Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Za mě je lepší mít skrz váhový limit látkový kufr a určitě si připlatit, měla jsem kufr do tisícovky a rozpadl se mi hned na první dovolené na letišti. ![]()
Já si kupuju už léta přes nejkufry, mají tam kvalitní kufry například značky thule, samsonite za super ceny. Za mě je lepší si určitě připlatit, samozřejmě záleží taky jak často cestujete a kufr využijete.
Moc všem děkuji za Vaše zkušenosti. Nejčastěji se tu opakovala značka samsonite a za mě je asi taky lepší vzít kvalitní a připlatit si. ![]()
Ahojky
Ono záleží jak často cestuješ. Pokud lítáš jen jednou za rok, nebo i méně, tak bych do toho kufru zase tolik neinvestovala. Je to podle mě zbytečný. Já třeba lítám tak čtyřikrát do roka na menší prodloužený víkendy a to už se pozná. Obecně nedoporučuju moc kufry z Tesca, Globusu atp. Já taky jak Radka tady nahoře psala mám příručák z eshopu nejkufry. Mám od nich dva kufry, letos jsem kupovala mi mamce. Ta kvalita se fakt nedá srovnat oproti hypermárketům ![]()
Nevíte kde bych koupila cestovní tašku přímo do letadla? Má mít maximální rozměry 25×40×20.
Když si přesně toto zadáš do googlu, vyjedou ti nabídky. My jsme dceři kupovali na Alze, ale myslím, že trochu jiné rozměry.
@nozu Děkuju, spíš mě zajímaly zkušenosti, nebo nějaký tip kufru, který i třeba dlouho vydrží, jak je kdo s čím spokojený atd..
Ahoj! Co se týče kufrů na cestování, záleží na tom, co hledáš. Skořepinové kufry jsou super, pokud preferuješ pevnost a ochranu věcí, protože dobře odolávají nárazům a lépe chrání obsah kufru. Naopak látkové kufry bývají prostornější a o něco flexibilnější, takže do nich sbalíš víc věcí. Pokud plánuješ delší cestu a potřebuješ více místa, doporučuji právě látkový kufr. A co se týče letištních kontrol, tak stačí koupit povlak na kufr nebo zabalit do strečky a kufr to zvládne. Já to teda nedělám a taky ho mám už pěkně odřenej ![]()
Já jsem si taky oblíbila skořepinové kufry, hlavně kvůli jejich odolnosti, i když ty oděrky po letištních kontrolách jsou u mě už standard. 😄 Každopádně jsem objevila kufry, které jsou fakt dobře řešené – mají extra pevný materiál, spolehlivá kolečka, a navíc se mi líbí i design, takže je hned poznám na pásu. Pokud chceš něco prostorného a praktického, určitě se vyplatí kouknout na kufry, které kombinují kvalitu i styl!
@karolinapete píše: Více
Já mám třeba North Star typ Jester a je za mě na cestování geniální. Mám ráda takovou tu gumičku na přední straně, do toho se dá zaháknout bunda nebo pověsit boty. Rozměrově je akorát pod sedadlo, i narvanej se tam vejde. A narve se do něj fakt dost, nejdřív jsem se bála že jsem vzala moc malej, ale je akorát.
Pevný záda, jedna velká kapsa a malá kapsička, je praktickej a příjemnej.