Jaký dárek do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kacik1988
27.6.16 20:14

Taky jsme letos chodily první rok. Od kámošky co tam měla dítě už vloni jsem se dozvěděla, že vloni nesli kytku a čokoládu. Tak to taky tak uděláme, kytka a čokoláda. Poneseme 30.6. přes prázdniny dcera chodit do školky nebude.

• Citovat
  • Upravit
2612
27.6.16 20:20

Tak já jsem se rozhodla upéci koláč/dort-je lehký, pro každou jeden větší kousek a konec, kytek a serepetiček dostanou, tohle si aspoň dají k odpolední kávičce, jestli nějakou mají, když děti usnou :). Za mě radši nic, než lapač prachu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
27.6.16 20:30
@tiffany píše:
Já tedy nevím, ale dnes jsme byly s dcerkou v Lidlu a všechny maminky s dětičkama tam kupovaly bombošky. Myslíš, že toho nebudou mít moc? Tedy na jednu stranu bych ráda koupila něco originálnějšího, ale na stranu druhou nevím co. :think:

Neboj, část se sežere hned a část na začátku září. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
27.6.16 20:42

Já nezastihla ani jednu z učitelek, nechala jsem jim salzburskou srdíčkovou bombošku a zavolalala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
27.6.16 20:44
@Frnda píše:
Jelikož jsem loni nebyla schopná vyřešit tohle docházkové prázdninové dilema-kdy vlastně když chodí i přes prázdniny, vykašlala jsem se a nenesl nic. :lol: Letos bude o prázdninách doma a přechází k jiným učitelkám do dalšího oddělení, tak jsem koupila každé lepší gurmán marmeládu a mandle v medu, jen tak symbolicky.:-)Já bych se vyhla keramice a jiným „trvalým“ věcem, kdyby každá dostala od někoho nějaký výrobek a pod, měla by doma smeťák, ikdyž je to pěkné, tak asi fakt né. :think:

to si taky myslim, ze by ucitelky mely pak doma spoustu harampadi :-) Navic clovek nezna jejich vkus… :nevim:

A k tem vlastnorucnim vyrobkum od deti si rikam, ze to mozna prikde roztomile a hezke rodicum, kdyz jim vlastni ditko neco vyrobi, ale ucitelka z toho asi jasat nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
27.6.16 20:50

@Pherenike já tak nějak nejásám nad výrobky ze školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
27.6.16 20:50
@Genovesa píše:
Teda, tak to nevím, zda to nebude trapné - s dcerkou jsme se pustily do výroby drobnosti - zápichu do květináče pro každou zaměstnankyni ve školce, je to malá školka, cca 9 lidí. :think:

My taky vyrábíme, andělská letka je připraveno k odletu. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
27.6.16 20:51
@danyk píše:
@SIMONA1234 tvrdý

Jo…ale odůvodnění???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
27.6.16 20:54
@tiffany píše:
samý hlavonožec
samí hlavonožci

No ale je to zájmeno (vymezovací)…ne přídavné jméno. Zájmena se neskloňují podle mladý/jarní… :think: Teď jsem fakt mimo…chci ten důvod vědět :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.06.16 v 20:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
27.6.16 20:56

My dávali mýdla do šatníku (mýdlové knoflíky, voní to a dává se to do skříně k oblečení)

http://www.mydla-amalka.cz/?…

a teď ve čtvrtek ponese plecháček naplněný čokoládovýma pralinkama.

https://www.bonami.cz/…inman-200-ml

(každé jiný plecháček, resp. s jinou luční kytkou). Podstatná je z mého pohledu ta čokoška :mrgreen: Taky to beru tak, že té není nikdy dost :pankac: Já bejt učitelka, tak si jí snad píchám nitrožilně, abych to stádečko přežila.

• Citovat
  • Upravit
66815
27.6.16 20:57

@SIMONA1234 některá zájmena se tak skloňují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
27.6.16 20:58
@matkabagristy píše:
@SIMONA1234 některá zájmena se tak skloňují

Právě že nejsem češtinář…a někdy se sama nachytám, že nevím… :think: :nevim:
Tak mě zajímalo, podle čeho se to řídí, když t není přídavné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.6.16 21:01
@SIMONA1234 píše:
No ale je to zájmeno (vymezovací)…ne přídavné jméno. Zájmena se neskloňují podle mladý/jarní… :think: Teď jsem fakt mimo…chci ten důvod vědět :mrgreen:Příspěvek upraven 27.06.16 v 20:57

já to tedy určuju podle vzoru mladý, nějak jsem to blíž nepitvala :mrgreen: Ale já nejsem úča, takže já klidně můžu dělat hrubky, když tak :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
27.6.16 21:02

@SIMONA1234 podle příd. jmen se skloňuje spousta zájmen nebo i číslovek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
27.6.16 21:02
@tiffany píše:
já to tedy určuju podle vzoru mladý, nějak jsem to blíž nepitvala :mrgreen: Ale já nejsem úča, takže já klidně můžu dělat hrubky, když tak :P
:mrgreen: No…u mě je to trapas…i když jsem „jen“ školková. :oops: Ale co…přežiju to. 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin