Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobré dopoledne, chtěla bych se zeptat kdo máte bílou kuchyň v lesku jaká je údržba?
Zatím jsme ve fázi plánování, máme cca 9m kuchyně, chtěla bych potravinou skříň, jinak žádné extra vymoženosti. Myslíte že je reálné se od truhláře vejít cca do 90 000?
Za každou radu a návrh popř. foto kuchyně budu moc ráda ![]()
Rozhodně se udržuje líp, než hrubší povrch.
Moje mamka má lesklou bílou a jen jí otře, já mám taky bílou, ale matnou a povrch je jakoby nerovnoměrný, hrubší, asi nějco jako grani, a na údržbu strašný, vyloženě s pískem drhnout, jinak to moc dolu nejde, jak se to hned neutře.
Akorát na té lekslé proti světlu jde dost vidět ochmatání, tak pokud ti vadí tohle, raději matnou.
@Liduš88 já osobně bych do lesku nešla, ale to je na každém
sem pošuk a každý otisk by mi vadil (pravda máme ji na světle a kdyby ne, možná by to nebyla taková hrůza), nicméně líbilo se mi to, ale ani ty jejich super úpravy, že to není vidět, mě nepřesvědčily…takže máme mat a ne hladkou, ale jako rýhy ![]()
Jinak od truhláře by ses vejít měla ![]()
Nemám čistě bílou, spíš takovou smetanovou… ale lesklou a udržuje se velmi dobře. Podle mě ty šmouhy a ťapky jdou nejvíc vidět na červené lesklé.
Ahoj, mám kuchyňskou linku slonová kost lamino lesk a je to krásné a dobře se udržuje. Otisky nejsou vidět absolutně vůbec. Jediné, co čistím je nacákaná mastnosta třeba od smažení. Bohužel se mi jednou „povedlo“ ji poškrábat, když jsem se snažila na jednom místě skříňku očistit od zaschlého oleje… Doporučuji čistit jen vlhkým hadříkem „švédská utěrka“.
Máme ji udělanou od truhláře na míru a stála cca 60 tis. spotřebičů a desky, tu máme z toho umělého kamene a ani snad nechci vědět, kolik stála
Ale tu desku bych moc nedoporučovala, neudržuje se mi to dobře. Zkusím najít foto.
Taky máme bílou - slonova kost, vysoký lesk. Udržuje se krasne, na otisky staci voda a svédska uterka. Když jsme porovnávali u truhláře s matnou, přišlo mi, že na te mate jsou otisky vidět daleko víc, než na tom vysokém lesku. Přidávám dvě fotky, akorát na nich není moc vidět ten lesk ![]()
@asanUK píše:
Taky máme bílou - slonova kost, vysoký lesk. Udržuje se krasne, na otisky staci voda a svédska uterka. Když jsme porovnávali u truhláře s matnou, přišlo mi, že na te mate jsou otisky vidět daleko víc, než na tom vysokém lesku. Přidávám dvě fotky, akorát na nich není moc vidět ten lesk
Moc hezká kuchyňka ![]()
Ahojte.. My máme bílý lesk a není to tak hrozné.. Občas vidím nějakou packu, ale to by bylo asi v každé barvě.. Jinak ji nijak extra neudržuji.. Úklid jako každý, ale určitě si dejte úchytky, bez toho si to neumím představit ![]()
Mám bílý lesk od června, k tomu 20 měsíčního patlala a v pohodě. Na údržbu stačí vlhký hadr z mikrovlákna. Kuchyň do U (kolik je to metrů fakt netuším), od truhláře. Je to lamino s ABS hranou, šuplíky kovové korpusy s dojezdem, část skříněk s dotykovým otvíráním (to bych znovu asi nechtěla, nevadí mi lehké opatlání, ale vadí mi, že se o skříňku opřu omylem nohou nebo rukou a hned se otevírá). Cena vč. dřezu Franke, baterie a vestavných LED pod horní skříňky byla cca 60k. Ostatní spotřebiče zvlášť.
No já mám v té kuchyni opravdu hodně světla, takže to vidět bude asi dost všechno
Právě že si taky mslím že na tmavém lesku to musí být vidět více…
Tmavý lesk si nedokážu představit, na tom je vidět každý otisk a každé zrnko prachu.
Lesk je na údržbu celkem snadný, navíc můžete vybrat i povrch s nano úpravou a tam už opravdu otisky vidět nejde.
Je to ale o ceně. 9m kuchyně v lesklém laku za 90tisíc nekoupíš, to bys nesměla mít žádné šuplíky a celkově všechnu výbavu velmi sraženou. Nano povrchy jsou také o něco dražší. Obvyklá cena lakovaného nábytku je kolem 15tisíc za metr.
Mam bily lesk od Hanaka, a udrzuje se ok. Dostala jsem sprej, kterym jsem nastrikala po slozeni, udelal ochranny film a kdyz se nekde tapne, tak utru. Zadna tragedie, ale my obecne nejsme doma bordelari, ale ani otroci nasich veci.
A k cene neumim rict, Hanak neni nejlevnejsi a mame ze stejneho dekoru i obyvaci cast, tak cenu neumim pomerove rozdelit.
A mam bezuchytkovy system otevirani.
@Jogrr píše:
Mam bily lesk od Hanaka, a udrzuje se ok. Dostala jsem sprej, kterym jsem nastrikala po slozeni, udelal ochranny film a kdyz se nekde tapne, tak utru. Zadna tragedie, ale my obecne nejsme doma bordelari, ale ani otroci nasich veci.
A k cene neumim rict, Hanak neni nejlevnejsi a mame ze stejneho dekoru i obyvaci cast, tak cenu neumim pomerove rozdelit.
A mam bezuchytkovy system otevirani.
Taká krásná, to je tapeta za kuchyní?
@Liduš88 mám smetanovou v lesku, ale jen horní skříňky, dolní mam dyhu nejakou břízu nebo tak neco.. To doporucuju, kluk obchází nabytek (i linku) a na dyze zadny smouhy nedela. Lesk se udržuje ok, semtam otru švédskou uterkou. Nic nelestim.
Ceny nevim, pokladnik je manzel.