Který keřík jako dárek pro kamarádku?

269
26.3.14 08:13

Který keřík jako dárek??

Ahoj holky, poradíte prosím? Naši se přestěhovali do řadovky, mamka si piplá zahrádku, chceme jí koupit k narozeninám nějaký hezký keřík, ale absolutně se v tom nevyznám. Takovou tu klasiku (nevím názvy, asi rododendron, oleandr, zlatý déšť..) má, chtěla bych něco kvetoucího, hezkého, ne úplně obrovského, aby se to hodilo i třeba na takovou tu předzahrádku, co mívají řadovky u vstupních dveří. uvítám všechny tipy!! jak to vypadá když tak potom najdu na internetu! :-) moc díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9263
26.3.14 08:17

Já kdybych měla možnost, tak si koupím Hortenzii, je to keř a má krásně květy různých barev :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.3.14 08:20

Mně se líbí hortenzie (má hodně barev a krásné velké květy, navíc si díky hnojivu může změnit barvu), zahradní ibišek, pustoryl (nepravý jasmín)

• Citovat
  • Upravit
2499
26.3.14 08:22

@JankaF Ahoj,mě ještě napadá vajgélie, ta se dá i tvarovat, ale jak tu psali holky ta hortenzie a venkovní ibišek je za mě top :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
26.3.14 08:25

Taky bych si zjistila, které jsou jedovaté (např. Oleandr je silně jedovatý) - spíše kvůli dětem nebo zvířatům. Ačkoliv květy asi nikdo nejí, horší je tis a jeho červené kuličky, které jsou lákadlem pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
26.3.14 08:27

Mým snem je magnolie - už ji mám u ségry, musela ji zasadit, protože ji nestihla dodat, tak snad letos… Je z toho prý sice spousta okvětních listů, když opadají, ale je to pro mě malá daň za tu nádheru, když to kvete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
26.3.14 08:28

@JLP taky miluju magnolie, chtěla jsem doporučit, ale je potřeba vytipovat nějaký menší keřík, u nás jsem narazila jen na samé větší stromky. U magnolie je také důležité, aby byla zasazena na slunečném místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
26.3.14 08:31
@JLP píše:
Mým snem je magnolie - už ji mám u ségry, musela ji zasadit, protože ji nestihla dodat, tak snad letos… Je z toho prý sice spousta okvětních listů, když opadají, ale je to pro mě malá daň za tu nádheru, když to kvete :)

Tu mám od tchýně a je to spíše keřík než strom, její přesný název nevím, kvete tmavě růžově a je to opravdu krása a i voní, dost často se mi stane, že ještě jednou nakvete na podzim, když je teplo, jen už těch květů je jen pár

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
26.3.14 08:37

Myslím, že právě tu tmavě růžovou mám u ségry… A občas vidím na předzahrádkách už velké stromy (asi už starší a nestříhané ksouky)- ale teda většinou keře do 2 m. Ale jestli něco přízemního, tak mám objednanou levanduli - dělá nádherné keříky ;) už abych to vše měla doma a mohla sadit - já teda mám hodně slunných míst - spíš mám problém najít pro kytky stín :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
26.3.14 08:38

Těch magnolií je víc typů, jsou i drobnokvěté, vypadají křehce :srdce: pokud víš kam, by si to dala, volila bych dle místa nebo jí vzala s sebou do zahradnictví, ať si vybere :palec: za mě azalka a i obyč šeřík udělá parádu(máme dvojbarevný fialovo bílý - rostě jsou tam 2hlvní kmínky - náhoda :mrgreen: ). Mi se líbí jak mi ty keře kvetou postupně, popřípadě, že mají pak ozdobné plody. nebo ozdobný list. taková cesmína s panšovanými listy může být velmi hezká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
26.3.14 08:44

@JLP ta moje by měla mít max 3m jestli si to dobře pamatuji, tak uvidím, co to časem udělá, já právě myslela, že to bude strom a mám jí tu už nějakých 7-8 let a moc nevyrostla, tak to říkám tchýni a ona, že by to měl být keř. Levadnuly jsem sázela loni, ale dala jsem keříčky moc blízko k sobě, takže asi bude ještě přesazovat, už se těším až vykvete, s tím slunným místem jsem na tom úplně stejně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
26.3.14 08:45

A ještě mám ráda pivoňky, ale ty jsou hned odkvetlé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
26.3.14 08:46

@Majinka7 @JLP mát tu levanduli jen fialkovou? já někde viděla i bílou a to by se mi k té mojí hodilo přisadit… aorát, že jsem v zahradnictví na ni nenarazila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
26.3.14 08:48

@Majinka7 Jo, pivoňky jsou krásné - mám je na dvou místech - tmavě růžové… A i když je pravda, že brzy odkvétají, tak se stejně neudržím a vždy si jich pár natrhám i do vázy :) Jinak hodně mám právě ibišky a pořídila jsem si zlatý déšť - je to klasika, která neomrzí. A pak mi mamka dala semínka od jakéhosi keříku, který kvete pěkným odstínem červené a pak jsou z toho malá jablíčka (nejedlá). Nevím, jak se to jmenuje… Má to i trny, ale ne moc agresivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
26.3.14 08:50

@21.6.2014 bílou levanduli jsem asi ani neviděla :think: ale s fialovou to musí vypadat nádherně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí