Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
jdu se s vámi poradit,protože fakt nevím co si o tom myslet a k dr.se mi nechce,protože bychom tam chytly nějaký bacil.
Jde o to,že Anetka je od včera osypaná úplně po celém těle,teda na zádech to není tak strašné,ale pusinku,bříško,nožky no hrůza.Přijde mi to jako když měla 6.nemoc a osypala se jen to není tak intezivní,to bylo až slitý v jeden flek.Nesvědí jí to,ani to nejsou vystouplé pupínky,jen červené tečky. ![]()
Nic nového nejedla,takže jídlo jsem vyloučila.Je možné aby to měla z vody?Přijde mi,že je ted strašně cítit chlórem. ![]()
Máte někdo zkušenost???
pred vcerem mi psala kamaradka ze se ji dcera takhle osypala a nakonec z toho byla spala…ale mela i horecky.
Koukam ze jsi tehotna, tak bych radeji sla k dr, at to nedostanes kdyby to nahodou bylo ono.
N.
Nat,ježiš nestraš se spálou
Anetce jinak vůbec nic není,teplotu nemá,lítá jak drak,papá taky normálně
Asi bych taky radši vyrazila k MUDr., když jí zavoláš, určitě vás vezme v době kdy nemá ordinaci pro nemocné, pro klid na duši když jsi těhotná.
no u spaly je fakt horecka a ty fleky jsou jak krupicka a zacinaji myslim na brisku,…
tak mozna to je opravdu jen reakce na neco jineho ,ale za konzultaci u dr nic nedas ![]()
N.
nat, to nedám,ale před půl rokem jsme šly taky konzultovat a měly jsme chřipajznu jak hrom,proto se mi tam nechce a dneska tam stejně není,tak uvidím co to udělá do zítra a popřípadě poklušem
děkuji moc za názory ![]()
Ahoj, spálová vyrážka vypadá jako husí kůže, kůže je na pohmat drsná. Je to drobná vyrážka s růžovou, až jasně červenou barvou, začíná většinou v podbřišku a postupně se šíří po celém těle. Inkubační doba je 12 hod. až 5 dní, ale hlavně většinou spálové vyrážce předchází příznaky podobné angíně, někdy i s třesavkou, zvracením, bolestmi břicha, teprve potom se do 24 hod. objevuje vyrážka. Vyloučit se dá pouze výtěrem u lékaře. Osobně si myslím, že u takhle malé holčičky by se horečky projevily jako první. Spíš se přikláním k nějaké kožní reakci např. nový prášek na praní, aviváž, i ta více chlórovaná voda to může způsobit. Ještě mě napadá, jestli jste nebyly v poslední době očkováni na spalničky?
Ahoj, já si myslím, že to nic nebude. Lili měla taky takovou vyrážku, když byla malá. My jsme to konzultovali s Dr. a bylo nám řečeno, že to může být od čehokoliv (sluníčko, prací prášek …) . Dala nám kalciovou mast a po té se to ztratilo. Děti mají prý citlivější pokožku. Pokud je malá jinak v pořádku, tak bych neplašila. Zkus tu kalciovku, tou nic nezkazíš.
Zdravím, holky.
Od doby, co se malej (2,5roku) vzbudil po odpoledním spaní, řeším vyrážku, či co to je. Objevilo se mu to různě po těle a přirovnala bych to k popálení od kopřivy - je to bílé, vystouplé, v okolí trošku začervenalé, ale to spíš od škrábání, jelikož ho to svědí…a jsou to jen ostrůvky 2-3 „flíčků“ či jak to nazvat. Navíc mu to cestuje… Nenapadá vás, co to může být?? Pokud to bude mít i ráno, což předpokládám, tak jdeme k doktorce, ale nedá mi to spát…