Reklama

Kuchařské rady - používáte ghí, zahušťujete moukou?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
GabinkaCh
Ukecaná baba ;) 2288 příspěvků 10.09.18 08:33
Kuchařky prosím o rady
  1. používáte na jíšku jen přepuštěné máslo nebo normální? 2)Používáte na hustější polévky základ na oleji zpěněnou cubuli a pak normální postup?3) lze zahustit omáčku nebo guláš vodou+ mouka nebo je to blaf a zahuštujete jinak? díky. Chci umět vařit dobře a chutně

Reklama

Reakce:
 
Uživatel je onlinemodravlocka
Kecalka 106 příspěvků 10.09.18 08:42
  1. Jíšku dělám vzdy pouze z oleje a nebo sádla. Dělalo se to tak u nás od nepaměti. Pokud bych musela použít maslo, tak jednoznačne prepustene, cerstve se ti prepali.
  2. ano

3)guláš zahustuji rozvarenym chlebem, ale v nouzi nejvyšší se dá použít i ta mouka s vodou.

Příspěvek upraven 10.09.18 v 08:44

 
mumisek79
Extra třída :D 12041 příspěvků 10.09.18 08:42

Ahoj 1.pouziva normalni 2.ano základ je vždy lepší 3.jak kdy ale ano mouka+voda rozslehat a fajn a nebo dam instantní jísku Jinak guláš jde hustit i chlebem
Pozor - s jiskou můžeš zažít spoustu zklamani

 
Alyss1
Závislačka 2776 příspěvků 7 inzerátů 10.09.18 08:52

Pouzivam normalni maslo

Jak kdy.

Ano, jen je pak treba provarit.

 
bjetuschka
Závislačka 4638 příspěvků 10.09.18 08:52

Ad ten guláš - já vařím maďarský podle bjukitchen, tam se to maso dusí společně s paprikami a rajčaty a na závěr tu zeleninu přepasíruješ přes síto a tím se ten guláš zahustí. Je to moc dobré a samozřejmě zdravější varianta.

 
Gábííí
Ukecaná baba ;) 2331 příspěvků 10.09.18 08:57

@GabinkaCh 1:používám vždy normální máslo,nikdy se mi nic nespalilo 2:ano,ale jak na kterou.Na hustou zeleninovou nedělám 3:guláš zahušťuji chlebem a pokud je ještě potřeba,tak jizkou,u vody s moukou riskujes zdrcnutí

 
Alexandra.R
Povídálka 26 příspěvků 10.09.18 09:06

Pokud dělám guláš a ostatní tmavé omáčky, zahušťuji je tak, že nechám vodu, ve které se maso dusí, téměř celou odpařit a poté zapráším moukou a nechám ji trochu opražit, pak zalévám převařenou horkou vodou a ještě deset minut povařím. To samozřejmě až na konci procesu, když už je maso měkké. Pokud dělám omáčku, kde je maso na plátky, před zahuštěním jej vyjmu z hrnce. Světlé smetanové omáčky zahušťuji moukou rozmíchanou přímo ve smetaně.
Jinak pokud někdo používá instantní jíšku, vždy to okamžitě poznám na chuti a v ten okamžik pro mě končí veškerý požitek z jídla.

 
debra.morgan
Závislačka 3511 příspěvků 10.09.18 09:11

tech par omacek, ktere varim zahustuju moukou rozmichanou ve vode nebo v mlece, nikdy se mi nic nesrazilo. gulas chlebem nezahustuji, mame ho vzdy na vic dni a zazila jsem i gulas, ktery se diky chlebu v nem musel vyhodit. cibulku zpenenou na oleji, jak do ktere polevky, ale proc ne. instantni jistku mam doma jako posledni zahranu, jeji chut v jidle nepoznam.
jisku nikdy nedelam na masle, vzdy na oleji.

 
bertoldina
Zasloužilá kecalka 548 příspěvků 3 inzeráty 10.09.18 09:46

Hezky popsané je to tady https://www.kucharkaprodceru.cz/…t-a-pouziti/.

Jinak dělám máslovou nebo sádlovou.

 
ančapepča
Zasloužilá kecalka 963 příspěvků 10.09.18 09:49

Jíšku dělám jen z másla, jednou jsem neměla máslo a použila jsem olej, nevoněla tak pěkně jako z másla. Instantní jíšku nepoužívám vůbec, chuť poznám. U polévek dělám cibulový základ jen když to vyžaduje recept - většinou z receptu použiju ingredience a dodělám si to po svém. Guláš zahušťuji většinou jíškou, nebo amerikou (voda + mouka), mám recept na guláš kde se na zahuštění použije bramborová kaše v prášku - docela mě to mile překvapilo a dá se použít i nastrouhaná brambora

 
romana.cumprdlik
Povídálka 12 příspěvků 10.09.18 13:13

Na českou klasiku je nejlepší si pořídit některou kuchařku od Vaňka a vaří se to samo.


Reklama

 Váš příspěvek
Reklama

Reklama

Poslední články

Rakovina prsu může postihnout každou ženu. Včasné odhalení je klíčové

Říjen je celosvětově označován jako měsíc boje proti rakovině prsu. Cílem... číst dále >

Stát chce finančně podporovat mikrojesle a dětské skupiny, aby maminky mohly jít do práce

Ministerstvo práce vyslalo do připomínkového řízení návrh, aby státní... číst dále >

Články z Expres.cz

Příběh Aloise Rašína: Jak se z radikálního nacionalisty stal zakladatel Československa?

Mluví se o něm málo, v souvislosti se vznikem Československa mnohem častěji... číst dále >

Drsný porotce StarDance Zdeněk Chlopčík: V osobním životě jsem měkkota

Ačkoliv ho mnozí nazývají katem, dnes už si bez něj nelze StarDance... číst dále >

Články z Ona Dnes

Příběh Jaroslava: Svatba, nebo rozchod. Nedokážu se rozhodnout

V životě by mě nenapadlo, že se dostanu do situace, kdy si nebudu vědět rady... číst dále >

Superpotravina mák v hlavní roli. Upečte si bábovku, makovník či závin

Česká republika je makovou velmocí a mák je jednou z nejtradičnějších surovin... číst dále >