Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, synovi je téměř 18m a už cca od 1 roka mu v noci teče docela často krev. Někdy je to víc dní po sobě, někdy jen 3× za měsíc. Já jsem na to jako malá trpěla taky, ale až kolem školního věku. Mám to nějak řešit nebo je to normální i v tomhle věku? Děkuji za odpovědi😊
A to čekáš na co? To nejsi schopna řešit situaci u pediatra?
@mamule42 musíš být tak nepříjemná? Ja se slušně zeptala. Schopná jsem, ale nechci tam běhat s každou věcí a jak říkám, já ma to trpěla jako malá taky. V době kdy jsem chodila do školy, tak jsem se vzbudila každej den ráno s polštářem od krve.
@JancaS84 tak mě to právě moc nezarazilo, protože jsem si řekla, že to má po mě. Ale zeptám se na to dr, až půjdeme na kontrolu.
Ve školním věku ok, ale aby batoleti tekla několikrát týdně krev z nosu zejména v noci normální tedy není! Tohle už bych řešila hned první měsíc, když se to opakovalo a ne po půl roce ![]()
@Markéta188 několikrát týdně to bylo hlavně v době kdy byly velké vedra. Ted se mu to stalo zase třeba po měsíci. A co to tedy může být, když by jste to všechny hned řešili? Pokud jen prasklé žilky, tak s tím stejně nic neudělají. Zeptám se na to doktorky, v únoru až pujdem na očkování, ted už se to ty dva týdny nezblázni bych řekla.
Tak pravděpodobně jde o praskající žilky, ale to bývá u dětí, co mají opravdu minimum vitaminů, které jsou důležité.
Může se ale taky jednat o vyšší tlak, nebo třeba špatnou srážlivost krve či něco závažnějšího a jako banalitu bych to vážně nebrala.
Sama se tu ptáš, takže ti to taky nepřijde úplně ok
@sarus02 píše: Více
V tom pripade bych pockala do toho unora. Ale urcite to zmin. Nejspis vas posle na odber krve. Kdyz to ted neni tak casto, tak tos snad nebude nic zavazneho. Ale urcite mu nechej vysetrit krev, at mas jistotu.
Resila jsem to s 3,5letou dcerou. Viz anomymni sluncnice https://www.emimino.cz/…-orl-428260/
@Janča6 taky bych rekla, ze uz to počká.. na to vypalování žilek bych ho stejně neposlala. Sama jsem na tom byla a bylo to hrozně nepříjemné a bolelo to a hlavně to stejně nepomohlo. Děkuji za jediný normální komentář😇
Jasny, ono kdyz to bylo uz popate ten den, tak jsem s vypalenim souhlasila. Kdyby to bylo jednou denne, tak asi ne. Dulezite je vyloucit nejaky zavazny duvod.
A dceri tehdy to vypaleni pomohlo, asi uz tu sliznici proste mela rozbitou tim castym krvacenim.
Ano musím, rozhodně bych půl roku nenechala dítěti tak často téct krev z nosu bez porady lékaře. A stačilo jít třeba na ORL, nechtěj tvrdit že si neměla čas. Tohle není banalita, kdyby mu teklo jednou za čas tak budiž, ale několikrát týdně? Ale co, tvoje děcko, tvoje rozhodnutí.
@mamule42 tak často? Zas tak často mi to nepřijde. Kdyby to bylo 5× denně, jako tu psala jedna maminka, tak bych to samozřejmě dávno řešila. Ale, že se to v jednom týdnu za toho půl roku, když bylo 30 stupňů stalo 2× mi nepřijde nějak často. A kdo řekl, že jsem neměla čas? Spíš mi to nepřišlo závažné, že by na to měl umřít. Zeptala jsem se tady, jestli s tím má někdo zkušenost v tomhle věku. Samozřejmě se doktorky zeptám, ale určitě tam nepoletím hned, akorát by si klepala na čelo, že tam běhám s každou blbostí. A jde to napsat všechno i slušně a ne hned útočit, jak kdybych svoje dítě zanedbávala.
tak mně to přijde opravdu jako zanedbávání dítěte, když takovou věc neřešíš u lékaře, mojí dceři netekla krev z nosu nikdy, normální to není
@stinga tak kdyby netekla nikdy ani mne jako dítěti, tak by mě to asi víc zarazilo. Ale vzhledem k tomu, ze já na to taky trpím od malička, tak me to nějak divný nepřijde. A jako zanedbání péče mi to teda rozhodně nepřijde ![]()