Kuchyňský robot - ano či ne?

Pifinka
2.12.16 21:13

Kuchyňský robot - ano či ne?

Holky, jsem doma s dvouletou princeznou, denně nebo obden vařím, však to znáte. V tv neustále běhají reklamy na kuchyňské roboty s milionem funkcí, až mě to nahlodalo, jestli bych ho taky nepotřebovala :D Ptám se tedy: máte robota a jakého? Jak moc ho využíváte, nebo jen zabírá místo a práší se na něj? Děkuji za rady, tipy, názory :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59
2.12.16 21:45

Ja mam bosh mum54240 a nedam na nej dopustit. Vyuzivam vsechny jeho funkce, plus se tam daji nejake nastroje dokoupit. Jsem s nim spokojena, usetri mi spoustu casu. Pouzivam nekolikrat tydne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.12.16 21:53

Já bych ho třeba moc ocenila a i to doma okate říkám, že jeden set poradny robot, jak ma známá má nejaky za 10tis. tusim etu si loni koupila :think: ale udela na nem vse od ořechů, po maso mleti, ovoce, zelení smothie, testo to zamíchá, cukr ji to pomele na moučku atd.atd.
Já mám oproti ní na těsto na kynuti/ míchání pekárnu, mixer, drtič na orechy, mixer na smothie, mlynek na maso atd. proste hromadu blbosti a stroju a přitom by stačilo mít jeden set robota.
Ale moje vydělané peníze cpu jinam, takže si musím nechat zajít chuť :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
2.12.16 22:12

Mám taky bosch mum, nevím číslo ale výkon 700W, a jediný robot za který bych ho byla ochotná vyměnit je kenwood se zabudovaným ohříváním, ale ten jen se základní výbavou stojí skoro 30k, tak mám smůlu. Udělám na něm skoro všechno na co si vzpomenu a jede několikrát týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
2.12.16 22:26

Já mám Bosch ProfiMixx46 a využívám. Ocením funkci strouhání, když dělám např. cmundu, štrůdl či dušenou mrkev apod.,to je rychlovka a ruce nebolí :),nebo při dělání buchty-nahážu co potřebuji, samo se míchá a já můžu mezitím uklízet či tak něco. Nebo míchání kynutého těsta na české buchty, jindy by mi asi upadla ruka, ale robot to udělá za mě a po dobu hnětení si můžu dělat něco jiného. je k tomu i mixér a mlýnek, takže mnoho v jednom a práci opravdu ušetří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
2.12.16 23:19

Mam phillips hr 7778 a nedam na nej dopustit, jsem ten typ co nepotrebuje staticky slehac…tj bosch mum a spol, ale chce klasicky sekacek, pak krouhac/platkovac, pak mixer za nim odstavnovac a teprve nakonec vyuzivam v robotu metly…mam pekarnu na chleba takze kynuty testo delam v tom (ale treba testo na pizzu delam v tom sekaci a taky to jde hezky). Pro me osobne nejlepsi volba, kterou jsem pri vyberu robota udelala…uz ho mam rok a je to muj milacek. Jinak hlavni cast ten motor stoji na lince a vsechno statni je schovany ve skrince.
Co vsechno v nem delam:
testo: krehke testo, testo na cukrovi, na nudle, na pizzu, na torlity, naposled jsem zkusila i neco jako treny a taky ok.
sekani orisku, arasidovy maslo, maso v nem jde usekat, cibule nakrajet…
pomazanky…
strouhani/platkovani…coleslaw dokonalej, dtto brambory na platky na peceni…
koktejly, rostlina mlika, mixovani polevky…
odstavnovani…
delani strouhanky…
snih/slehacku…

melo by jit udelat: domaci maslo, ruzny treni testa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
3.12.16 09:04

Pokud bude na kuchyňské lince, tak si myslím, že se robot využívat bude. Pokud by se musel odněkud složitě dolovat, časem to omrzí a sáhne se po něčem jiném.
Mám bosch mum46r1 a využívám - šlehání (jaká nádhera, že to nemusím dělat já a můžu během šlehání dělat něco jiného)
hnětení- sice mám pekárnu, ale vrátila jsem se zpátky k robotu, zde platí začátek mého příspěvku
mixér- hlavně na palačinkové těsto, jinak mám tyčák
strouhání zeleniny- hlavně na bramborák
mletí masa bylo super- zkoušela jsem jednou, pak manžel někde ztratil nůž do mlýnku :cert:
Jinak hlavně mixuji pomazánky, takže musím upgradovat nynější sekáček s tyčákem na Braun MQ 785 Patisserie Plus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
3.12.16 20:35

@mar772 Nůž k mlýnku jde bez problémů dokoupit. Nedávno jsem kupovala novou osičku k průběžnému krouhači. Stačí zavolat do nejbližšího Bosch servisu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
3.12.16 20:49

Dlouho jsme doma premysleli, zda kupovat robot, protoze nemame moc mista. Ale nekolikrat tydne peceme domaci pecivo a domaci pekarna uz hnetenim testa doslouzila, tak jsme se tedy dokopali a koupili si Kenwood chef titanium. Jede temer kazdy den a prave na to chlebove hutne testo je k nezaplaceni.Jdou k nemu samozrejme dokoupit vse mozne a nemozne komponenty na ktere si clovek vzpomene. Vykon ma 1400 W.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35878
3.12.16 22:33

Já mám kenwood a je super, dělám na něm vše, těsto na pizzu, na buchty, dorty, sekám cibuli, šťávy z ovoce atd. Až se narodí mimi tak budu určitě využívat ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pifinka
5.12.16 22:57

Holky děkuji moc za názory, tak já jdu porovnávat, vybírat a těšit se :) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
149
21.1.20 18:56

Obnovuji tema kuchynskych robotu

Prosim potrebovala bych poradit, ktery pouzivate vy a jsme spokojene? Prosla jsem internet mam i 2 typy co se mi libi ( Eta Gratus a Promesso). Vy mate zkusenosti s jakymi roboty?? Dekuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
21.1.20 19:10

@Macik555 ja mam eta gratus a jsem s ním spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
21.1.20 19:18
@potvurka89 píše:
@Macik555 ja mam eta gratus a jsem s ním spokojená

Je dost silny aby umlel maso, uhnetal testo? Atd? Pisou ze ma prikon 1500 W.. tak jestli je to tak jak pisou. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
21.1.20 19:30

Artisan kitchenaid. :srdce: a do jineho bych nesla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max