Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravim a prosim o zkusenosti/rady.
Jsem na konci tehotenstvi 38+3. Asi jen panikarim
,ale kazdym dnem zacinam byt nervoznejsi. Denne picham Clexane 0,8. Vysly mi ted na hematologii hrozne vysledky odberu-extremne nizky hemoglobin i pri uzivani Maltoferu 2× denne a B12-dochazela jsem do min. tydne na infuze. Ted proste nemam hlidani starsiho a na infuze se nedostanu tento tyden
Jinak az na nejake krecove zily, hemeroidy, streptokoka a tachykardii miminka (pry je to ok ale a staci monitory 1× tydne
) vse ok.
No ale mam od zjisteni tehotenstvi noveho gynekologa, ktery je prednostou jine porodnice, pendluje mezi 2ambulancemi a ma toho proste MOC. Takze mu ruzna vysetreni musim pripominat, pripominat mu co je treba mi zapsat do prukazky atd
kontrola 1minuta a stim ze si nepamatuje co bylo pred tydnem–vim, mela jsem ho zmenit..ale chlacholils jsem se tim, ze je to odbornik.
Jsem druhorodicka a pri prvnim porodu (to jsem neuzivala Clexane!) jsem mela velke problemy pri porodu-krvacela jsem, musela jsem dostat transfuzi. Rodila jsem pomerne velke 4kg.
Ted ma druhe odhad 4100kg. A mam strasny strach, ze se bude krvaceni znovu opakovat+ted mam ty hrozne kr. vysledky+Clexan 0,8. Doted jsem netlacila na gynekologa a nevyptavala se, ale tento tyden uz kaslu na nejakou uctu k jeho zkusenostem ![]()
Prosimvas–mela jste nektera PODOBNE „problemy“ a mela jste nejaka zvlastni narizeni od vaseho doktora??-napr vcasny prijezd do prodnice/pro jistotu vcasnejsi hospotalizace apod.??
Omlouvam se za delku atd.,ale jsem uz unavena z tr nejistoty a obav. Potrebovala jsem se i jen vypsat
nezlobte se
@MiraMoo brala jsem clexane 0.4,porod mi vyvolavali, v den vyvolani uz jsem si nemela pichat. porod delsi, dite pres 4kg, krvaceni v pohode…hemoglobin taky velmi malo;maltofer 2× denne. Jak dlouhy jsi mela 1.porod? ze kdyz uz budes citit, ze se to blizi, tak uz proste nepichat, jestli se bojis krvaceni…
@Liklark dekuji:)! Krvaceni se bojim moc. 1.porod byl celkem kratky, od prijezdu do porodnice 4h. Vse probihalo vporadku, jen jsem krvacela uz ve fazi otvirani (zatka mi odesla az tam a po nohach si pamatuji porad jen krev) a pak kdyz byl maly uz na svete to bylo fakt maso
.
No..moje hematolozka mi rikala, ze bych nemela prenaset a byla za vcasnejsi hospotalizaci a porod od zacatku „pod dozorem“. Meho gynekologa jsem se ptala pred mesicem a to me setrel s tim, ze oni jsou porodnici a poradi si s problemy. Pak uz jsem se neptala-on si ale napamatuje ani ze si neco picham
. Tak premyslim, jestli ho poprosit o predani do porodnice ![]()
@Liklark a jeste se muzu pls zeptat proc jsi mela porod vyvolavany?
@MiraMoo ja jsem 14 dni prenasela, tak proto…musis jim to rikat, ze si pichas…a jak to, ze jsi prvni porod hodne krvacela a ted mas clexane? mas nejakou mutaci?
@MiraMoo
Já píchala celé těhotenství Clexane 0, a můj gynekolog doporučil kvůli riziku SC
hematoložka byla pro porod císařem.
@Anonymní píše:
@MiraMoo
Já píchala celé těhotenství Clexane 0,8 a můj gynekolog doporučil kvůli riziku SC
hematoložka byla pro porod císařem.
Ale jako jinak bych se nebala, me o vsem informovala hematolozka, co mam rict kdyby to s to a v pohode…oni si poradi…neboj se. ![]()
@MiraMoo U doktora to už ukonči a nech si vypsat předání do porodnice. Neměla jsem sice tyto potíže, ale byla vedená jako rizikové těhotenství a pro svůj klid jsem chtěla už chodit do porodnice na kontroly do poradny od 37 tt. Člověk pak na příjmu k porodu nemusí vyplňovat papíry, měla jsem to už vyplněné z poradny. V poradně super přístup, kontroly 2× týdně, UTZ miminka, při příjmu už věděli podle karty co a jak, nemusela jsem vše říkat.
@JayLee no to je pro me nova informace, ze kdyz si pichas, ze by te nemeli nechat prenaset
…me nechali skoro 14 dni
…a mala mela pres 4kg…to si priste ohlidam ![]()
Přenášet při ředění by se nemělo i z důvodu většího rizika infarktu placenty a následného umrtí dítěte
No pani:( dekuji za informace, pozadam o predani do porodnice…na toho mojeho uz kaslu!
@Bonulinka moc dekuji ![]()
@Liklark u prvniho mi nikdo nedelal testy
ted jsem si sama rekla o poslani na hematologii hned po zjisteni tehu–predtim jsem mela nekolik „mini potratu“ v rannem stadiu/vpodstate hned po pozitivnim testu, prodelala jsem trombozu. No mam nejake mutace a…ehm…uprimne ja tomu fakt moc nerozumim
,ale neni to Leiden.
@JayLee moc moc dekuji, presne stejny nazor ma i moje hematolozka… Uz se u gynekologa nedam ![]()