Krvácení při porodu - Clexane

250
13.6.16 16:59

Krvácení při porodu - Clexane

Zdravim a prosim o zkusenosti/rady.
Jsem na konci tehotenstvi 38+3. Asi jen panikarim :oops:,ale kazdym dnem zacinam byt nervoznejsi. Denne picham Clexane 0,8. Vysly mi ted na hematologii hrozne vysledky odberu-extremne nizky hemoglobin i pri uzivani Maltoferu 2× denne a B12-dochazela jsem do min. tydne na infuze. Ted proste nemam hlidani starsiho a na infuze se nedostanu tento tyden :zed: Jinak az na nejake krecove zily, hemeroidy, streptokoka a tachykardii miminka (pry je to ok ale a staci monitory 1× tydne :( ) vse ok.
No ale mam od zjisteni tehotenstvi noveho gynekologa, ktery je prednostou jine porodnice, pendluje mezi 2ambulancemi a ma toho proste MOC. Takze mu ruzna vysetreni musim pripominat, pripominat mu co je treba mi zapsat do prukazky atd :roll: kontrola 1minuta a stim ze si nepamatuje co bylo pred tydnem–vim, mela jsem ho zmenit..ale chlacholils jsem se tim, ze je to odbornik.
Jsem druhorodicka a pri prvnim porodu (to jsem neuzivala Clexane!) jsem mela velke problemy pri porodu-krvacela jsem, musela jsem dostat transfuzi. Rodila jsem pomerne velke 4kg.
Ted ma druhe odhad 4100kg. A mam strasny strach, ze se bude krvaceni znovu opakovat+ted mam ty hrozne kr. vysledky+Clexan 0,8. Doted jsem netlacila na gynekologa a nevyptavala se, ale tento tyden uz kaslu na nejakou uctu k jeho zkusenostem :cert:

Prosimvas–mela jste nektera PODOBNE „problemy“ a mela jste nejaka zvlastni narizeni od vaseho doktora??-napr vcasny prijezd do prodnice/pro jistotu vcasnejsi hospotalizace apod.??

Omlouvam se za delku atd.,ale jsem uz unavena z tr nejistoty a obav. Potrebovala jsem se i jen vypsat :oops: nezlobte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
88
13.6.16 17:04

@MiraMoo brala jsem clexane 0.4,porod mi vyvolavali, v den vyvolani uz jsem si nemela pichat. porod delsi, dite pres 4kg, krvaceni v pohode…hemoglobin taky velmi malo;maltofer 2× denne. Jak dlouhy jsi mela 1.porod? ze kdyz uz budes citit, ze se to blizi, tak uz proste nepichat, jestli se bojis krvaceni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
13.6.16 17:11

@Liklark dekuji:)! Krvaceni se bojim moc. 1.porod byl celkem kratky, od prijezdu do porodnice 4h. Vse probihalo vporadku, jen jsem krvacela uz ve fazi otvirani (zatka mi odesla az tam a po nohach si pamatuji porad jen krev) a pak kdyz byl maly uz na svete to bylo fakt maso :).
No..moje hematolozka mi rikala, ze bych nemela prenaset a byla za vcasnejsi hospotalizaci a porod od zacatku „pod dozorem“. Meho gynekologa jsem se ptala pred mesicem a to me setrel s tim, ze oni jsou porodnici a poradi si s problemy. Pak uz jsem se neptala-on si ale napamatuje ani ze si neco picham :roll:. Tak premyslim, jestli ho poprosit o predani do porodnice :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
13.6.16 17:12

@Liklark a jeste se muzu pls zeptat proc jsi mela porod vyvolavany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
13.6.16 17:35

@MiraMoo ja jsem 14 dni prenasela, tak proto…musis jim to rikat, ze si pichas…a jak to, ze jsi prvni porod hodne krvacela a ted mas clexane? mas nejakou mutaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.16 17:37

@MiraMoo
Já píchala celé těhotenství Clexane 0, a můj gynekolog doporučil kvůli riziku SC
hematoložka byla pro porod císařem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.16 17:37
@Anonymní píše:
@MiraMoo
Já píchala celé těhotenství Clexane 0,8 a můj gynekolog doporučil kvůli riziku SC
hematoložka byla pro porod císařem.
  • Citovat
  • Upravit
88
13.6.16 17:44

Ale jako jinak bych se nebala, me o vsem informovala hematolozka, co mam rict kdyby to s to a v pohode…oni si poradi…neboj se. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
13.6.16 18:02

@MiraMoo U doktora to už ukonči a nech si vypsat předání do porodnice. Neměla jsem sice tyto potíže, ale byla vedená jako rizikové těhotenství a pro svůj klid jsem chtěla už chodit do porodnice na kontroly do poradny od 37 tt. Člověk pak na příjmu k porodu nemusí vyplňovat papíry, měla jsem to už vyplněné z poradny. V poradně super přístup, kontroly 2× týdně, UTZ miminka, při příjmu už věděli podle karty co a jak, nemusela jsem vše říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
13.6.16 19:15

@JayLee no to je pro me nova informace, ze kdyz si pichas, ze by te nemeli nechat prenaset :cert:…me nechali skoro 14 dni :cert:…a mala mela pres 4kg…to si priste ohlidam :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
13.6.16 20:14

Přenášet při ředění by se nemělo i z důvodu většího rizika infarktu placenty a následného umrtí dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
13.6.16 21:26

No pani:( dekuji za informace, pozadam o predani do porodnice…na toho mojeho uz kaslu!
@Bonulinka moc dekuji :kytka:
@Liklark u prvniho mi nikdo nedelal testy :roll: ted jsem si sama rekla o poslani na hematologii hned po zjisteni tehu–predtim jsem mela nekolik „mini potratu“ v rannem stadiu/vpodstate hned po pozitivnim testu, prodelala jsem trombozu. No mam nejake mutace a…ehm…uprimne ja tomu fakt moc nerozumim :),ale neni to Leiden.
@JayLee moc moc dekuji, presne stejny nazor ma i moje hematolozka… Uz se u gynekologa nedam :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí