Kterým značkám bot věřit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
187
3.9.23 21:18

Kterým značkám bot věřit?

Trochu tápu ve výběru bot pro syna 15m, už krásně chodí asi čtyři měsíce. Na doma má bačkůrky (ty s žirafkou) a na ven kotníčkové Fare.
Vím, že záleží na tvaru nohy a na tom jak bota sedí. Ale které značky bot doporučíte jako kvalitní? Mezi kterými hledat, když přijdu do obuvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7230
3.9.23 21:42

Asi jedete klasickou obuv chápu? dcera nosí barefott a tam se řeší rozměry přesné u botky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
3.9.23 21:50

My jedeme taky v barefoot, chodi v botech od brezna, za tu dobu jsme kupovali ctvery a pokazdy myslim jinou znacku. Vzdycky podle toho, co ji aktualne na noze nejlip sedi rozmerove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.9.23 22:07

@Mamora strašně záleží na tvaru nohy… A na dané obuvi. V deichmanu třeba žádné kvalitní neseženeš. Já kupovala Protetika, teď třeba Superfit, ale syn je šestiletý a má hrozně úzkou nohu a ty mu sedí nejlépe. Ale většinu bot kupuji přes internet a když nesedí, vracím. Protože ty značky, které považuji za kvalitní, normálně v obchodě neseženu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
3.9.23 22:10

Zkoušela jsem dceři asi 5 různých značek barefoot obuvy i kompromis. Jejím nožkám nejvíc sedí Protetika a Froddo. V ostatních chodila fakt strašně.
Za mě je nejlepší jet do prodejny, kde je dle recenzí super personál, aby poradil na co se zaměřit a poradil s výběrem. Mě to u prvních bot hodně pomohlo a teď už vybírám podle sebe a jak to dceři sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
3.9.23 22:44

Synovi sedí nejlépe Froddo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
3.9.23 22:45

Nevím, odkud jsi, ale třeba v Brně je super obuv Botičkárna. Opravdu ti tam poradí a vyberou botu, která dítěti sedí. Mají i e-shop, kde jsou přesné rozměry bot, když už ti sedí značka, pak můžeš nakupovat i online.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
3.9.23 22:48

Většinu bot máme Protetika. Sedí dobře na jeho šířku chodidla. Jedny kožené takové jaro/podzim (už bohužel budou malé teď) máme Froddo. Oboje spokojenost. Většinou jdu rovnou na jisto pro Protetika.

V Praze můžu doporučit obchod Blatnička - Praha 13 v budově polikliniky Lípa. Paní majitelka je také prodavačka, rozumí tomu, je vidět, že tu práci má ráda, obchod vede fakt s láskou. Je výborně zásobená všemi značkami, které jsou obecně považované za kvalitní. Nám ten obchod doporučila fyzio. Prodávající tomu musí rozumět, protože co je platné, když má 100 výborných bot, ale neumí doporučit ty správné pro dané dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.9.23 22:56
@Mamora píše:
Trochu tápu ve výběru bot pro syna 15m, už krásně chodí asi čtyři měsíce. Na doma má bačkůrky (ty s žirafkou) a na ven kotníčkové Fare.
Vím, že záleží na tvaru nohy a na tom jak bota sedí. Ale které značky bot doporučíte jako kvalitní? Mezi kterými hledat, když přijdu do obuvi?

Bota ma byt mekka, ohebna, dobre sedet na noze a odpovidat tvaru nohy.

Ty „podpatky“ u zirafek mi fakt neprijdou jako neco dobreho.
A neohebnost boty taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
3.9.23 23:12

Každá značka je na jinou nohu, ale obecně chceš rovnou ohebnou podrážku (tj ne ty tenisky na platformě, ne „ortopedicky tvarovanou“, a spol) a dost prostoru pro nohu (jiná značka bude sedět široké noze s vysokým nártem a jiná úzké noze s dominantním palcem, třeba). Moje dcery mají úzké nohy s hubenými kotníky a nosí nejvíc asi Koel, Froddo, Lurchi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
4.9.23 11:19

@ProfZav Jsme z Vysočiny. Takže Jihlava, Třebíč, Havlíčkův Brod. Jezdím každý měsíc do Čáslavi.
Nebydlím tu dlouho, takže ani neznám v okolí žádný obchod s obuví, kde by uměli poradit.

@Lucie_Sx Ty bačkůrky s žirafkou mi poradila švagrová, že její děti v nich vyrostli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
4.9.23 11:38
@Mamora píše:
@ProfZav Jsme z Vysočiny. Takže Jihlava, Třebíč, Havlíčkův Brod. Jezdím každý měsíc do Čáslavi.
Nebydlím tu dlouho, takže ani neznám v okolí žádný obchod s obuví, kde by uměli poradit.@Lucie_Sx Ty bačkůrky s žirafkou mi poradila švagrová, že její děti v nich vyrostli…

Tak si vyhledej obchody s obuví v dostupné vzdálenosti a zkus najít recenze nebo třeba fb stránky. Papučky se žirafou jsou za mě strašně tvrdé, v tom bych nechtěla chodit ani jako dospělá, natož jako začínající chodec :-)
Ze značek nám vyhovují Beda a Fare, patří i k těm levnějším mezi BF a kompromisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.9.23 12:39
@Mamora píše:
Nebydlím tu dlouho, takže ani neznám v okolí žádný obchod s obuví, kde by uměli poradit.@Lucie_Sx Ty bačkůrky s žirafkou mi poradila švagrová, že její děti v nich vyrostli…

Tak vyrostli jsme na leccems.

Schvalne se podivej, az si prcek sedne/klekne na zem, jak se mu to zaryva do achillovek, jak se ta bota vubec neohne, jak v tom chodi jako v lyzakach.
A pak mu nech jen ponozky s protiskluzem a porovnej, jak se jeho noha ohyba v nich.
Je to total rozdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
4.9.23 14:38

Ja davam detem klasickou obuv, ale koukam po sirsich spickach, bez zvysene paty, mekci atd.
Temer vzdycky jsem spokojena jsem s botama s Decathlonu, tech uz mely holky spoustu. A sem tam Sportisimo, Lidl, Deichmann CCC… To je kus od kusu. Najdou se tam silene nevhodne boty i za me dobre pouzitelne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
4.9.23 14:55

@P.petru má pravdu, v Decathlonu mají některé boty prima, třeba jejich „cvičky“ na suchý zip nebo boty do vody se dají použít jako přezůvky, jsou měkké a prodyšné. Tam jen pozor na velikosti, dcera měla o dvě čísla větší velikosti než jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková