Kuchařské rady - používáte ghí, zahušťujete moukou?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kuchařky prosím o rady
- používáte na jíšku jen přepuštěné máslo nebo normální? 2)Používáte na hustější polévky základ na oleji zpěněnou cubuli a pak normální postup?3) lze zahustit omáčku nebo guláš vodou+ mouka nebo je to blaf a zahuštujete jinak? díky. Chci umět vařit dobře a chutně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
- Upravit
Reakce:
- Jíšku dělám vzdy pouze z oleje a nebo sádla. Dělalo se to tak u nás od nepaměti. Pokud bych musela použít maslo, tak jednoznačne prepustene, cerstve se ti prepali.
- ano
3)guláš zahustuji rozvarenym chlebem, ale v nouzi nejvyšší se dá použít i ta mouka s vodou.
Příspěvek upraven 10.09.18 v 08:44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ahoj 1.pouziva normalni 2.ano základ je vždy lepší 3.jak kdy ale ano
mouka+voda rozslehat a fajn a nebo dam instantní jísku Jinak guláš jde
hustit i chlebem
Pozor - s jiskou můžeš zažít spoustu zklamani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pouzivam normalni maslo
Jak kdy.
Ano, jen je pak treba provarit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ad ten guláš - já vařím maďarský podle bjukitchen, tam se to maso dusí společně s paprikami a rajčaty a na závěr tu zeleninu přepasíruješ přes síto a tím se ten guláš zahustí. Je to moc dobré a samozřejmě zdravější varianta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@GabinkaCh 1:používám vždy normální máslo,nikdy se mi nic nespalilo 2:ano,ale jak na kterou.Na hustou zeleninovou nedělám 3:guláš zahušťuji chlebem a pokud je ještě potřeba,tak jizkou,u vody s moukou riskujes zdrcnutí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pokud dělám guláš a ostatní tmavé omáčky, zahušťuji je tak, že
nechám vodu, ve které se maso dusí, téměř celou odpařit a poté
zapráším moukou a nechám ji trochu opražit, pak zalévám převařenou
horkou vodou a ještě deset minut povařím. To samozřejmě až na konci
procesu, když už je maso měkké. Pokud dělám omáčku, kde je maso na
plátky, před zahuštěním jej vyjmu z hrnce. Světlé smetanové omáčky
zahušťuji moukou rozmíchanou přímo ve smetaně.
Jinak pokud někdo používá instantní jíšku, vždy to okamžitě poznám na
chuti a v ten okamžik pro mě končí veškerý požitek z jídla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
tech par omacek, ktere varim zahustuju moukou rozmichanou ve vode nebo
v mlece, nikdy se mi nic nesrazilo. gulas chlebem nezahustuji, mame ho vzdy na
vic dni a zazila jsem i gulas, ktery se diky chlebu v nem musel vyhodit.
cibulku zpenenou na oleji, jak do ktere polevky, ale proc ne. instantni jistku
mam doma jako posledni zahranu, jeji chut v jidle nepoznam.
jisku nikdy nedelam na masle, vzdy na oleji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Hezky popsané je to tady https://www.kucharkaprodceru.cz/…t-a-pouziti/.
Jinak dělám máslovou nebo sádlovou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jíšku dělám jen z másla, jednou jsem neměla máslo a použila jsem olej, nevoněla tak pěkně jako z másla. Instantní jíšku nepoužívám vůbec, chuť poznám. U polévek dělám cibulový základ jen když to vyžaduje recept - většinou z receptu použiju ingredience a dodělám si to po svém. Guláš zahušťuji většinou jíškou, nebo amerikou (voda + mouka), mám recept na guláš kde se na zahuštění použije bramborová kaše v prášku - docela mě to mile překvapilo a dá se použít i nastrouhaná brambora
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Na českou klasiku je nejlepší si pořídit některou kuchařku od Vaňka a vaří se to samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Daně za 2020 - nevím si rady
- Prosím o radu jak dlouho trvá převod na kartu
- Prosím o radu, učení.
- Nechtěně těhotenství - prosím o rady
- Na co máme nárok prosím o radu akutní
- Rady pro maminku s prvním miminkem
- Jak se naučit mit sama sebe ráda?
- Právní rada - zbavení svéprávnosti