Prosím o radu - horečka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
27.9.08 02:24

Prosím o radu - horečka

Ahoj, potřebuji se poradit. Naše Barunka (6 měsíců) dostala vysokou teplotu - včera večer 38,4 dnes v 1 hod skoro 39. Je trochu nastydlá, v pondělí jsme byli u doktroky s tím, že kašle a měla teplotu 38 (po jednom čípku klesla), ale doktorka nic nezjistila, jen nám doporučila odsávat rýmu. Teď zatím dostala druhý paralenový čípek a omývali jsme vlažnou vodou. Jak dlouho byste se pokoušeli srážet teplotu sami, než byste vyrazili na pohotovost? Mám hned před očima katastrofické scénáře jako meningokok apod. Prosím poraďte nebo napište vlastní zkušenosti.
Díky Jitka.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
27.9.08 03:35

Ahoj Jitus.

Nase mamka nam vzdycky srazela vys.horecku obklady - namoceny kus hadriku do vody s octem. Pak do nich zabalovala stridave nozicky(chodidla), rucicky (dlane), prikladala na celo a porad dokola, treba pul hodiny…
Neni to takovy sok jako zabalit cele telo… Nekdo doporucuje koupel ve vlazne vody (ne uplne ledove, ale vlazne, aby to telicko ochladilo).

Drzim palce at horecka brzo odezni. Vim jake to jsou nervy. Nase mala byva nemocna jednou do roka, ale vzdycky ma ctyricitky, takze vim, co prozivas.
Brzke uzdraveni!

Jinak pokud by ta horecka furt neklesala nebo se zdrav.stav male zhorsoval, tak urcite znovu k dr.
 Jana.

• Citovat
  • Upravit
2857
27.9.08 07:13

Ahoj,

u teplot kolem čtyřicítky nám dr radila střídavě podávat paralenový a ibalginový lék po 3 hodinách - střídat prostě paralen s nurofenem či ibuprofenem - záleží co máte doma.,
a srážet vlažnou vodou - ona 30 stupňů teplá voda působí opravdu na rozpálené tělíčko jako ledová že.

Bohužel u tech malejch drobků bývají při nemocech vysoké horečky dost časté:o(

Tak se brzy uzdravte - jo a vždycky nám říkala že takto vysoké horečky nesmí trvat dýl jak tři dny - jelikož je Barunka ještě fakt malá, tak bych v případě nejistoty vyhledala dr. klidně i dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.9.08 07:36

Díky za rady a podporu. Barunka má pořád vysokou teplotu, tak jsme dali další čípek, ten noční jí pomohl, ale teplota se bohužel vrátila. Za chvíli budu volat doktorce, tak snad pomůže aspoň na dálku. Jinak používáme obklady a asi zkusíme i tu koupel. Jen mě trochu zaráží, že má Barunka studené ruce i při tak vysoké teplotě. Snad to nebude nic vážného. Běžím za ní.....

• Citovat
  • Upravit
2318
27.9.08 08:20

Ahoj, horečky jsou u malých dětí běžná věc, často reagují přehnaně. Necpala bych do ní zbytečně antipyretika. Ochlazovat se má až ve fázi, kdy se tělo ochlazovat chce, odkrývá se, začíná se potit. Rozhodně ne, pokud má studený končetiny. Pokud na ledový nohy dáš zábal, riskuješ kolaps. Ber horečku jako prospěšnou věc, tělo ví, proč ji generuje, není to nemoc. Hlavní je, aby měla dostatek tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
27.9.08 08:22

Tak teď tu čtu, že má studený končetiny. V tom případě by bylo dobrý, nejdřív ji zahřát - třeba na sobě, dát ponožky, rukavičky. Jak se prohřeje, začne se sama potit a uleví se jí. Pokud se horečka sráží příliš brzo nebo nešetrně (chceš srazit o hodně stupňů), je zde riziko febrilních křečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
27.9.08 09:52

ahoj,
tak od dnešní noci řeším to samé,malá 1,5 roku má teplotu 38,teče jí rýma z nosu a chrčí,v noci to vypadalo hrůzostrašně,teď už je to lepší a snad to zvládnem bez pohotovosti.To je zrovna zákon schválnosti víkend na krku a manžel s autem služebně 300 km daleko,prostě klasika..Dostala dětský panadol sirup a kapky do nosu k tomu dětský bylinkový čaj při nachlazení a snad to zvládneme ,ono u těch drobků se fakt nemá nic podcenit,ale ani zbytečně plašit,no ale každá máma má nervy to je jasný,to už je holt náš úděl já taky celou noc nespala a malou hlídala.jo a dr.nám říkala,že teplota se má srážet až když je nad 38,dřív ne,ono je to totiž obranný mechanismus těla,tou vysokou teplotou se snaží zlikvidovat ty bacily.Tak snad se nám ty drobečky podaří vykurýrovat v pohodě a maminy držme se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
27.9.08 10:34

Pokud teplota porad neklesa, tak bych rekla, ze to vypada na 6 detskou nemoc, tzn. 3 dny vysoke horecky, ktere neustupuji a 4 - 5 den ustoupi horecky a vyrazi se po celem tele takova vyrazka (vetsinou ne v obliceji), ktera ustoupi za par dni.
Pokud ma vysokou horecku a studene koncetiny, tak jsou na to homeopatika Belladonna, nejlepe v potenci 30 Ch. Pokud bys chtela ohledne toho nejakou radu tak posli SZ.

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.9.08 12:55

Tak jsme byli na pohotovosti. Doporučili nám střídat paralen s ibuprofenem a omývat tělo vlažnou vodou, při poslechu ani v krku nic nezjistili.
Taky nás upozornili na šestou nemoc, kdyby to tak bylo, tak budu ráda, četla jsme, že když se objeví vyrážka, tak se prckovi uleví.
Jinak Barunka je až na větší únavu celkem v pohodě, to mě trochu uklidňuje, protože já to hned viděla černě, že by mohla mít i meningitidu, ale doktorka říkala, že by musela být apaptická, měla by vyklenutou fontanelu a taky modřinky po těle.
Když horečka neustoupí ani po 3 dnech, tak máme jít k doktorce i s močí, aby se vyloučil zánět ledvin. Doufám, že to nebude potřeba, protože já sama mám s ledvinou problémy a není to žádný med, tak nevím, jak bych snášela, kdyby tím musela procházet i naše malá.
Teď ten náš drobek spinká, tak snad nabere sílu a trochu se jí uleví.
Díky všem za rady.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.9.08 13:02

Tak jsme byli na pohotovosti. Doporučili nám střídat paralen s ibuprofenem a omývat tělo vlažnou vodou, při poslechu ani v krku nic nezjistili.
Taky nás upozornili na šestou nemoc, kdyby to tak bylo, tak budu ráda, četla jsme, že když se objeví vyrážka, tak se prckovi uleví.
Jinak Barunka je až na větší únavu celkem v pohodě, to mě trochu uklidňuje, protože já to hned viděla černě, že by mohla mít i meningitidu, ale doktorka říkala, že by musela být apaptická, měla by vyklenutou fontanelu a taky modřinky po těle.
Když horečka neustoupí ani po 3 dnech, tak máme jít k doktorce i s močí, aby se vyloučil zánět ledvin. Doufám, že to nebude potřeba, protože já sama mám s ledvinou problémy a není to žádný med, tak nevím, jak bych snášela, kdyby tím musela procházet i naše malá.
Teď ten náš drobek spinká, tak snad nabere sílu a trochu se jí uleví.
Díky všem za rady.

• Citovat
  • Upravit
24837
27.9.08 16:10

Ahoj, naše Mudr. k tomu všemu, co už bylo napsáno (antipyretika + zábaly) při teplotě vyšší než 38,5 st. doporučuje dát ještě Diazepam (u malé 1/4tbl.), teda, pokud mát doma. My ho preventivně fasujeme hned při prvním očkování ve 3.měsících, pro jistotu…Je prrávě proti febrilním křečem. Držím pěsti, ať je malá brzo v pořádku.M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
27.9.08 19:47

nám při horčkách ty paralenový čípky moc nezabíraly, vždyckcy to srazilo teplotu a pak se to vrátilo zpátky, ale jak jsme začaly s Ibuprofenem sirupem, tak postupně teplota odeznívala. Teď před 14 dny jsme si to ověřila znova, malá měla 40 teploty a zase pomohl až sirup, tentokrát Panadol, ty čípky jen na chvilku, a pak opět ta teplota vyskočila ještě víc. Uvidíš, že ten sirup zabere. Hlavně jí moc nenavlíkat, ať se nepřehřejvá. Bude to dobrý, držím palečky, taky vždycky trpím :cry:
Tak ať rychle dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.9.08 11:19

Diazepam je sice na febrilní křeče fajn, ale musel by se brát několik dní předem :? Křeče jsou vyvolány pokud je horečka špatně srážena a zároveň je na ně dítě náchylný. Pokud ke křečím přece jen dojde, nemá to na dítě žádnej vliv, akorát se šíleně vyděsí rodičw… Teplota se má srážet až při 38,5 stupních a více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.9.08 15:20

Tak dnes má Barunka celý den už nižžší teplotu (v zadečku naměřeno vždy kolem 38), takže už na srážení nic nedáváme. Naposledy dostala v 5 ráno paralenový čípek a ten jí zabral. Uvidíme, jak na tom bude večer, kdy bývá teplota nejvyšší. Doufám, že už se jí nevrátí.
Vzhledem k tomu, že teplota ustoupila, tak to asi na tu šestou nemoc nevypadá. Uvidíme, co se z toho vyvrbí. Dneska je trochu víc zahleněná, ale z nosu skoro nic neodsajeme.
Teď se marně pokoušíme malou uspat. Je unavená, ale nadaří se jí zabrat a tak pořád naříká. Chybí jí procházka a jako na potvoru je venku tak krásně :cry:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.9.08 17:35

Tak jsem se radovala předčasně. Barunka si teď nenechá sáhnout na ručičky, pokaždé když se jí dotkneme, tak začne hodně plakat. Nenapadá někoho z vás, co by to mohlo být? Díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA