Kterou odsávačku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3249
29.7.13 15:36

Já měla nějakou noname levnou a pak Aventku, opatlaná jsem byla od obou, Aventka navíc měla naprd tah, musela jsem ve výsledku většinu odstříkat ručně a stejně jsem za chvíli o mlíko s ní přišla, takže jestli chceš odsávat často, tak elektrickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
29.7.13 15:39
@Adysis píše:
@Bersaba
rasovina mi to nepříjde, já měla za 10 min odsáto z obou prsů. A žádné bolavé bradavky nic. Ale slyšela jsem, že ty elektrické jsou dost drastické. Ale jak komu co vyhovuje a chce to zkoušet.

Nejde mi o prsa, ale o ruce. Já jsem nekojila, ale krmila odsátým MM, takže jsem odsávala, dokud to teklo, i 2dcl z jednoho prsu, což už trvalo třeba 20 nebo 30 minut, a vždycky po odsávání jsem měla křeče v prstech a v zápěstí.
Elektrickou jsem měla v porodnici a oproti tomuhle to byla havaj.
Ale jak píšeš - každému vyhovuje něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
29.7.13 15:44

Ja nemohla kojit ( maly mel rozstep ) a vyzkousela jsem vse mozne. Mela jsem z nemocnice el. dvojitou velkou odsvacku medela ( zstaralejsi model symphony) - to jsem si pripadala jako dojnice. Tak jsem presla na rucni avent a prisla me dobra trochu lepsi nez rucni medela. Ale musela jsem odstranit ty masazni polstarky, jelikoz moje bradavky byly moc velke a s polstarky to bolelo. Nicmene zadnou zasadni funkci nemaji. Potom jsem si poridila el. Ods. Od aventu tu dvojitou a ta byla taky super ( tempo si zvojis sama manualne). Ale nejaky vyrazny rozdil v pohodli mezi rucni a elektrickou ( krome usetreni casu tim ze pumpuju obe prsa) jsem nesheldala. Takze zalezi na frekvenci odsavani a kolik do toho chces investovat.. A je treba se to odsavani naucit - imitovat prisani miminka( nejdriv jakoby to prso napumpuje kratkymi ne prilis brutalnimi nasatimi a az potom delsi pomalejsi). Urcite na youtube existuje viedo o spravnem odsavani.

Příspěvek upraven 29.07.13 v 18:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
29.7.13 16:46

Krmim pouze odsatym mlékem už téměř půl roku. Odsavam elektrickou Medelou swing a jsem maximálně spokojená. Bradavky mě neboli a ani mi neprijde, ze by to bylo nějak drastické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
30.7.13 07:37

Děkuji za rady. Většinou se přikláníte k elektrické odsvačce. Já jsem do toho moc nechtěla investovat pro případ, že by mi to nešlo, jako s tou ruční. Mléka mám určitě dost, protože když kojím, tak z druhého prsu samo teče (docela dost). Musím ležet na podložce, abych vše neupatlala. Ale odsát do mističky (vymačkat) třeba i ručně, to jsem už zkoušela tolikrát a nepodařilo se mi to. Mám také trošku obavu, jestli bude malý pít mlíčko z flaštičky, když je zvyklý pouze na prs. Možná se tedy poohlídnu po nějaké té odsavačce elektrické, ale z druhé ruky, ať to tolik nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
30.7.13 11:20

@Petinaa Tak si pujc Medelu z nemocnice a uvidíš, jestli ti to půjde. Stojí to 60 korun na den. Na stránkách www.medela.cz najdeš, kde si ji můžeš půjčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
31.7.13 06:50

To jsem ani nevěděla, že to jde půjčovat. Nicméně, nejblíže to je 60 km. No, asi se to moc nevyplatí, jet si pro ni a zase ji za pár dní vracet. To si spíš asi koupím nějakou starší a bude. Ale díky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.15 19:06

Ahoj všichni... :-)

Mám dotaz…neám žádnou zkušenost s odsávačkama a nemůžu se rozhodnout jestli Madela mini elektrik nebo Farlin? Sestra měla obyč madela ruční a odsávání jí bolelo a celkově to nebylo nic moc a na Madelu mini jsem slyšela chválu ohledně síly odsávání, že to ani nebolí…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí