Výška chlapce v 15 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
29.9.08 10:33

Výška chlapce v 15měsících

Zdravím všechny,
mám 15 měsíčního synka, který měří 75cm, oproti svým vrstevníkům je maličký, drobný. Váží 9,5kg. Pediatr říkala, že je v normě s výškou. V roce a půl máme přijít na kontrolu a pak se uvidí co dál.
Nemáte nebo neměla jste některá z vás stejný problém, třebaže váš syn, dcera byly malinké a pak se náhle vytáhli ? Já mám pořád strach, že bude muset jít na endokrinologické vyšetření a že mu budou muset dodávat růstový hormon…
Děkuji předem za všechny odpovědi.
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
52
29.9.08 10:42

Moje dcera se narodila s 2,95 Kg, prostě malinká a byla menší než ostatní až do dvou let. Teď jí bylo šest a je o půl hlavy větší než všichni ostatní, měří 128 cm, což nemají ani některé osmileté děti. Asi bych nejspíš poradila poptat se po rodině, jak byly velcí tví a manželovi sourozenci a hlavně ten, komu je syn nejvíce podobný. Většinou to bývá až z „druhého kolene“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
29.9.08 10:50

Ahoj Moniko,
mě to přijde jako celkem normální výška. Naší Kristýnce je 14 měsíců a kousek, měří také 75 cm, jen je o dvě kila těžší než tvůj brouček. Ale Kiki je šílený žrout :roll: .
Také záleží na tom, jak jsi vysoká ty a tatínek, jaké máte rodinné dispozice. Nemyslím si, že z toho bude nějaký problém, každé dítě je jiné a obzvlášť kluci bývají menší a pak se hodně vytáhnou tak po třetím roce. Znám to od Martínka, taky to byl drobek a teďka patří ve školce k nejvyšším mladším dětem (ale trumfne i některé předškoláky :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
29.9.08 10:50

ahoj Marinko,
děkuji za reakci, právě, že jsme všichni v rodině velcí, tak o to mám větší strach. Já měřím 172cm, přítel 186cm. I sourozenci jak moji tak přítele nejsou žádní mrňousové. Synek když se narodil měl 52cm a 3,2kg. Do 1 roku myslím, že rostl dobře. Po 1.roku se to nějak zpomalilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
29.9.08 11:17

Ahoj,

tak my sme zase druhy extrem - v 18mesicich pres 90cm. Nicmene pokud je v norme, asi bych to neresila, muze vyrust naraz hodne - teda aspon u nas to tak vzdycky bylo - nicnic a pak najednou treba behem skoro mesice temer 5cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17865
29.9.08 11:28

MonikoZ , můj synek - z dvojčat - má v 15 měs. úplně stejné míry jako tvůj, Zuzka je ještě menší a lehčí. Jsme tedy všichni malí, navíc dvojčata předčasně narozená, takže Jindříškovy míry jsou úspěch, spíš řešíme Zuzanku. Ale podle percentilových grafů je těch 75 cm v normě, jen hlídat, aby to neutíkalo pod křivky. Váhu máte na výšku ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
29.9.08 12:14

Ahoj, zkus si zadat jeho míry tady, http://www.rustovyhormon.cz/rustove-grafy , tam ti vyjde, jak na tom dítko je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdenek
29.9.08 13:10

Ahoj,
tady https://www.emimino.cz/pages/story/84 jsou tyto grafy:

Holka

Kluk

• Citovat
  • Upravit
11
29.9.08 13:51

Ahoj holky a děkuji za reakce.

Iffko,grafy mě moc nezajímají, vím že je syn u spodní hranice..... :roll:
Ráda se dozvím něco od maminek tady na diskuzi, jak to měly nebo mají ony se svými dětmi. Trochu jsem se uklidnila, když čtu ty reakce, a tak doufám a věřím že i můj synek povyroste bez pomoci doktorů…

děkuji vám…
Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
29.9.08 20:25

Moniko,

já nevím, ale mě připadne, že na jeho věk má naprosto!! normální výšku, že je lehce pod průměrem..ale jen lehce neznamená nějaký problém. Ani dr to neřeší tak proč ty? V tomto věku už děti rostou opravdu tak nějak skokově..pořád nic a najednou jsou malé kalhoty. Že máte v okolí spíš větší děti neznamená, že je za měsíc nedožene, nebo dokonce nepředežene..ale to ty děti teď budou dělat pořád..jeden měsíc bude větší ten další zase tenhle. Nevím kolik měl váš syn v roce, ale co jsem se dívala tak naše tři děti měli skok mezi 1 a 1,5r zhruba o 10cm. , což si myslím jste na dobré cestě. A na cm holky byly menší, kluk byl možná o 2cm větší. Což je v porovnání zanedbatelné. Nesrovnávej, pokud dr nejančí tak o tom vůbec nepřemýšlej.

Já teda, ač laik, zatím nevidím důvod k znepokojení.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.9.08 20:46

Nechci rýpat, ale ty grafy by Tě zajímat měly a to hodně. Je totiž dosti důležité, jestli si drží svoje percentilové pásmo nebo se v něm propadl či propadá. Zanes si do nich jeho míry a váhy, mnozí dětští lékaři to nedělají a nechávají to na maminkách, koneckonců v příloze k očkovacímu průkazu je podrobný popis, jak používat percentilové grafy.

Pokud si své pásmo drží, je vše v pořádku. Pokud se pohybuje v rámci dvou pásem, je to taky OK.

Pokud se propadl o dvě pásma, požádej svého dětského lékaře o další vyšetření. Obvykle pošle na gastro - např. k vyšetření snášenlivosti lepku, tam obvykle zkontrolujou i ten hormonální profil.

Růstovým hormonem se neřeší výška a růst, ale řeší se jím nedostatečná funkce hormonálních žláz. Pokud toho hormonu produkuje málo, tak ho prostě musí dostat, pokud ho má akorát, tak ho dostat nesmí, ani kdyby si rodiče přáli dvoumetrového chlapa (nejsme-li v rozvojových zemích).

Z logiky percentilových grafů jasně vyplývá, že „skokový“ růst není žádaný a normální, čímž nechci říct, že už nemůže své vrstevníky dohnat: může, ale pomalu.

Jinak nechápu, proč se bojíš a nic s tím neděláš. Buď by mě to netrápilo nebo bych už dávno byla u doktora… ale to už je o mojí povaze :-)

• Citovat
  • Upravit
11
29.9.08 21:30

Špatně jsem se vyjádřila, nechtěla jsem napsat, že mě percentilové grafy nezajímají. Myšleno jako, že jsem se jimi zabývala v posledním týdnu. A výsledek je mi známý- spodní hranice.
V 1. roce měl 72cm.
Takže se omlouvám za špatnou formulaci a děkuji za připomínku a odpově´d.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
29.9.08 21:49

Moniko, možná potěším ;-) holky měly v roce 70 cm (pod průměr) a v 1,5r 80cm (lehce nad) a ve třech letech 95cm..takže opravdu se vyšvihly a jak koukám do toho grafu tak váš synek to náhodou stahuje k té průměrné čáře..opravdu se může krásně vytáhnout, když ne v 1,5r tak ve dvou letech…řešila bych opravdu veliký propad. Tohle mi připadne jako pěkné udržované tempo.

Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
30.9.08 00:11

Ahoj
Tak my jsme všichni malí.Jen můj biootec byl velký chlap.
První syn měl v roce 74cm (při narození viz metřík).Teď má 113cm,takže je pořád malé pivo. :wink:
Holka měla v roce 71 cm (při narození viz metřík).Teď má 99cm.
A nejmladší se narodil nejmenší a nejtěžší.....má teprve 10 měsíců a už měří 75,5 a váží 10,20kg. Asi to holt zdědil po jediném vysokém příbuzném široko daleko. :roll:

Myslím si,že tvůj syn je ještě v normě.Navíc jak už psaly holky předemnou.Děti rostou nárazově.Nic,nic,nic a najednou zjistíš,že musíš honem nakoupit všechno oblečení i botky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
30.9.08 07:37

grafy

Mě to taky připadá jako normální „míra“ :-) Něco podobného řeším u svých dětí, našla jsem si na netu program - grafy a díky za ně. Vím, kde si každej chlapeček drží svůj percentil. Se starším jsme po vyšetření - a je vše v pořádku (lízal sotva spodní hranici :-)). Tak jsem i teď o dost klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí