Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, my jsme taky malí. Míry máme podobné. Nějak to neřeším, aspoň nám vydrží dýl oblečení
. Dcerka je menší od miminka a teď skoro v pěti letech je pořád drobek (106 cm a 18 kg).
Já jsem byla jako dítě taky strašně malinká a teď mám 168 cm, takže žádný trpaslík. A manžel prý býval ve školce nejmenší a teď je z něj pěknej mamlas (188 cm a 105 kilo
).
Tak jak říkají holky, pokud to neřeší doktorka, tak buď v klidu.
dík holky, klidnější jsem… ![]()
můj syn také nosí to co nosil loni… ![]()
jenom botičky jsme nemohli sehnat, má totiž č. 19 a na chození ven měli botky až od č. 21… tak má trochu větší, ale chodí krásně…
tak vám přeju hodně radosti s vašimi ratolestmi…
Obnovuju.
Je podle vás 82 cm a 9,7 kg hubené dítě?
Podle mě je pěkný, ale za poslední týden to řešilo několik lidí, včetně několika sester a jednoho doktora. Alergolog místo ekzemu řešil váhu dítěte a jídelníček, aby dítě přibralo. Totéž nová sestra našeho pediatra, když jsme byli na očkování MMR. Tchýně dovezla asi 20 Lipánků, abych mu je dávala místo bílých jogurtů…
Dcerka 14m 80 cm a 8,5kg a nikdo nic nemá proti
zdá se mi malej v pohodě
My měli 85cm a skoro 12kg, ale podle všech je to zase macek - ty tvoje míry jsou ukázkový tabulkový průměr, tak co doktor blbne ![]()
Jo a navíc děti mají úžasnou schopnost stagnovat na váze a pak skokově vyrůst/přibrat třeba za 2 týdny 3cm a kilo váhy. Jestli normálně jí, tak bych to neřešila. Každý má své tempo. Přece ho nebudeš cpát Lipánkama, abys ho vykrmovala jako husu, to mají někteří nápady co? ![]()
@Akivasha právě že mi ukazovali, že je na nějakých 4% výšky k váze a na 10% váhy k věku.
Výšku má dobrou, ale měl by mít prý minimálně o 1 kg víc…
Tak ja pujdu proti proudu - maly mel podobne cisla. a tak jako tvuj vychazel podle tabulek pod 3.percentilem v pomeru vyska-vaha.
doktor to resil, ale nevyresil. maly je chornicky nejedlik, od mimina doted (3r). ale hodne zalezi na tom, co tve ditko ji. pokud ji od vseho trochu a ma dostatek zivin a vitaminu, tak muze byt proste jen akci a vsechno spali. to je pak v pohode. pokud neji, tak je problem.
@Akivasha píše:
My měli 85cm a skoro 12kg, ale podle všech je to zase macek - ty tvoje míry jsou ukázkový tabulkový průměr, tak co doktor blbne
podle jakych tabulek je ta vaha na vysku prumer? podle tech mych je to silny podprumer.
coz nemusi znamenat, ze je neco spatne, nekdo na spodku tabulek byt musi. ale proste za prumer bych to neoznacovala.
@Ali-Ali jsme na tom témeř totožně - malá v 18m má 83cm a rovných 10kg. Naprostý nejedlik
v percentilu jsme pod 10%. MUDr to ale neřeší, nezdá se ji 'nezdravá´. Akorát jsem si řekla o žádanku na krevni obraz (z kapičky krve), kvůli železu. A do zdr. Průkazu píše: drobnější.
Toť vše ![]()
@Evčík2 píše:
@Ali-Ali jsme na tom témeř totožně - malá v 18m má 83cm a rovných 10kg. Naprostý nejedlikv percentilu jsme pod 10%. MUDr to ale neřeší, nezdá se ji 'nezdravá´. Akorát jsem si řekla o žádanku na krevni obraz (z kapičky krve), kvůli železu. A do zdr. Průkazu píše: drobnější.
Toť vše
jo jo, vsak ja pisu, ze zalezi na vice vecech. nektere deti jsou proste drobne, to neni problem. ale proste chapu, ze se lekar vic zajima a „resi to“ a neshazovala bych to ze stolu jen proto, ze par holek bez znalosti blizsich okolnosti na netu napisou, ze „to je v pohode“ ![]()
@Ali-Ali mě zaráží, že první syn byl na tom podobně, měl o 1 kg vyšší porodní hmotnost a nikdo to neřešil. Spíš naopak všichni chválili, jak je pěkný. Podle fotek byl hubenější, protože byl víc svalnatej. Mladší má faldy na stehnech, 2 brady…
Ano, podle tabulek je drobnější, ale až tak, aby i alergolog řešil, co mu dávám na večeři, mi to nepřijde ![]()
@Anonymní píše:
@Ali-Ali mě zaráží, že první syn byl na tom podobně, měl o 1 kg vyšší porodní hmotnost a nikdo to neřešil. Spíš naopak všichni chválili, jak je pěkný. Podle fotek byl hubenější, protože byl víc svalnatej. Mladší má faldy na stehnech, 2 brady…
Ano, podle tabulek je drobnější, ale až tak, aby i alergolog řešil, co mu dávám na večeři, mi to nepřijde
vzdycky i zalezi na lekari. u nas to taky jedna doktroak neresila vubec, ani se neptala, jak ji. druhy doktor me zpovidal pomalu, jako bych to dite trapila hlady a poslal ho na krevni testy.
ted jsme si nasli pediatrikcu s pristupem nekde uprostred
ale nas maly je opravdu chronicky nejedlik, takze u nej byly opravnene obavy o prisun zivin a mineralu. plus ma intoleranci nekolika potravin a jine problemy, takze proste se to resi komplexne.
kazdopadne, ja jsem pro, aby lekar spis resil nez neresil.