Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na zkušenosti těch, které porodily předčasně - je velká pravděpodobnost, že i další těhotenství skončí předčasným porodem? Sama jsem porodila syna o měsíc dřív a už teď mám podobný průběh těhotenství - časné tvrdnutí břicha a tak… Jaké jsou Vaše zkušenosti? Díky za odpovědi ![]()
@Tom-Jerry jéé, to jsi mě potěšila… ráda bych druhé donosila aspoň do toho 38
Tak snad…
První 35.týden, druhý 37.týden, třetí..jsem 35.týden a prý můžu kdykoliv už porodit, otevírám se…ale taky ne.
Příspěvek upraven 11.06.16 v 20:23
Ja predcasne nerodila, ale mam nekolik kamaradek co ano, a ani jedna nemela i druhy porod predcasny-naopak vse v terminu a dve druhy dite dokonce prenasely. Takze si denne pred zrcadlem rikej, ze vse bude tentokrat ok ![]()
Ahoj, přemýšlím o tom samém. Dceru jsme rodila ve 33tt a ted jsem podruhé těhotná(24tt)a břicho mi tvrdne i dost bolí. Doufam, že vydržim aspon do toho 37tt, ale můžu si tak maximálně držet palce, protože ovlivnit se to moc nedá. Připravuji se radši i na variantu, že to bude dřív, takže chci mít vše včas pro mimčo přichystané a i plánuji hlídání pro dcerku, kdybych musela být delší dobu v nemocnici.
Holky, urcite berete horcik na tvrdnuti, ale aby se dobre navazal, je nutny ho brat spolu s vapnikem, coz se moc neresi nebo nevi.Dnes uz se primo daji sehnat produkty, kdy tableta obsahuje spravnej pomer 1:2 /horcik:vapnik/,takze neni nutny to brat zvlast @zuzukobylka, @a0b9
Osobní zkušenost nemám, ale z okolí ano. jedna kamarádka první dítě 25tt(přežilo bez větších následků), a druhý 38tt, další kamarádka první 34tt, druhý taky 34tt, třetí 38tt.
taky záleží na příčině. často je to třeba infekce, pak tam riziko opakování není až tak velký.
@nevia vidíš a já myslela, že to je naopak… i jsem to někde četla, že aby se hořčík dobře vstřebával, neměly by se 2 hodiny po něm jíst mléčné výrobky - právě kvůli vápníku…
Jinak holky díky moc za Vaše zkušenosti… doufám a věřím ![]()
Prvni 35tt (voda lupla bez varování, dva dny předtim u dr vse v pořádku),
druhé 36tt (čekalo se, že nevydrzim do termínu, od cca 25tt zkrac. čipku a brala jsem na to utrogestan) a oba porody byly prekotné.
Moje sestra rodila 33tt a naše mamka nas měla v termínu…
U obou těhu mi břicho tvrdlo už dávno před 20tt a tak 60krát denně. Prvni syn se narodil 36+něco, nevím přesně. Teď čekám druhé, problémy ještě větší než u prvního a dnes jsem 40+4. Takže klídek, bude to dobré ![]()
Dcera 36+1, rupla voda, konec pánevní, císař
Syn 33+1 přirozeně
@a0b9 Tak záleží, PROČ byl ten předčasný porod. Mám v okolí maminu, co má dráždivou dělohu a první těhotenství kvůli hrozbě předčasného porodu proležela, další těhotenství brala nejvyšší možnou dávku Magnesia. Takže tam to bylo dané. A jinou, co měla předčasné odlučovaní placenty a další, co měla zánět… tam je to náhoda a pravděpodobnost dalšího předčasného porodu je mizivá.
Přeji, ať je vše OK…
Já jsem také rodila první dítko o měsíc dřív, a to druhé 3 dny před termínem. Nezjistili mi žádný zdravotní problém, takže se neví, proč byl ten první porod tak brzo. Takže pravděpodobnost nemusí být velká ![]()