Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky, mam dotaz, muj dvoumesicni syn ma na hornim rtu oparek? - puchyrek? …mate s tim nekdo zkusenost? a nevite co s tim?
Ahoj máme bohaté zkušenosti dcera má na horním rtu jizvu a v té se jí dělá opar tak dvakrát do měsíce.Kup si v lékarně mastičku but oparstop,herpesin nebo virumertz všechny učinkují celkem dobře chce to mít doma a mazat vždy v začátku většinou to do dvou dnů zmizí.Připrav se že pokud se mu to udělalo tak ho občas mít budete ten vir je v těle už doživotně.Ale myslím že né tak často jako my já sama ho mám tak jednou za rok.
AHOJ ZUZAN
A není to spíš takový ten „mléčný mozol“ bývá na horním rtu uprostřed, hodně dětem se to dělá od sání..
Promin já jsem si nevšimla že je to to malé miminko myslela jsem že to starší. To se teda radši porad z dr. Ten oparstop byl jedinej kterej se může brát v těhotenství ale jestli ho můžeš dát i mimi to nevím
ZUZAN
mlecny mozol … no to asi bude spis ono ..... mate napad co s tim?
Nic s tím nedělej, Matýskovi se pak sloupnul. Minule jsem v čekárně u Mudry potkala vystrašenou maminku s asi měsíční holčičkou, že má ai opar a byl to taky ten mozůlek. Je uprostřed jakoby zespodu horního rtu. Opar by ho asi bolel. Ale tohle je nebolestivé..