Císař.řez a manžel u porodu

andrejka87
25.10.10 18:45

Císař.řez a manžel u porodu

Zdravím všechny zkušené :-),hledám všude v diskuzích jak je to s manželem u porodu pokud je plánovaný císař.Čekám dvojčátka volím porodnici Olomouc a epidurál,moc chci miminka vidět co nejdřív,ale občas čtu,že manžel u tohoto typu porodu nebyl,protože je to vlastně operace,ono je to zakázané?A také nevím zda se tedy ten epidurál platí,nebo je hrazen.No a pokud jste některé manžela u tohoto typu porodu měly nesesypal se? :-) Díky všem za názory :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
25.10.10 18:54

Ja jsem rodila cisarem a pritel stal v prosklene mistnosti vedle salu,kde pote osetruji miminko.Takze videl vse lip jak ja :D ale myslim,ze primo k tobe ho asi nepusti,ale nevim,treba to jinde chodi jinak.qa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
25.10.10 18:56

Je to jak kde, casto se muze tatinek koukat pres sklo :)
operace to je, vzdyt rozrezou 8 vrstev bricha, nez se dostanou k prdolum :)
jinak ja se priznam, mela jsem sice akutniho cisare, ale stejne, mne bylo tak blbe, ze mi fakt bylo jedno, kdy je uvidim :lol: a ted do spinalu taky nepujdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
25.10.10 19:01

jak pisou holky..nekde je to vylozene zakazane..ani sklo nemaji..jinde muze byt uplne u toho…ja ho tam chtela..nesmel..a nakonec mi to bylo uplne jedno pac sem celou dobu blila :mrgreen: :mrgreen: ani malou sem nechtela videt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
25.10.10 19:01

Přidávám svoji zkušenost. Manžel byl taky vedle v místnosti, ale z „porodu“ neviděl nic, až mimčo mu tam přinesli.
V některých porodnicicích může být manžel i přímo v sále, ale i tak je u hlavy maminky, tudíž za plentou a neviděl by stejně nic.
Epidurál se v tomto případě neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6651
25.10.10 19:05

Andrej, já rodila 2× v Praze- Podolí a pokaždé byl manžel u toho. Ale taky si to pěkně zaplatil a není to levná záležitost :mrgreen:
Ale celou dobu mě držel za ruku a pak dostal miminko hned do ruky, takže nám to určitě stálo za to. A nehroutil se, dokonce při druhém CS vstal a koukal se, jak Kubíčka vyndávají :-) Ale on je docela drsňák, takže jsem ani nečekala, že by to s ním něco udělalo…
A podle mně hodně záleží na konkrétní porodnici, jestli ho tam pustí- zkus se na to poptat a nenechat se odbýt, pokud o to opravdu stojíte. Nám podruhé taky tvrdili, že to nejde…
Moc držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
25.10.10 19:42

Tak manzel sedel vedle mne a celou dobu koukal za plentu,videl by vse,ale ja ho prosila,at nekouka-ze nechci,at mne vidi AZ TAK MOC UVNITR 8-)
JInak jsem dva cisare mela celkovku a az ted to vyslo na SPINAL a uuzasny a neopakovatelny zazitek,mimouka jsme uz pak nedali z ruky, a to doslova :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
25.10.10 19:53

Ahoj,ve FN Plzeň je možnost mít u plánovaného císaře otce,sedí u hlavy,a nekouká za plentu.Stojí to 2500,já jsem o tom uvažovala,ale doktor mi to rozmluvil,abych ty peníze raděj investovala do mimi.Řekl to úmyslně,doktoři to tam asi nemaj rádi,ale povolujou to.Zpětně toho trochu lituju,ale ne moc.Kdyby se jednalo o klasický porod,kde to trvá hodiny,a bolí to,tak bych chtěla mít manžela u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
25.10.10 20:19

Ve FN Hradec Králové to nedovolujou a celkem to chápu. Je to jednou operace, ve svý podstatě to nemá s porodem co dělat. Mě osobně by vůbec nenapadlo chtít tam mít parnera u sebe. Nepřijde mi to patřičný.

Jak už tady několikrát padlo, i v našem případě byl partner hned vedle, byl u měření a vážení a prvního ošetřování dcery a i podle jeho slov si to užil mnohem víc, než „u operačního stolu“. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
25.10.10 20:22
Founik píše:
Ve FN Hradec Králové to nedovolujou a celkem to chápu. Je to jednou operace, ve svý podstatě to nemá s porodem co dělat. Mě osobně by vůbec nenapadlo chtít tam mít parnera u sebe. Nepřijde mi to patřičný.Jak už tady několikrát padlo, i v našem případě byl partner hned vedle, byl u měření a vážení a prvního ošetřování dcery a i podle jeho slov si to užil mnohem víc, než „u operačního stolu“. :palec:

Byt ‚u operacniho stolu‘ se naprosto nevylucuje s naslednym merenim mimca (to se u nas nekonalo) a vazenim a…a…
TO JEN NÁSLEDUJE 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
25.10.10 20:22

manzel mi sedel u hlavy celou dobu (Apolinar), neplatila jsem vubec za nic … ale i kdyz sedel za plentou tak jak jsou vsude zrcadla, tak krve videl dost … do toho ja zvracela a upadala do mdlob, tak z toho byl dost spatny …ale tim ze mne bylo zle tak mel po celou dobu prehled o dceri a drzel ji misto mne …a na druhy cisar nakonec nesel ( byla jsem po druhe v Podoli a tam se za to i hodne plati )ale byl preci jenom rozhozeny ..... kdybych trvala aby sel, tak by i sel ale bylo mi lito penez i jeho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
25.10.10 20:26

Ahoj, já rodila dvakrát císařem u Apolináře. Při prvním porodu byl manžel ve vedlejší místnosti a Tomáška si choval hned po porodu, když mě zašívali. U druhého porodu seděl u mně a bohatě diskutoval s doktorem během celého porodu. Pro mě to bylo příjemnější, když byl manžel se mnou, ale zase až tak veliký rozdíl v tom nevidím. Říkal, že všude po zemi bylo hodně krve, takže jestli někdo nesnese krev, tak to asi není moc dobrý nápad. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7171
25.10.10 22:49

Andrej já rodila císařem v Českých Budějovicích a tam žel zvyklostí není, aby tatínek byl u porodu. Takže čekal v předsálí a prcky mu provezli okolo. Ale aspoň je viděl. Já je viděla až 3. den. Ani je za mnou nepřivezli na Jipku a žel mě z ní za nimi nepustili.
Taky jsem chtěla aby byl u toho, ale když nemohl, tak smůla.
Ale ve spoustě nemocnicích může být u Tebe na sále, držet Tě za ruku. Stejně je před Tvým bříškem plenta a nikdo nic neuvidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
25.10.10 23:36

Můj manžel byl se mnou na sále, držel mě za ruku a jako první (kromě Dr) viděl syna :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
26.10.10 08:28

Manžel seděl u mé hlavy, potom mi přinesl miminko když ho umyli a oblékli. Byl celou dobu s malou a fotil jak jí měří, váží, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí