Kuchyňský robot - tři typy - který vybrat?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
960
30.7.22 21:02

Ja se přidám k fanynkam bosch mum, mam ho uz 12 let a pořád funguje dobře, mě hlavně vyhovuje, že je velmi skladný. Už jsem se dívala po novém, ale všechny jsou velké a těžké a nemám je kam dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
30.7.22 22:10

Mám Gullivera s rozšířenou výbavou, mám ho rok, jede velmi často a je super. Naši mají Sencor a jsou spoko, ale využití tak jednou za měsíc. Strašně záleží na tom, jak často a na co ho budeš používat… Jestli pečeš akorát v neděli buchtu, je to asi jedno. Pokud pečeš častěji, Sencor určitě nee. S Etou podle mě chybu neuděláš ať zvolíš jakoukoliv, jen se vyhni gratussinu, je to něco jako když si koupíš mobil s označením LITE. Za mě z Ety asi nejlepší Gratus v plné výbavě, ale to jsme cenově někde jinde 😆 Dost dobrá značka je Klarstein…

Příspěvek upraven 30.07.22 v 23:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
30.7.22 22:17
@Kolicek95 píše:
Já mám nějaký gustus, tuším Vario. Přijde mi v pohodě, ale nemám porovnání. Co mě štve, že nevyšlehá sníh ze dvou bílků (moc málo) a má problém uhníst těsto na knedlíky z 1kg mouky (moc a moc tuhé, musela jsem to rozdělit na tři části, nebo alespoň mi to tak přišlo, že to nedává). Tak nevím, jestli to jiný robot zvládne :nevim:.

Tak jsem to dohledala, je to gulliver II :).

Příspěvek upraven 30.07.22 v 20:48

Mám Gullivera III a o Vánocích odedřel veškeré linecké, perníčky, prostě všechno těsto, všechny nástavce jsou až úplně na dno a vyšlehá i jeden bílek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.7.22 22:52

Mám senkor. Nevybrala jsem si ho sama. Dostali jsme ho od našich. Zatím funguje dobře, jak potřebuji a to mi přes něj u okna prošla voda a všecko možné. Jediné co nepřežilo, tak je ten plastový poklop. Ten musím sehnat nový. Sama bych si vybrala Kenwood.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.7.22 23:03
@Semtex píše:
Nejlepší robot je žádný robot :lol: na omáčky si kup tycovy mixer a na maso normální kovový mlýnek :lol: (Ale já jsem stejně lina a maso kupuju už umlety :oops: ).

Pro tebe je možná zbytečný. Pro jiné je nenahraditelný.
Robot je velice fajn. Jak moje tchýně :roll:. Minulý týden mi říká, že neumí udělat obyčejnou bublaninu, kterou zvládne holka na prvním stupni. Ona to totiž matlá těsto vařečku. A vždycky se jí to srazí. Kdyby to těsto hezky našlehala, tak se jí bublanina vždycky povede a bude ji mít nadýchanou. U nás na to vždycky hledí.
My třeba mleli domácí ovčí maso. Kde jinde by se pomelo? Někdo dělá klobásy domácí. Tak si na tom dělá tu náplň do střev. Zelí se na zimu krouhá nebo na čalamádu. Dělej to po staru ručně :zed:.
Tyhle roboty jsou velká pomoc v kuchyni. Naši měli první robot, že to byla obrovská skříňka v kuchyni. Proti tomu tyhle nic místa nezaberou a pracuje to stejně.
My máme rádi našlehané pomazánky. Dělám je pouze v něm. Kovový mlýnek sice mám. Ale jaksi nejde nikde připevnit ani na novou linku a ani na stůl. Ani na venkovní stůl. Takže kovový mlýnek je mi k ničemu. Šlo to pouze na staré kuchyni. Šlo by to jedině na konferenční. Ten je tenký. Ale tam mlýnek používat nebudu :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
31.7.22 06:43
@Gabulle píše:
Mám Gullivera III a o Vánocích odedřel veškeré linecké, perníčky, prostě všechno těsto, všechny nástavce jsou až úplně na dno a vyšlehá i jeden bílek :)

Fakt jo? Já právě ten šlehací až na dno nemám :think:. Možná nějak poštelovat? :think:

• Citovat
  • Upravit
7280
31.7.22 11:07
@Gabulle píše:
Mám Gullivera III a o Vánocích odedřel veškeré linecké, perníčky, prostě všechno těsto, všechny nástavce jsou až úplně na dno a vyšlehá i jeden bílek :)

Mixer je vhodný i na horké omáčky, polévky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
31.7.22 11:18
@KKK85 píše:

Proč by nebyl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42275
31.7.22 11:25

Ani jeden. Nejlepší poměr cena výkon je Bosh mum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7280
31.7.22 11:51
@Betty MacDonald píše:
Ani jeden. Nejlepší poměr cena výkon je Bosh mum.

koukám na ně. Je 1000w dost???

https://www.electroworld.cz/…hynsky-robot?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
31.7.22 13:33
@KKK85 píše:

To jsem netestovala, na omáčky mám klasický ponorný. Ale ten nástavný mixér je skleněný, takže teoreticky by neměl být problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
3.8.22 11:48
@KKK85 píše:
koukám na ně. Je 1000w dost???https://www.electroworld.cz/…hynsky-robot?…

já mám božku s asi polovičním příkonem a bohatě to stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.8.22 21:36

Patricca KRR 144

Robota jsem teď vybírala v pracovní neschopnosti a zabralo mi to asi 2 dny, projela jsem weby křížem krážem, všechny možné parametry, příslušenství, výsledky testů atd. Objevila jsem šampiona :) Patricca KRR 144, jenže jsem tu značku neznala, tak jsem znovu slídila po známějších značkách, opěvovaný Kenwood a nakonec jsem stejně skončila vždycky u Patricca a nakonec objednala. Pak jsem usedla k PC a začala se pídit po té značce, abych s úžasem zjistila, že se jedná o českou inovativní značku ze Zlína, dokonce ji propaguje jedna úspěšná účastnice Masterchefa. Tak jsem nadšená a čekám až robot dorazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
3.3.24 23:22

Ahoj všichni obnovuji diskusi :)
Je někdo, kdo kupoval v poslední době? (některé dříve odkazované typy co jsem našla v různých diskusích už nejsou v nabídce), prostš kdo by mi uměl pomoci s výběrem robota z nabídky co je online teď?

K narozeninám bych chtěla požádat rodinné příslušníky o příspěvek na kuch. robota, takže si můžu dovolit koukat i víc než jen cenový průměr, ale zas nechci zbytečnosti.
Pročetla jsem několiktero diskusí a jde mi z těch možností hlava kolem. Takže něco k požadavkům:

Vařím tak obden pro 4člennou rodinu, 3 osoby jsou už dospělé, občas přijde návštěva a já si dělám obědy vždy na den/dva dopředu do práce, máme rádi pomazánky, domácí burgery, taky min 1× týdně peču, občas housky/bagety nebo chleba ale na to mám pekárnu.

Moje očekávání / požadavky na pomocníka jsou takovéto:

• nástavec na mletí masa určitě (teď si musí koupit namleté, nebo jezdit dál, až do masny kde nechávají namlít, ale bez auta to je nepříjemná zajížďka mhd)
  • aby uměl i strouhat (např. ořechy/piškoty na cukroví jsem si musela dojet namlít k sestře, zatím nemám doma žádnou alternativu, strouhat 1,5kg mrkve v ruce na dušenou mrkev k hlavnímu jídlu je taky docela otrava ;) )
  • šlehací metla, která šlehá už ode dna (vím, že občas si někdo stežuje, že ze 2 bílků sníh neušlehá, to případně asi zvládnu šlehačem, který si chci nechat v záloze, ale i kvůli promíchání těst mi to přijde jako důležitý bod)
  • třecí metla dtto (hlavně na krémy - dorty, cukroví)
  • hnětací hák není nezbytnost (ale bude fajn, pokud bude dobře fungovat, kynuté do 1kg teď zadělávám v domácí pekárně)
  • mixer není podmínkou (ten doma oslaví letos 8 let a pořád slouží, ale kdo ví jak dlouho a jako volitelné příslušenství bude asi aktuální časem)
  • sekací nože nebo odšťavnovač nejsou nezbytné, ale když budou, najdu pro ně využití ;)
  • strojek na těstoviny není potřeba, ale kdyby byl, budu zvažovat, nebo někdy v budoucnu
  • integrovaná váha není potřeba
  • strojek na stříkané cukroví určitě nevyužiju
  • lis na citrusy není potřeba

Netuším, jaký výkon hledat - někdo píše určitě 1000W, někdo zas že to je zbytešně moc.
Pročítala jsem to tu a vyšel mi z toho zatím nejlíp Bosh Mum (ale je jich tolik v nabídce :nevim: kromě samotné výbavy liší se i něčím dalším?), případně Kenwood, Eta, G21 Promesso…

Všem, kteří poradí předem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
4.3.24 00:17

@Prejmenovana Ja mam dvanact let robota od Kitchenaid. Vyhovuje mi, nemusela jsem na nej nikdy sahnout (pry je vecny, protoze je celokovovy, takze kdyby neco, snadno se opravi).

Je spolehlivy, udela, co ma. Vzdycky jsem prekvapena, kdyz ma nekdo robota a ten mu nevysleha snih nebo tak neco.

Je krasnej, to teda je.

Je teda v CR drahy, my ho meli ze zahranici tak za tretinu tehdejsi ceny tady. A vse se k nemu dokopuje. Ja nejsem zadna kuchta, staci mi sada struhadel, misa na zmrzlinu, dalsi misa na slehani, strojek na testoviny (pouzity tak trikrat). Mlynek se dokoupit da, ale nikdy jsem maso nemlela. Jsem z mesta a kupuju uz mlety.

Sekacek mam k rucnimu mixeru. Ma i menitelny nastavec za ten sekacek. Ten jsem si k robotu taky nekoupila.

Co v nem delam? Hlavne kynute testo, ruzna jina testa, kremy, sleham snih, strouham brambory a cibuli. Jo a tu zmrzlinu, byt bych si predstavovala lepsi model te misy (el. chlazeni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí