Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, Tomík má rýmu, není nic strašnýho, jen trochu chrčí, tak občas odsávám vysavačem. Má ji cca týden, tak jsme omezili venkovní procházky jen na nutné - doktor apod. Ale nevím, zda to třeba není chyba, třeba mu ten vzduch udělá dobře. Já, když mám rýmu, tak jsem ráda, že jsem v teple, tak si říkám, že u malých dětí by to mohlo být stejné, ale nevím. Jak jste to dělaly vy?
S rýmou ven, doma je suchý vzduch a to sliznicím nedělá dobře.
S rýmou bez teplot určitě ven, je tam vlhčí vzduch než máš doma ![]()
My chodíme taky ven, když nemá teplotu, navíc Honzík byl naučený spát venku v kočárku.
Malá měla rýmu v necelých 5 měsících. Doktorka radila ven, pokud možno i dvakrát denně.
My doma tedy celkem dost větráme a v ložnici, kde spíme i hrajeme si nemáme topení, vlhkost je tu cca 55%, ale začneme tedy chodit ven. No, první rýma, tak jsem z toho trochu paf. Akorát mi Tomík doma spinká 100× líp než venku, kde ho probudí každá blbost. Ale díky za radu.
Když děti nemají teplotu, nejsou unavené a mrzuté, chodíme ven. Říkala to i doktorka.
ahoj,
přidávám se k holkám, s rýmou rozhodně ven. Taky to máme schváleno od doktorky, pokud nemá horečky a venku není příšerný smog, tak je to pro něj lepší, líp se mimču dýchá. A vůbec když začne topná sezóna, doma pak zvlhčovat vzduch, buď mokrýma plínkama na radiátorech nebo si kup zvllhčovač, my ho přes zimu rozhodně využíváme.
Mrkni do starých diskuzí MIMINKO - Co s rýmou u novorozence? Stejné téma se řešilo minulý týden. M.
Ahojki, já teda budu asi jediná s opačným názorem,,,,mně se u holky osvědčilo /první rýmu měla v 10 měsících/ první dva tři dny zůstat doma, v klidu, v teple, samozřejmě hodně větrat, a pak ven. Když jsem s ní od začátku rýmy chodila ven /párkrát jsem zkusila/, tak ta rýma pak trvala dýl a měla horší průběh. Ale koukám, vy už ji máte týden, u vás už nejde můj postup aplikovat
Ono se venku dýchá líp, to je jasné, ale pak se nám to prostě prodloužilo. Hlavně jsem hodně odsávala a prokapávala, přes den vincentku, na noc dětský otrivin, a bylo to OK.
nepřihlášená Anik
Já jsem s řýmama byla první den dva doma - vlhčila vzduch + do aromalampy něco dezinfekčního - TTO, eukalyptus, levandule atd.
Odsávala jsem + stříkala jsem mořskou vodu. Potom jsme chodili ven.
Musíš vyzkoušet co Vám bude nejvíc vyhovovat. A neboj - rýma to je pohoda. Bude hůř ![]()
ahojky, my se s první rýmou prali 14 dní, než jsme zjistili, že je to alergie na kravský mlíko, od tý doby ho nepiju. Jinak ale ven s rýmou chodíme, zvlhčujeme vzduch odpařovačema a vlhkym ručníkem, odsáváme Babyvacem, jen Pájovi se to nelíbí, tak u toho vždycky brečí.
Ahoj, syn (15 měsíců) v noci začal mít rýmu. Teď odsávám každou hodinu, zatím to není tak strašný, jen vodnatá rýma, bez teploty. Venku vypadá, že je hezky. Šli byste s ním ven a na jak dlouho? Nebo raději zůstat pár dní doma? A jak často odsáváte rýmu. Syn se tomu dost brání a pláče u toho, tak je to docela boj.
Ven bych šla určitě, pokud je bez horečky, ale ne mezi děti.
Dětem se venku mnohem líp dýchá, nejlepší je jít do lesa. A čas bych nehlídala, řídila bych se dítětem, jestli třeba není unavenější.
Odsávám tak často, jak je třeba.
Příspěvek upraven 23.04.12 v 11:21