Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak já jsem se rozhodla upéci koláč/dort-je lehký, pro každou jeden větší kousek a konec, kytek a serepetiček dostanou, tohle si aspoň dají k odpolední kávičce, jestli nějakou mají, když děti usnou
. Za mě radši nic, než lapač prachu
.
@tiffany píše:
Já tedy nevím, ale dnes jsme byly s dcerkou v Lidlu a všechny maminky s dětičkama tam kupovaly bombošky. Myslíš, že toho nebudou mít moc? Tedy na jednu stranu bych ráda koupila něco originálnějšího, ale na stranu druhou nevím co.
Neboj, část se sežere hned a část na začátku září. ![]()
Já nezastihla ani jednu z učitelek, nechala jsem jim salzburskou srdíčkovou bombošku a zavolalala
@Frnda píše:
Jelikož jsem loni nebyla schopná vyřešit tohle docházkové prázdninové dilema-kdy vlastně když chodí i přes prázdniny, vykašlala jsem se a nenesl nic.Letos bude o prázdninách doma a přechází k jiným učitelkám do dalšího oddělení, tak jsem koupila každé lepší gurmán marmeládu a mandle v medu, jen tak symbolicky.:-)Já bych se vyhla keramice a jiným „trvalým“ věcem, kdyby každá dostala od někoho nějaký výrobek a pod, měla by doma smeťák, ikdyž je to pěkné, tak asi fakt né.
to si taky myslim, ze by ucitelky mely pak doma spoustu harampadi
Navic clovek nezna jejich vkus… ![]()
A k tem vlastnorucnim vyrobkum od deti si rikam, ze to mozna prikde roztomile a hezke rodicum, kdyz jim vlastni ditko neco vyrobi, ale ucitelka z toho asi jasat nebude ![]()
@Genovesa píše:
Teda, tak to nevím, zda to nebude trapné - s dcerkou jsme se pustily do výroby drobnosti - zápichu do květináče pro každou zaměstnankyni ve školce, je to malá školka, cca 9 lidí.
My taky vyrábíme, andělská letka je připraveno k odletu. ![]()
@tiffany píše:
samý hlavonožec
samí hlavonožci
No ale je to zájmeno (vymezovací)…ne přídavné jméno. Zájmena se neskloňují podle mladý/jarní…
Teď jsem fakt mimo…chci ten důvod vědět ![]()
Příspěvek upraven 27.06.16 v 20:57
My dávali mýdla do šatníku (mýdlové knoflíky, voní to a dává se to do skříně k oblečení)
a teď ve čtvrtek ponese plecháček naplněný čokoládovýma pralinkama.
https://www.bonami.cz/…inman-200-ml
(každé jiný plecháček, resp. s jinou luční kytkou). Podstatná je z mého pohledu ta čokoška
Taky to beru tak, že té není nikdy dost
Já bejt učitelka, tak si jí snad píchám nitrožilně, abych to stádečko přežila.
@matkabagristy píše:
@SIMONA1234 některá zájmena se tak skloňují
Právě že nejsem češtinář…a někdy se sama nachytám, že nevím…
![]()
Tak mě zajímalo, podle čeho se to řídí, když t není přídavné jméno.
@SIMONA1234 píše:
No ale je to zájmeno (vymezovací)…ne přídavné jméno. Zájmena se neskloňují podle mladý/jarní…Teď jsem fakt mimo…chci ten důvod vědět
Příspěvek upraven 27.06.16 v 20:57
já to tedy určuju podle vzoru mladý, nějak jsem to blíž nepitvala
Ale já nejsem úča, takže já klidně můžu dělat hrubky, když tak ![]()
@SIMONA1234 podle příd. jmen se skloňuje spousta zájmen nebo i číslovek
@tiffany píše:
já to tedy určuju podle vzoru mladý, nějak jsem to blíž nepitvalaAle já nejsem úča, takže já klidně můžu dělat hrubky, když tak
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Taky jsme letos chodily první rok. Od kámošky co tam měla dítě už vloni jsem se dozvěděla, že vloni nesli kytku a čokoládu. Tak to taky tak uděláme, kytka a čokoláda. Poneseme 30.6. přes prázdniny dcera chodit do školky nebude.