Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj,
chtela bych se zeptat, jaky typ odsavacky pouzivate, jak jste s ni spokojene, kolik ta vase stala a jak dlouho a casto jste ji pouzivaly.
Dekuji za prispevky
Andrea + Amalka (skoro 4 tydny)
Ahojda,
nejlepší (i když nejdražší) je AVENT, všecky ostatní jsou jen vyhozený peníze a bolavý, vytahaný prsa.
Lucka
Ahoj Andreo,
Mne se taky osvedcila ta od AVENTu (tire-lait ‚Isis‘), ted jsem koukla ze v katalogu Toys'R'Us ji maji za necelych 55 EU. Je to dost, ale opravdu se to vyplati, je setrna a da se bez problemu sterilizovat (cela se rozmontuje)… Jedina ‚nevyhoda‘ je, ze je kompatibilni pouze s lahvemi AVENT (siroke hrdlo), takze bys musela nakoupit vsechno stejne znacky. Ja jsem to tak udelala a nelituju! Jinak se zde (Fr.) daji pronajmout odsavacky z lekarny, ale ty jsou vetsinou elektricke (pry bolestive a zpusobuji rozpraskani bradavek, nevim).
Hodne stesti pri vyberu a pusinku princeznickam (jsou nadherne!!!)
Pa Dita
Musím se tady zastat elektrických odsávaček. Měla jsem velice elegantní maličkou elektrickou odsávačku na jedno nebo obě prsa a nemohla si ji vynachválit. Značku si bohužel nepamatuji, teď jsem ji předala své kamarádce a ta je také spokojena. Odsávala jsem hodně, protože jsem často byla po večerech pryč a partner krmil z láhve mým odsátým mlékem. Bylo to rychlé a bezbolestné…večer u televize jsem si odsála, ruce volné, docela to byly i mé relaxační chvilky. Tak jsem s ní zpohodlněla, že si dnes nedovedu představit odsávaní bez elektriky.
Vzhledem k tomu, že je odsávačka potřeba pár týdnů po porodu, tak bych rozhodně moc neinvestovala. Manžel mi koupil (když sem ještě byla v porodnici) odsávačku za 170 Kč, byla super, vůbec to nebolelo a šlo to s ní krásně. To co měli v porodnici byla hrůza a stály několikrát víc. Podle mých zkušeností musím říct, že nějaký pytlíčky do mražáku apod. prostě potřeba nejsou, dávala sem vše do skleniček od přesnídávky a po pár měsících vše vyhodila. Prostě to nebylo potřeba. ![]()
Ahojky,
já používala a ještě občas používám odsávačku BABY NOVA.je to ta nejobyčejnější odsávačka stála mě 119kč.A jsem sní spokojená.V nemocnici semnou sestra zkoušela nekolik druhů a s žádnou jinou to nešlo jen s touhle.A můj názor je že je zbytečný mít drahou protože zase tak často jí nepoužíváš teda podle toho jak často jsi bez mimi.
Petra
Ahoj,já jsem první tři měsíce po narození dcery pouze odstříkávala - obyčejnou odsávačkou a nemohu si stěžovat. Vždyť všechny fungují na stejném principu, ne? Souhlasím s Petrou. Klára
Ahoj,
připadám si teď trochu jako exot, ale žádnou odsávačku doma nemám (mám skoro půlroční holčičku). Prostě jsem ji zatím nepotřebovala a nejspíš už ani potřebovat nebudu. Pravda, bez dcerky jsem byla venku jen párkrát. Když to bylo přes den, prostě jsem domů na kojení dorazila (bydlíme na malém městě, takže to mám všude kousek). No a večer jsem zas odcházela, až malá spala. To jsem pak věděla, že se můžu zdržet i dýl.
Na radu kamarádky jsem odsávačku nekupovala a jsem teď ráda za ušetřené peníze. Myslím, že je opravdu zbytečné kupovat ji předem a dokoupit se dá vždycky, když by byla potřeba. Je ale taky spousta maminek, které odstříkávají ručně - ale s tím by měly možná zpočátku pomoct sestřičky v porodnici.
Tak jsem neporadila, co?
Lajka + Anička (5,5m)
Ahoj Andreo,
ja jsem taky pouzivala odsavacku Avent a byla jsem s ni spokojena - hlavne proto, ze jsem mohla odsavat kdekoli a nebyla jsem zavisla na umisteni zasuvky (mela jsem pujcenou i elektrickou od Medela, kterou si moje kamaradky moc pochvalovaly). Jedina vada, kterou jsem u Aventu objevila byla, ze jsem musela hrdlo dost utahovat, aby se vytvoril podtlak a pak mi hrdelko prasklo - ale nastesti Avent tento dil dodava jako nahradni primo pri koupi.
Nevim, jak ostatni, ale me to chvili trvalo, nez se mi odsavani „rozchodilo“, takze jestli neuspejes napoprve, zkousej znovu a znovu
. Nakonec se mi osvedcilo odsavat pred kojenim z te strany, ze ktere jsem neplanovala zacit - prso bylo plne, takze to slo snaz a pri stridani stran tam bylo nachystane vyzivne ‚zadni‘ mliko…
Preju hodne stesti a at Ti Amalka krasne roste.
Cau cau
Kimmy
Ahoj všem, potřebovala bych vědět, zda je potřeba kupovat si odsávačku dřív, než se mimi narodí. Jestli ji mám mít doma připravenou a budu ji potřebovat hned po porodu. A dále by mě zajímalo jakou odsávačku jste používaly a jak jste s ní byly spokojené a zda je nutná elektrická odsávačka…Moc děkuji za jakékoli typy a rady. Vím jistě, že budu chtít kojit(pokud to půjde) a chci být připravená, ale zbytečně neutrácet.
Ahoj, chtěla bych oživit tuto diskuzi. Od září budu jezdit opět na vysokou (na dálkové studium) a protože stále kojím, chtěla bych si zkusit odsávat mlíčko, abych s sebou mimčo nemusela tahat. Máme 4-měsíční miminko. Bohužel, nemám s odsavačkou žádné zkušenosti (kromě takové té mechanické, jak se pod tlakem tahá mlíčko - jsou to takové ty dva válce v sobě, které kdy jeden z válců vyjíždí, tím vznikne podtlak a mlíčko má vytéci). Bohužel, tímto do nádobky nedostanu ani kapičku, ale jsem z toho celá olepená, okolo mi to teče a do nádoby nic. Podotýkám, že mám hodně velká prsa, možná bude problém v tom. Proto bych se chtěla zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s tím, že u takovéto odsavačky by to nešlo a přitom třeba u pákové (třeba od Aventu) byste slavily úspěch. Přemýšlím i nad koupí odsavačky z druhé ruky. Díky za odpovědi.
@Petinaa
resim stejny problem.. od zari nastupuji taky opet na dalkac a tak jsem si poridila manualni odsavacku od Tommee Tippee ale vubec mi to s ni neslo.. tak jsem koupila od Aventu a taky nic.. v porodnici mi to neslo ani z elektricke
tak nevim zda-li delam neco spatne nebo nemam dostatek mleka ci moc mala prsa ale mala si zatim nestezuje, ze by mela hlad
jedine rucne mi odstrikat jde ale to by bylo na dlouho
takze budu taky rada za rady… ![]()
@Petinaa Měla jsem mechanickou od Aventu a přestože fungovala dobře a z mých melounů dokázala v době největší výroby dostat i litr za den, tak už bych do ní znova nešla. Pokud hodláš odsávačku používat opravdu často, tak investuj do elektrické, protože manuální je fakt rasovina.
V porodnici mi půjčovali odsávačku od Aventu a od Medely, a vyhovovala mi více ta od Aventu, ale taky než jsem na to pořádně přišla. Určitě jde taky o techniku, pořádně tu odsávačku na tu bradavku dát a jen tahat, musí se víckrát než začně pořádně stříkat mlíčko. Mám taky velká prsa a kord v té porodnici jak byla ještě nalitá, musela jsemse přdklonit, aby mi jako vysela a pak jsem je krásně odsála. Doma pak jak už splaskly tak jsem je odsávala normálně. Jde asi o tu techniku.
@Bersaba
rasovina mi to nepříjde, já měla za 10 min odsáto z obou prsů. A žádné bolavé bradavky nic. Ale slyšela jsem, že ty elektrické jsou dost drastické. Ale jak komu co vyhovuje a chce to zkoušet.