Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
POdle jasně červené krve to bude hemeroid… taky jsem tam jeden malý měla a mám
, ale po porodu je to lepší…krvácí jen občas a opravud záleží na stravě…
segra měla v těhotenství hemeroidy a pomohla jí na to mastička......a po porodu už má pokoj úplně
To jsem měla taky, určite je to ten lump hemeroid. Po porodu se to zlepšilo, ale do té doby děs běs. Někdy mi zakrvácel tak že jsem si musela dát vložku. Dám radši anonym, tohle je dost intimní.
Měla jsem jeden malinký vnější už před otěhotněním a během těch 9měsíců se z něj staly 3 veliký. Po porodu se nezlepšily, ale ani nezhoršily
a to jsem používala jak dubovou kůru, tak všemožný tabletky a doplňky
Problémy se zácpou nemám a i přesto mi dělá problém se vyprázdnit pokud je jen trochu tužší konzistence, protože díky hemoroidům je ten otvor prostě zúžený (a to dost)
počkám, co s nimi udělá druhý těhotenství a pak asi půjdu na operativní odstranění, protože mi začínají vadit v normálním životě (třeba tanga jsem musela přestat nosit, prostě to tam dřelo a i hygiena je s nimi obtížná) ![]()
Anonymní Q
Ahoj, je pravda, že to záleží na stravě. Já na to taky trpěla. Jsem ve 29 tt. Každý den si dělám zeleninový salát a do něj dám tak 2 lžíce olivového oleje a je to v naprosté pohodě. Oliváč dělá zázraky. Nepotřebuješ žádný tablety apod.
Ahojky, tak já zase v šestinedělí, dostala jsem železo a bylo vystaráno
hemoš to nebyl, ale doktorka říkala, že jak je tuhek bobek, tak to prostě může odřít zadek a z toho se spustí taky krev - je to tam hodně prokrvené. Nezbývá než mazat, papat vlákninu, ovoce - či co ti pomáhá na zácpu a pak porodit ![]()
No, já teda těhu ted nejsem a po porodu je to už skoro 3 roky, ale poslední týden mě taky trápí krvácení po stolici, až se toho někdy dost leknu, kolik té krve je ![]()
Nikdy jsem to ještě neměla, tak vůbec nevím, co s tím ![]()
Ahoj holky, prosím anonym, pro me choulostivé. Nikdy jsem hemeroidy neměla ani na ne netrpela, dokonce ani v prvním tehu ne, ale po porodu jsem po stolici začala krvácet. Teď jsem ve 14tt a je to čím dál horší, vlastně pokazde kdyz jdu na velkou jasně červená krev a stiplava bolest, samo o sobě nic nebolí, pri porodu jsem byla hodně střižena a myslela jsem, ze zlobí jizva, protože jsem byla sesita vazne az k zadku, ale jizva se zda v pořádku, mohlo by to byt i něco jineho nez hemeroidy?
jestli mam rovnou už letět pro dubovou kůru a nebo počkat k mudr? Děkuji za rady a pardon za češtinu, tablet se mi strašně seka a nemám nervy na to vše opravovat ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím anonym, pro me choulostivé. Nikdy jsem hemeroidy neměla ani na ne netrpela, dokonce ani v prvním tehu ne, ale po porodu jsem po stolici začala krvácet. Teď jsem ve 14tt a je to čím dál horší, vlastně pokazde kdyz jdu na velkou jasně červená krev a stiplava bolest, samo o sobě nic nebolí, pri porodu jsem byla hodně střižena a myslela jsem, ze zlobí jizva, protože jsem byla sesita vazne az k zadku, ale jizva se zda v pořádku, mohlo by to byt i něco jineho nez hemeroidy?![]()
jestli mam rovnou už letět pro dubovou kůru a nebo počkat k mudr? Děkuji za rady a pardon za češtinu, tablet se mi strašně seka a nemám nervy na to vše opravovat
Pokud to při samotném tlačení stolice zaštípe a pak následně je krev tak je to hemeroid, nebo tedy vypadá to na to. V lékárně si řekni o čípky Hemagel, ten mi pomohl a ten mohou kojící takže i těhotné, ale na to bych se optala v lékárně. To co píšeš jsem měla pokaždé po porodu. Asi bych zkusila ty čípky/gel a kdyby se to do týdne nezlepšilo, zašla bych k dr.
@evaprochy děkuji mnohokrát
nikdy jsem na to netrpela, takze jsem se chvilkama děsila co to je
při samotném tlaceni to vždy strašně zastipe a pak se spustí jasně červená krev, až si kolikrát musím brát intimku
a hned co se jdu i oplachnout do sprchy rak i pod tou sprchou to stipe :/. Mohu se jen zeptat, jak rychle cipky pak zabírají a zda je šance se jich vubec ještě někdy úplně zbavit? ![]()
@Anonymní píše:
@evaprochy děkuji mnohokrátnikdy jsem na to netrpela, takze jsem se chvilkama děsila co to je
při samotném tlaceni to vždy strašně zastipe a pak se spustí jasně červená krev, až si kolikrát musím brát intimku
a hned co se jdu i oplachnout do sprchy rak i pod tou sprchou to stipe :/. Mohu se jen zeptat, jak rychle cipky pak zabírají a zda je šance se jich vubec ještě někdy úplně zbavit?
Ja mam stejny problem
pred tehotenstvim jsem na to trpela a byla u proktologa ten mi doporucil rano a vecer lzicku vlakniny, a bylo to dobry chodila jsem kazdy den. Dodrzuji to i ted v tehu 26tt bohuzel se to ted zhorsuje u doktora jsem byla a mirne hemeroidy to jsou
jenze chodim tak 1 za 2-3 dny a je to znat, reknu ti vzdycky kdyz jdu tak se desim, ta bolest
ale jeste to ty 3 mesice vydrzim, kvuli tomu nasemu miminku ![]()
@podzim ja je právě nikdy neměla, zácpu taky nemám a chodím denně
i tak krve jak z vola každý den poslední 3 měsíce a dneska už vysloveně krev tekla ![]()
Ahoj všem, obracím se na Vás, abyste mi poradili. Jsem v 31. týdnu a téměř celé těhotenství mě trápí zácpa (lépe řečeno - velmi obtížné vyprazdňování). Dostalo se to tak daleko, že již několik týdnů sem tam po výkonu na toaletě se objevila na papíře jasně červená krev. Včera po urputném snažení opět, a to docela dost. Od té doby lehounce (opravdu malilinko) krvácím. Mám problémy s křečovými žilami, a také vím, že se mi nejspíš udělaly hemoroidy. Chci se zeptat, jestli jste taky některá z vás takto krvácela a po porodu se to alespoň zlepšilo. Díky za radu.