Která kuchyně?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
74219
11.4.23 18:34

Mi se líbí jen tahle verze. Ta první fotka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
11.4.23 18:40
@mimart píše:
Kuchyně dalšíPříspěvek upraven 11.04.23 v 18:33

Ale tady máš zas víc pracovní plochy. To by asi vyhrálo v rozhodování. Víc pracovního prostoru.
Já mám na práci 6 m čistou pracovní plochu (je tam dřez a indukce rozšířená) + 2,20 m na ty vestavěné spotřebiče a potravinovou skříň. A je to akorát. Mívala jsem kuchyň 4m + přes 1m na vestavěné v minulé kuchyně a to bylo malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
11.4.23 18:40
@smile_xxx píše:
Tady mi vadí, že je vedle sebe málo souvislé pracovní plochy.

Jo, však už to taky píšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14561
11.4.23 18:41

Z hlediska nějaké ergonomie práce při vaření některá z těch prvních fotek, přičemž bych ale troubu s mikrovlnkou nechala prehodit až nakonec za sporak ke dveřím. Aby to místo, kde se vaří, bylo pohromadě.

Obecně mas mít poradi lednice (spiz) - přípravná plocha s dřezem a úklidem - plocha na vaření s troubou, sporakem.

Protože vezmes potraviny, ve dřezu a na té ploše si je ocistis, pokrajis, odrezky a obaly vyhodis a pak se presouvas dale a tam varis, peces, mícháš, proste pracujes s tím, co sis prvně připravila. Sama to tak mám a maximálně se to osvědčuje, vařím opravdu hodně (2× denně a ještě občas i pecu).

Příspěvek upraven 11.04.23 v 18:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35697
11.4.23 18:41
@mimart píše:
@pikola a jak bys dala desku a záda? Ano, i podlaha bude dekor dřeva

Tak nemusíš mít záda jako je deska, já mám třeba vzadu šedou. Moc se mi nelíbí ty kuchyně rozmístěním, u té první máš málo plochy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
11.4.23 18:52

Nelibi se mi uchytky. Byly by hezci tmave. A chtela bych prvni sporak a pak drez.. a zda se mi tam malo pracovni plochy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
11.4.23 19:07
@mimart píše:
Dobrý den. Která kuchyně se vám více líbí? Děkuju za tip :palec:
V komentářích je ještě i další návrh kuchyně :)Příspěvek upraven 11.04.23 v 18:39

Vzhledově asi ta poslední. Pro mě je tam hrozně málo pracovního prostoru. Vyhodila bych jednu skříňku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
11.4.23 19:44

@Atisia kterou skříňku myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
11.4.23 20:04

Vzhledove prostredni. Jinak desku a zada mame take stejny dekor a vypada to dobre - ciste, elegantne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
12.4.23 12:22
@nozu píše:
Ta druhá várka fotek je ergonomicky úplně špatně. Má být pořadí lednice/spižírna, pak dřez a pak až plotna. jinak lednici vedle trouby bych nechtěla, při pečení ti to bude přehřívat lednici. pokud tam teda není nějaká speciální izolace. Oni toho v kuchyňském studiu nakecají…

To platilo možná před 30 lety. Dnešní trouby jsou při pečení na povrchu úplně studené. Mají v sobě ventilátor, který ochlazuje vnější plechy. Měl jsem při rekonstrukci nějakou dobu troubu obnaženou a když se tam peklo, tak byla i po hodině na dotek naprosto studená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14561
12.4.23 12:28

@miri_z to poradi a zásady ergonomie platí porad. V restauracích taky nemají konvektomaty a plotny vedle chladaku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
12.4.23 12:37

Na to, že máš velkou kuchyň, tak bych si hlavně jako první namyslela, jak vaříš, kde co budeš mít uloženo…
Za mě je těch vysokých skříněk až moc.
Nedávala bych sporák do úrovně očí, stejně tak tu mikrovlnku…
Skříňky nad linku bych dala jen na jednu stěnu a tu druhou bych už nechala prázdnou.
Souhlasím, že trouba a lednička nebudou kamarádky.
Taky bych už neporizovaka další skříňku ten příborník a přesunula bych tam stůl, aby nebyl nalepeny u toho okna jeden neseděl pomalu v lednici

• Citovat
  • Upravit
574
12.4.23 13:18
@Semtex píše:
@miri_z to poradi a zásady ergonomie platí porad. V restauracích taky nemají konvektomaty a plotny vedle chladaku :lol:

Jak to mají v restauracích nevím, ale pár kuchyní už jsem navrhoval do našich nemovitostí.

Co vím, zásadní pravidla jsou
odkládací plocha by měla být hned vedle umyvadla a hned vedle varné desky
trouba by měla být také blízko odkládací plochy (max. cca 1-2 m)
lednice by neměla být moc daleko od dřezu (max. cca 3-4m)
varná deska by měla být blízko ke dřezu, ale měla by mezi nimi být odkládací plocha.
varná deska by měla mít nějaký prostor z obou stran (z jedné strany aspoň metr, z druhé strany aspoň cca 10cm, ideálně více)

U opravdu velkých kuchyní už se to musí řešit např. tak, že máš varnou desku nebo dřez v ostrůvku. Jinak by ti tam ty vzdálenosti nevyšly. U kuchyní běžných velikostí tohle většinou není problém, protože je tam stejně všechno blízko a nehrozí, že by ses hodně naběhala. Spíš je většinou těžké vymyslet to tak, aby ti vyšly nějaké rozumné odkládací plochy. Zvlášť nyní, když jsou v módě ty vyvýšené trouby, tak ti to sebere dalších 60cm z pracovní desky.

Lednice se dává celkem běžně vedle trouby, zejména pokud chceš mít vyvýšenou troubu vestavěnou ve „sloupu“. Ty sloupy je nutné sloučit k sobě, protože přeci nechceš mít pracovní desku přerušovanou jednotlivými sloupy. Ve výsledku ti tak většinou vyjde např. např. spíž, trouba a lednice vedle sebe. Pokud se dodrží výše zmíněné pravidla, tak nevím proč by tam byl ergonomický problém (ale rád se nechám poučit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí