Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Rozdil je pry v tom,ze ty instantni maji vyssi glykemicky index, vice stoupne cukr, driv hlad. Dcera si kasi vari vecer ![]()
Já je kupuji našemu malému v Dm,je to jejich značka Bio,mají rýžovou,ovesnou,jáhlovou,celozrnnou a krupicovou. Chutnají stejně,jen jsou najemno namleté,to je jasné. Nikdy jsem nezkoumala rozdíl,říkala jsem i dětské,že je malému dávám a nic mi na to neřekla. Je mu deset měsíců,takže by mě určitě upozornila
Dělám si kaši z lámanky a je to hned, do horké tekutiny, přikrýt a chvíli nechat… Jinak prostě číst složení, instantní nemusí být špatné, záleží, jestli je to doslazené.
@radkka doslazená není určitě. U dcery je právě problém třeba u vločkové, že to není jemně namleté, protstě že to nemá tu hladkou konsistenci, ale jsou tam kousky, jak je tam tohle, tak to nechce.
@vokishka píše:
Rozdil je pry v tom,ze ty instantni maji vyssi glykemicky index, vice stoupne cukr, driv hlad. Dcera si kasi vari vecer
fakt? To je to, co bych zrovna nechtěla ![]()
@terinka4444 píše:
@radkka doslazená není určitě. U dcery je právě problém třeba u vločkové, že to není jemně namleté, protstě že to nemá tu hladkou konsistenci, ale jsou tam kousky, jak je tam tohle, tak to nechce.
To chápu, u té lámanky záleží jak která, z některé se udělá úplně hladká kaše, jiná je hrubší… ale pokud ti přijde složení ok, tak dělej klidně instantní, jestli tam není přidaný cukr a jiné ňamky, tak proč ne ![]()
Jak už tu někdo psal, instatní věci obecně mají vyšší glykemický index. Je to kvůli způsobu, jak se vyrábí. Přečti si něco o extrudaci.
Připravit si instatní kaši je sice rychlé a pohodlné, ale je to vykoupeno tím, že to není plnohodnotná potravina, na rozdíl od kaší připravených „poctivě“, tj. klasicky vařených, příp. předem namočených.
Jestli chceš rychle připravit pohankovou kaši, kup si pohankovou krupici (kupuju zn. Šmajstrla, jinou jsem vlastně ani neviděla). To není instatní výrobek, ale na jemno namletá pohanka.
Osobně instatní věci nejím a nedávám ani dítěti. Ani kaše, ani nudle či polévky. Nepovažuji to za kvalitní jídlo.
Je to extrudace, v podstate mrtve jidlo. A jeste to ma vysoke hodnoty karcinogenniho akrylamidu.
Obnovuji diskuzi.
Ahoj vsem, mela bych dotaz, mozna stupidní, ale nerada bych male nejak uškodila.
Mohu si doma ve strojku normalne rozmixovat neuvarenou pohanku a potom jenom zalévat horkým mlékem? Koupila bych bio pohanku a udelala si tam dopredu. Myslite, ze je to tak ok? Pak bych do toho dala jenom ovoce.
Predem dekuju ![]()
@Jeanne414 asi bych ji stejnak nechala přejít varem..ale když si to nameles, mělo by to být raz dva
ať chutná ![]()
@lucynka25 dobre, moc dekuji, jde mi o to, abych to nevarila 20 minut 🙏
@Jeanne414 píše:
@lucynka25 dobre, moc dekuji, jde mi o to, abych to nevarila 20 minut 🙏
Vznikne ti mouka a je otázka, jestli to vařit nebo ne. Není to instantní kaše, takže podle mě jen zalít horkým mlékem (nebo vodou) asi nestačí. Např. když dělám kaši z hladké kukuřičné mouky, tak to taky vařím. Je fakt, že délka vaření kukuřice a pohanky je samozřejmě úplně jiná. Ale zvlášť když je to pro děti, tak bych to určitě povařila, ať je to dobře stravitelné.
@pet p ano, to bych asi mela. Ja se jeste zeptam u doktorky az pujdeme za 2 tydny na kontrolu. Jen me zajímaly názory jiných ☺️️☺️️ Dekuju moc