Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
u takto malého miminka zkušenost nemám, ale mám zkušenost, s dcerou která taky měla meningitidu, bylo jí 2,5 roku.
Nic příjemného pro takto starší dítko natož pro takovéhleho drobečka.
Držím palce aby všechno dobře dopadlo.
Šárka
Je mi moc líto, co Vás potkalo, ale pevně věřím, že se malá uzdraví a bude úplně v pohodě. Tihle „prckové“ se kolikrát poperou s nemocí daleko lépe než starší děti. Vím, že to vypadá hrozivě, všude samé kanyly, pípající přístroje,ventilátor, ale dnešní medicína umí opravdové zázraky.Držím všechny palečky co mám.
Zatím se držíme.Malá je na přístrojích ,ale žije. Držíme jí všichni palce, to je to jediné,co můžeme teď dělat.
Na slovenskom servri www.babetko.sk si najdi uzivatelku s nickom „zrzka24“ a tu - teda jej malinke babetko - postihlo tusim zaciatkom roka to iste
, dcerka pritom prisla o sluch
. Kazdopadne ma skusenosti, poradi ti, je to mila baba…
Děkuji za podporu,naše malá to nevzdává, trošku se zlepšila ,už dýchá sama a začíná dostávat mléko. Na druhou stranu jí otékají nožičky . Myslíme na ni pořád.
to je mi moc líto, náhodou jsem narazila na tohle fórum, jak je malá na tom?????
Mám 11ti týdeního chlapečka, který leží už 10 dní v nemocnici s meningokovou meningitidou. Začali ho léčit a vše se zlepšovalo, jenže dnes mu vylítly hodnoty CRP opět nahoru, tak dělali kontrolní lumbální punkci a zjistili, že se opět začla bakterie množit i přes antibiotika. I kékař říkal, ´že se s tím ještě nesetkal. Máte někdo podobnou zkušenost, nebo nějaké informace? Děkuji
Moni, bude to dobré, musíš tomu věřit. Pokud to už zvládá tak dlouho, tak je velký bojovník a uzdraví se, já tomu věřím. ![]()
Svoji zkušenost bych ti asi neměla psát, ale náš malý měl něco jiného, zákeřnějšího, meningokoka typu B a skončilo to nejhůř.
Ale tvůj malý to zvládne, uvidíš, posílám ti moře síly. ![]()
Dokonce posílali vzorky z lumbálky i do Prahy, protože se ještě nikdy nesetkali s tím, že by z ničeho nic takhle přestali antibiotika zabírat…
@monca114 píše:
Holky, prosím…
Ahoj, neni to přímo můj obor, ale napadá me subdural effusion. Nevim jak je to česky, tady mas odkaz a úkaz to doktorovi. http://pediatrics.aappublications.org/…/34.abstract
Vážně? Bože, to je mi líto.
Ale já vidím velký rozdíl v tom, že náš malý to nevydržel po pár hodinách a tvůj malý už tak dlouho bojuje, já si myslím, že to nejhorší má za sebou a teď potřebuje čas.
Našemu malýmu bylo 5 měsíců, a to byla doba, kdy je nejslabší imunita, ode mě už ztracená a svoji si právě začal budovat, je na to prý i nějaká křivka. Takže tvůj malej ji má ještě dost od tebe, zvládne to. ![]()
Máme miminko , holčičku 14 dní starou. Od včerejška je v nemocnic zjistili jí meningitidu-zánět mozkových blan ,je na přístrojích,nevím jestli to přežije. Má někdo zkušenost s touto nemocí u tak malého drobečka ?