Kterou školku?

358
29.6.16 18:39

Kterou školku?

Holky, jaká máte kriteria výběru školky?
Dcera se nikam nedostala a teď během dvou dnů volali ze dvou školek, že ji vezmou, že se uvolnila místa.
A já nevím do které.
O tu první jsem moc stála, není teda v místě bydliště, musela bych ji kus vozit, ale nabízí dětem fakt hrozně moc rozvíjejících aktivit. Dcera je dost akční, to by se jí líbilo.
Druhou školku mi teď postavili novou kousek od domu. Což je fajn. Ale asi běžná školka, reference žádné.
Nechci řešit svoje pohodlí, jestli dojíždět nebo vyběhnout v papučích, ale přece jen 2× denně tam a zpátky, v dešti, mrazu… Řeším hlavně její kontakty, mít kamarádky ze školky v místě bydliště, oproti kamarádkám, které nejsou až tak v dosahu.
Práci neřeším, pracuji z domu.
Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3491
29.6.16 18:45

Taky pracuji z domu. Ale i tak bych volila školku v místě bydliště. Jednak ano, já bych myslela i na svoje pohodlí, jednak kamarádi, které může potkávat i venku - my jakmile jdeme ven, to je samé „ahoj Emi“, „ahoj, Románku“, „ahoj Juli“… :mrgreen: Kluk zná víc lidí než já :mrgreen: A taky případní budoucí spolužáci v ZŠ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
29.6.16 18:50

@Salvaje Ano, ty kontakty hodně řeším :think:
Ale ty aktivity v té první školce mě hodně lákají, fakt se dětem hrozně věnují, exkurze, výlety.
Obě školky jsou soukromé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.6.16 18:55

Tak mozna se jeste poptej na tu, co mas bliz. to je tak cesrtve otevrena, ze jeste nejsou zadne deti, co by tam chodily?

jinak opravdu kvalitu skolky bych stavela na prvni misto. ale pro me to neni az tak naplni aktivit, ale spis celkovym pristupem a kvalitou ucitelek. coz se zvenku pozna bohuzel nejhur :lol:
mimochodem, jestli je skolka soukroma, je mozne, ze hodne deti stejne nebude z nejblizsiho okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
29.6.16 19:34

Asi bych brala tu blíž domovu, taky jsem ráda, když vyjdu s dcerkou na procházku a potkáváme její kamarády. A za aktivitami můžete dojíždět do kroužků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
29.6.16 19:42

Ma vlastni zkusenost- urcite bych volila tu vyhlasenou skolku, pokud je dobra a dojizdela. Ono se to nezda, ale uroven skolky je velmi dulezita- dite prijde poprve do kolektivu a urcuje to jeho vztah k nemu do budoucna. Jako byvala ucitelka MS jsem videla situaci i z druhe strany dveri, kterou rodic neuvidi, delala jsem ve skolkach nejdrive v ramci studia praxi a pak par let ucila ve 2 skolkach, protoze jsem se stehovala. Uroven skolek je velmi ruznoroda a ma to na dite velky vliv… 8o Kamarady si najde i v miste bydliste, kdyz sem tam zajdete na hriste atd. Dcera ma kamarady, ktere chodi do jine skolky, a presto se stykame a vidame- prave na ruznych akcich pro deti nebo na hristi a uz dlouhou dobu taky soukromne. Takze toho bych se opravdu nebala, deti jsou bezprostredni a seznami se hned. Hlavne trilete deti jeste kolektiv vubec netvori, ve tride si hraji kazdy sam a jsou to docela boje o hracky, polovina jich rve a o druhe deti nema zajem, ve 4 letech naopak uz jsou nekde jinde- to se prave hodne druzi i na tech hristich. Takze toto je nazor byvale ucitelky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
29.6.16 19:50

Já bych volila školku o které víš, že je dobrá. Určitě bych nešla do nově otevřený školky, nevíš, co se Ti tam sejde za učitelky. Mám zkušenost s novou školkou, že se řád upravoval tak nějak za pochodu, pak se školkou, kde už fungují dlouho a bylo to celkem znát. Jestli máš na tu jednu školku dobré reference, tak bych dala dítě tam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
29.6.16 20:44

My jsme dali do nově otevřené, vzdálenější školky. Všechny maminy řešily, ale vždyť nebude mít kamarády ze školky na písku. Dceři to nevadí, „školkoví“ kamarádi jsou tam a „pískoví“ zase tady.
V nové školce se sešly skvělé učitelky. Je to školka, která zanechala rozdělení dětí do tříd podle věku. Předškoláci mají svou vlastní třídu a to mě přesvědčilo. Školky tady v okolí mají model všechny děcka spolu, což se mi nelíbí.

Pokud to dojíždění není na hodinu, dala bych do té, cos chtěla jako první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin