S rýmou ven - ano či ne?

1938
22.9.08 12:51

S rýmou ven - ano či ne?

Ahoj holky, Tomík má rýmu, není nic strašnýho, jen trochu chrčí, tak občas odsávám vysavačem. Má ji cca týden, tak jsme omezili venkovní procházky jen na nutné - doktor apod. Ale nevím, zda to třeba není chyba, třeba mu ten vzduch udělá dobře. Já, když mám rýmu, tak jsem ráda, že jsem v teple, tak si říkám, že u malých dětí by to mohlo být stejné, ale nevím. Jak jste to dělaly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
22.9.08 12:58

S rýmou ven, doma je suchý vzduch a to sliznicím nedělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
22.9.08 13:01

S rýmou bez teplot určitě ven, je tam vlhčí vzduch než máš doma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
22.9.08 13:05

Souhlasím s holkama - určitě ven. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
22.9.08 13:13

My chodíme taky ven, když nemá teplotu, navíc Honzík byl naučený spát venku v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
22.9.08 13:13

Malá měla rýmu v necelých 5 měsících. Doktorka radila ven, pokud možno i dvakrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
22.9.08 13:34

My doma tedy celkem dost větráme a v ložnici, kde spíme i hrajeme si nemáme topení, vlhkost je tu cca 55%, ale začneme tedy chodit ven. No, první rýma, tak jsem z toho trochu paf. Akorát mi Tomík doma spinká 100× líp než venku, kde ho probudí každá blbost. Ale díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
22.9.08 13:53

Když děti nemají teplotu, nejsou unavené a mrzuté, chodíme ven. Říkala to i doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
22.9.08 14:01

ahoj,
přidávám se k holkám, s rýmou rozhodně ven. Taky to máme schváleno od doktorky, pokud nemá horečky a venku není příšerný smog, tak je to pro něj lepší, líp se mimču dýchá. A vůbec když začne topná sezóna, doma pak zvlhčovat vzduch, buď mokrýma plínkama na radiátorech nebo si kup zvllhčovač, my ho přes zimu rozhodně využíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
22.9.08 14:07

Mrkni do starých diskuzí MIMINKO - Co s rýmou u novorozence? Stejné téma se řešilo minulý týden. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.9.08 14:26

Ahojki, já teda budu asi jediná s opačným názorem,,,,mně se u holky osvědčilo /první rýmu měla v 10 měsících/ první dva tři dny zůstat doma, v klidu, v teple, samozřejmě hodně větrat, a pak ven. Když jsem s ní od začátku rýmy chodila ven /párkrát jsem zkusila/, tak ta rýma pak trvala dýl a měla horší průběh. Ale koukám, vy už ji máte týden, u vás už nejde můj postup aplikovat :))) Ono se venku dýchá líp, to je jasné, ale pak se nám to prostě prodloužilo. Hlavně jsem hodně odsávala a prokapávala, přes den vincentku, na noc dětský otrivin, a bylo to OK.

nepřihlášená Anik

• Citovat
  • Upravit
980
22.9.08 19:08

rýma

Já jsem s řýmama byla první den dva doma - vlhčila vzduch + do aromalampy něco dezinfekčního - TTO, eukalyptus, levandule atd.
Odsávala jsem + stříkala jsem mořskou vodu. Potom jsme chodili ven.

Musíš vyzkoušet co Vám bude nejvíc vyhovovat. A neboj - rýma to je pohoda. Bude hůř :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
24.9.08 21:42

ahojky, my se s první rýmou prali 14 dní, než jsme zjistili, že je to alergie na kravský mlíko, od tý doby ho nepiju. Jinak ale ven s rýmou chodíme, zvlhčujeme vzduch odpařovačema a vlhkym ručníkem, odsáváme Babyvacem, jen Pájovi se to nelíbí, tak u toho vždycky brečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
23.4.12 11:15

První den s rýmou ven?

Ahoj, syn (15 měsíců) v noci začal mít rýmu. Teď odsávám každou hodinu, zatím to není tak strašný, jen vodnatá rýma, bez teploty. Venku vypadá, že je hezky. Šli byste s ním ven a na jak dlouho? Nebo raději zůstat pár dní doma? A jak často odsáváte rýmu. Syn se tomu dost brání a pláče u toho, tak je to docela boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
23.4.12 11:19

Ven bych šla určitě, pokud je bez horečky, ale ne mezi děti.
Dětem se venku mnohem líp dýchá, nejlepší je jít do lesa. A čas bych nehlídala, řídila bych se dítětem, jestli třeba není unavenější.
Odsávám tak často, jak je třeba.

Příspěvek upraven 23.04.12 v 11:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí