Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
dcera byla letos první rok ve školce, tak nevím, jak to chodí…
Nosí učitelkám kytku nebo dárky všechny děti nebo jen ty, co ve školce končí a nastupují do školy?
Pokud bychom měli dárek donést, tak kdy? Školka je otevřená i přes červenec, i když jiné pracoviště (z důvodu menšího počtu dětí) a nevím, jestli tam bude mít své učitelky… 30.6.? Nebo až 1.7., kdy bude poslední den ve „své“ školce?
Nebo nenést nic?
Díky za rady.
@Fircon Povinnost to není…ani v ZŠ nemáš povinnost něco nést. Je to jen na tobě. Je to milé poděkování, pokud jsi byla spokojená…asi tak. ![]()
Jinak konzumní dárek vždy potěší
Lapačů prachu má každý dost.
Já dostala třeba čokoládu zabalenou v bílém papíru, který dané dítě pomalovalo…krásně pomalovalo…samý hlavonožec
![]()
Pokud budeš chtít dát, rozhodni se komu (třeba vašim učitelkám ve třídě) a zeptej se, KDY tam naposledy budou? Že se chcete přijít rozloučit.
Syn je ve školce druhým rokem, kytku na konci roku jsme loni nesli a poneseme i letos. Většina rodičů a dětí učitelkám děkovala a něco dávala, jenom opravdu malá část ne. My nosíme vždy poslední den školního roku, tedy letos 30.6. Je to den, kdy jsou všichni naposledy pospolu jako třída, od 1.7. už je prázdninový provoz, jede jen polovina tříd a učitelky si různě vybírají dovolené. Už nejsou kompletní, ani se svými učitelkami. Letos mám syna nemocného, takže do školky už se do konce roku nevrátí, ale ve čtvrtek půjdeme v poledne (kdy tam jsou obě paní učitelky) do školky poděkovat, předat dárečky a zároveň si vyzvednout věci. Do předškoláků s nimi jde jen jedna paní učitelka, takže s druhou bude loučení.
Teď mě tak napadá…češtinářské okénko…samý hlavonožec…píše se tam tvrdé Y..??? Safra
Zní to jako „mladý“, ale není to přídavné jméno…
No nic, když tak jsem za blbou úču…
![]()
@SIMONA1234 píše:
@Fircon Povinnost to není…ani v ZŠ nemáš povinnost něco nést. Je to jen na tobě. Je to milé poděkování, pokud jsi byla spokojená…asi tak.
Jinak konzumní dárek vždy potěšíLapačů prachu má každý dost.
Já dostala třeba čokoládu zabalenou v bílém papíru, který dané dítě pomalovalo…krásně pomalovalo…samý hlavonožec![]()
Já tedy nevím, ale dnes jsme byly s dcerkou v Lidlu a všechny maminky s dětičkama tam kupovaly bombošky. Myslíš, že toho nebudou mít moc? Tedy na jednu stranu bych ráda koupila něco originálnějšího, ale na stranu druhou nevím co. ![]()
@SIMONA1234 píše:
Teď mě tak napadá…češtinářské okénko…samý hlavonožec…píše se tam tvrdé Y..??? Safra![]()
Zní to jako „mladý“, ale není to přídavné jméno…
![]()
No nic, když tak jsem za blbou úču…
![]()
samý hlavonožec
samí hlavonožci
Teda, tak to nevím, zda to nebude trapné - s dcerkou jsme se pustily do výroby drobnosti - zápichu do květináče pro každou zaměstnankyni ve školce, je to malá školka, cca 9 lidí. ![]()
@tiffany píše:
Já tedy nevím, ale dnes jsme byly s dcerkou v Lidlu a všechny maminky s dětičkama tam kupovaly bombošky. Myslíš, že toho nebudou mít moc? Tedy na jednu stranu bych ráda koupila něco originálnějšího, ale na stranu druhou nevím co.
Já loni kupovala dárkový kornout s ovocem a ořechy. K Vánocům jsem třeba dělala s malochem pečený čaj a perníčky. Letos jsem kupovala krabičky z Moje mlsání. Taky jsem nevěděla co, tohle na mě jednoho dne vyjelo na FB jako reklama a doslova mi to vytrhlo trn z paty.
My kupovali kytku růži a dárkový koš, školka konci, a syn vyrobil obrázek
My poneseme pidi skleněná zvířátka
kytek a čokolád myslím budou mít až až
@Fima píše:
Já loni kupovala dárkový kornout s ovocem a ořechy. K Vánocům jsem třeba dělala s malochem pečený čaj a perníčky. Letos jsem kupovala krabičky z Moje mlsání. Taky jsem nevěděla co, tohle na mě jednoho dne vyjelo na FB jako reklama a doslova mi to vytrhlo trn z paty.
To mlsání vypadá moc pěkně, ale to už nestihneme pořídit. Možná zajdu do zdravého obchodu a něco tam vyberu. ![]()
Pokud se mohu přidat, tak my neseme do školky jako poděkování kytičku a malá voňavá mejdlíčka ve tvaru kytiček v krásné krabičce. Taky jsem nevěděla co a pak jsem našla u nás v krámku toto a bylo rozhodnuto
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.