Pohanková kaše, instantní

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
terinka4444
Hvězda diskuse 69323 příspěvků 09.09.18 11:22
Pohanková kaše, instantní

Ahoj, jdu si pro radu.Je tu někdo, kdo se vyzná přes výživu? Pohanková kaše nebo i třeba rýžová, je úplná nutnost vařit se s tím z vloček nebo je stejně dobrá, co se prospěšností a zdraví tyče, nemyslím chuťově, koupená v obědě ve formě instatní kaše, že se jen dá teplé mléko, zamíchá se to a je to? Třeba něco takového? Se přiznám, že teď ráno nějak nemám čas a energii se s tím vařit, mládě to ale rádo snídá, konkrétně pohankovou, vločkovou moc nemusí. Zkusila jsem tu instantí a je chuťově dobrá, bio, bez přísad a konzervantů, ale trochu hlodá červíček, jestli bych to tím jako nešidila.

Reakce:
kaja00
Extra třída :D 13577 příspěvků 09.09.18 11:36

Já ji taky jím a myslím, že je v pohodě :think:

vokishka
Extra třída :D 14872 příspěvků 09.09.18 11:44

Rozdil je pry v tom,ze ty instantni maji vyssi glykemicky index, vice stoupne cukr, driv hlad. Dcera si kasi vari vecer :lol:

Aduš8
Kelišová 5239 příspěvků 09.09.18 11:55

Já je kupuji našemu malému v Dm,je to jejich značka Bio,mají rýžovou,ovesnou,jáhlovou,celozrnnou a krupicovou. Chutnají stejně,jen jsou najemno namleté,to je jasné. Nikdy jsem nezkoumala rozdíl,říkala jsem i dětské,že je malému dávám a nic mi na to neřekla. Je mu deset měsíců,takže by mě určitě upozornila

radkka
Generální žvanilka 20808 příspěvků 09.09.18 12:35

Dělám si kaši z lámanky a je to hned, do horké tekutiny, přikrýt a chvíli nechat… Jinak prostě číst složení, instantní nemusí být špatné, záleží, jestli je to doslazené.

terinka4444
Hvězda diskuse 69323 příspěvků 09.09.18 13:54

@radkka doslazená není určitě. U dcery je právě problém třeba u vločkové, že to není jemně namleté, protstě že to nemá tu hladkou konsistenci, ale jsou tam kousky, jak je tam tohle, tak to nechce.

terinka4444
Hvězda diskuse 69323 příspěvků 09.09.18 13:55
@vokishka píše:
Rozdil je pry v tom,ze ty instantni maji vyssi glykemicky index, vice stoupne cukr, driv hlad. Dcera si kasi vari vecer :lol:

fakt? To je to, co bych zrovna nechtěla :lol:

radkka
Generální žvanilka 20808 příspěvků 09.09.18 14:25
@terinka4444 píše:
@radkka doslazená není určitě. U dcery je právě problém třeba u vločkové, že to není jemně namleté, protstě že to nemá tu hladkou konsistenci, ale jsou tam kousky, jak je tam tohle, tak to nechce.

To chápu, u té lámanky záleží jak která, z některé se udělá úplně hladká kaše, jiná je hrubší… ale pokud ti přijde složení ok, tak dělej klidně instantní, jestli tam není přidaný cukr a jiné ňamky, tak proč ne :kytka:

Anonymní
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.09.18 21:21

Jak už tu někdo psal, instatní věci obecně mají vyšší glykemický index. Je to kvůli způsobu, jak se vyrábí. Přečti si něco o extrudaci.
Připravit si instatní kaši je sice rychlé a pohodlné, ale je to vykoupeno tím, že to není plnohodnotná potravina, na rozdíl od kaší připravených „poctivě“, tj. klasicky vařených, příp. předem namočených.
Jestli chceš rychle připravit pohankovou kaši, kup si pohankovou krupici (kupuju zn. Šmajstrla, jinou jsem vlastně ani neviděla). To není instatní výrobek, ale na jemno namletá pohanka.
Osobně instatní věci nejím a nedávám ani dítěti. Ani kaše, ani nudle či polévky. Nepovažuji to za kvalitní jídlo.

Jana525
Kelišová 5692 příspěvků 09.09.18 21:24

Je to extrudace, v podstate mrtve jidlo. A jeste to ma vysoke hodnoty karcinogenniho akrylamidu.

Váš příspěvek
Reklama