krvaceni z konecniku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
74
11.10.08 11:34

krvaceni z konecniku

Muj syn ( tri a pul roku) ma posledni dny vzdy po stolici krvavy papir. Nic ho neboli, stolice je normalni, zadna zacpa, ale papir je vzdy krvavy. Setkal se s tim nekdo? diky za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10459
11.10.08 12:41

ahoj,
máme taky takový problém, u dcery za to mohlou trhlinky v konečníku. Na stolici sice chodí pravidelně, zácpu nemá, ale hovínka má hodně velká, jako dospělák. Krvácí to jasně červenou krví a je toho docela dost. Dodržujeme určité hygienické zá:,–(y a máme mast a sirup na změkčení stolice. Každopádně ale zajdětě k doktorce, ať udělá synovi vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
11.10.08 12:52

Jen doplním, že pokud je krev jasně červená, většinou se jedná o prasklinky a „nic to není“. Kdyby byla krev tmavá, jela bych ihned k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.14 07:36

Ahoj, skutečně je pravda, že jasně červená krev na toaletním papíru „nic“ neznamená a jedná se pravděpodobně o prasklinky? Jsem 3 měsíce po porodu a teď mám 2 dny po sobě vždy jasně červenou na toaleťáku. Po porodu jsem hodně trpěla na zácpy a užila jsem si dooost bolesti. Teď se vyprazdňuji pravidelně každý den, takže zácpu nemám, ale je pravda že stolice je tužší a zdá se mi i o dost „tlustší“ než dřív. Žádné bolestivé hemeroidy nemám, vždy mne to jen zaštípe, když stolice projíždí východem :-) Jinak předtím, ani potom už ne. Před otěhotněním jsem asi 2× hemeroidy řešila čípky a mastičkou, ale měla jsem pravděpodobně vnitřní, protože jsem nikdy nic venku nenahmatala. Takže vím, že ty jsou nepříjemné a bolí. Nyní jen štípnutí, na papíru krev a pak už nic, ani na spodním prádle. Omlouvám se za tak intimní téma, ale třeba nejsem jediná, koho to trápí/trápilo.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
7.5.14 07:47

Ano je to tak jasná krev je v pořádku. Tmavá vlatstně už natrávená je průšvih. Pokud cítíš štípnutí, je to trhlinka. Stejně jako když se řízneš - věř tomu, že i tam by tě stolice nebo moč štípala. Venkovní hemeroidy jsou vidět - fialová boule, po zaléčení většinou zůstane „střapeček“ už v normální barvě. Zkušenosti mám bohaté, nicméně zmínit lékaři to můžeš. Jinak pomoci si můžeš úpravou stravy, hodně pít, hodně vlákniny - psyllium, otruby do jogurtu atd. Pak existují i nenávyková projímadla co se dávají i dětem - např. Lactulosa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
7.5.14 07:55

Není pravda, že jasně červená krev nemůže nic znamenat! Jasně červená krev může znamenat i něco závažnějšího a to až v délce cca 50cm konce střeva. Pokud je problém výše, krev je natrávená a nejde vidět. Pokud jde o nádory střev, nejvíce se prý objevují v „esíčkové“ části střeva, která je hned za konečníkem, tudíž krev by byla jasně červená. Toto vše mám od doktorky, taky jsem byla párkrát na vyšetření.

Podle tvého popisu to tipuju na zmíněné trhlinky, jestli cítíš i štípnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
7.5.14 08:17

Krev na toaletaku muze byt i velky problem, ale u tebe tipuju fisurku nebo vnitrni hemeroidy…zejmena po porodu… skoc k proktologovi, vyresi ti to na miste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
7.5.14 08:40

Ja taky myslela, ze to byly hemoroidy, ale ona to byla nakonec hemoragicka proktitida - ulcerozni kolitida. sla jsem pres proktologii… ale podle toho, jak to popisujes, UC to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.14 08:59

Pokud tě to štípne tak to je pravděpodobně prasklinka, jednu dobu jsem na to celkem trpěla, používala jsem pár dní kalciovku, nebo infadolan a byl zase klid, tak se zkus párkrát máznout a kdyby to nepolevilo tak stejně upaluj raději k doktorovi

• Citovat
  • Upravit
1351
5.4.19 15:02

Otevírám znovu diskuzi, jde mi o krvácení z konečníku u dětí. Mám dvouletou a cca. poslední týden nebo dva má problémy s vyprázdněním, hovínko je tvrdé (nebo aspoň z části) a na ubrousku a části stoličky je trocha čerstvé krve. Na doporučení doktorky dávám na změkčení Lactulosu. Dost se to zlepšilo, ale dneska zase po jednom dni bez vyprázdnění zase krev a víc než obvykle. Docela nepříjemně mě to překvapilo. Máte zkušenosti, jak dlouho to trvá, že se to srovná? Snažím se, aby malá hodně pila, ale je to paličák, nutit se nenechá, tak aspoň podstrojuji sladší šťávou, pitíčkem, atp. Uvítám i „babské rady“ (laktobacily dávám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
5.4.19 15:09

@7.straka Záleží, co to je. Já třeba trpím na fisury. Vždycky se mně jedna udělá, pak se to postupně zhojí, ale občas to ještě zakrvaci, i když se to hojí. Stačí tvrdší stolice a nebo málo pití.. A časem se zase nějaká objeví. U mě pomáhá hodně pít, švestky, vločky a vláknina obecně. Pohyb a nesezeni na WC dlouho. A jako první pomoc důsledně umývat a osušit a Hemagel atd.,aby se to hojilo. Údajně na to nic moc jiného není kromě roztahovatek.

Dítko bych nutila pít, cpala vlákninou ( zelenina, ovoce atd.) Můžete zkusit i sedací koupele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
5.4.19 15:11

Já jsem dávala malému lžičku olivového oleje do jogurtu nebo polévky, to pití je fajn. Fajn jsou jablka.. švestky..různé kompoty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
5.4.19 19:43

Díky oběma @P4ja @t-jani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie