Kufr do letadla

193
19.5.24 13:57

Kufr do letadla

Zdravím, jaké máte kufry na cestování? Je lepší si připlatit skrze letištní kontroly? Budu ráda za jakýkoliv tip. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69005
19.5.24 14:08

Co to znamená připlatit si skrze letištní kontroly?
Osobně výrazně preferuji cestovat pouze s příručním zavazadlem (batohem), ale pokud to charakter dovolené neumožňuje, už přes dvacet let se mnou lítá skořepinový Samsonite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
19.5.24 14:16

@ugluk Aby něco ten kufr vydržel, přece jen se kolikrát s těmi kufry nezachází nejlíp. Takže připlatit za kvalitní kufr, omlouvám se že jsem lépe nespecifikovala. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
19.5.24 14:16

Na dovolenou u moře máme skořepinové kufry. Dva od witchen, zde bych si připlatila za lepší kolečka. A velký máme také skořepinový, značku si teď nevzpomenu, ale kvalitativně cca jako ten výše zmíněný Samsonite. Létá s námi už poměrně dost let a bez jediného problému. Lehké šrámy nepočítám, s těmi se musíš smířit. A nebo ty kufry balit do fólie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
19.5.24 14:17

Taky nechapu dotaz s priplacenim :nevim: Jakoze si zaplatis i odbavene zavazadlo, ne jen prirucni? Ja to beru podle toho, co potrebuji vzit sebou, kdyz jsem litala na kratke sluzebky, tak idealne s prirucnim bez zdrzovani s cekanim ma kufr, ale na delsi dovolenou, kor s detmi, bez sance :mrgreen:
Jinak mam teda taky skorepinovy velky Samsonite a prirucni mam takovy sikovny batoh, ktery ma schvalene rozmery kabinoveho a vejde se tam toho hodne, ale kupovany mimo CR, tak nema cenu asi psat presny typ…nicmene Google by ti urco neco nasel i tady…se mi libi, ze se da hodit i na zada.
Edit: nez jsem doklikala, uz tam je doplneni ;) Bylo by byvalo lepsi napsat zachazeni, nez kontroly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
19.5.24 14:24

Tak záleží kam lítáš a co potřebuješ. Já jen po Evropě, většinou na pár dní. Nechce se mi čekat na kufry, takže beru jen batoh. Žádný zdržování a vše co potřebuju, mám na zádech. Donutilo mě to brát si jen to, co opravdu potřebuju. Když jsme byli dva na týden, tak jsem brala navíc ještě skořepinovej, ale mám taky jen malej do kabiny. Bohatě nám to stačilo. Ale za ten už jsme připláceli, má kolečka.
Kdyz vím, že jedu někam, kde hrozí že nebude úplně teplo, tak si beru na sebe ty teplý věci, mikinu, džíny a bundu. Na báglu mám takovou tu gumičku vzadu, tam se dá narvat taky třeba mikina nebo připnout boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.5.24 14:34

Měli jsme levný skořepinový ze sports direct, vydržel 6 let. Stejnou dobu mi drží i mnohem dražší Samsonite, tomu začínají odcházet kolečka. Takže nevidím nějak rozdíl (kufry mají nacestovano stejně).

• Citovat
  • Upravit
952
19.5.24 15:47

Ja si koupila levne kufry, nechtelo se mi priplacet a drzi vsechny dobre. Mam tri ruzne znacky, pro sebe prirucni a velky a manzel ma jen prirucni. Nejlepsi je manzeluv z Lidlu. Propracovany a lehky. Trosku mu ho az zavidim a stal fakt par korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.5.24 15:53

Tak vzhledem k tomu, jak se ke kufrum chovaji, naskyta se naopak otazka, zda nekoupit co nejlevnejsi? Protoze kdyz s nim hazi, tak jde do kelu bez ohledu na znacku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
19.5.24 16:15
@Neptunka111 píše: Více

Jak to myslíš, skrze kontroly? Buď máškabinové zavazadlo daných rozměrů nebo kufr k odbavení dané hmotnosti. My většinou na dovču berem 2 skořepinové kufry na odbavení + příruční zavazadla do kabiny.

• Citovat
  • Upravit
10030
19.5.24 16:53

Mame uz roky Samsonite, litaji s nami po svete a az na odreni stale super. Jsou skorepinove, lehke a maji otocna kolecka, ty doporucuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
19.5.24 20:06

Po krádeži kufrů, které nám nikdy nebyly vráceny. :mrgreen:
Mám sadu kufrů z Lidlu. Mám je 8 let a dosluhuje ten veliký. Ten menší dobrý. Loni jsem dětem pořídila za body nové kufry z Coop. A myslím, že bohatě stačí. Moje maminka si loni koupila nový kufr. Zacházení na letišti na Mallorce přežily naše obyč kufry. Jen ten její to odnesl. Takže pro někoho, kdo litá dvakrát ročně na dovolenou stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
19.5.24 21:09

@alisekR náhodou, já když kdysi udělala na letišti haló, že mi poškodili stařičkýho Samsonita, tak mi ho bez mrknutí vyměnili za fungl novýho v ceně několikanásobku letenky (to je ten, co už ho mám dvacet let), takže někdy se drahej kufr docela vyplatí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
19.5.24 22:51

Mala rada - pokud budete létat na velká letiště - doporucuju se vyhnout barvám - černá, šedá, tmavě modra a už i cervena😅
Když jsem videla v Dubaji na letišti po vystoupení z A380 ten chaos, tak jsme byli s partnerem šťastní za kanárkově žluté kufry. Pan vedle nas několikrát sundal kufr z pasu s tím, ze je jeho, přečetl jmenovku a když zjistil, ze není jeho? Nechal ho stát na zemi a hledal dál. Zahráli jsme si tak na zaměstnance letiště a jeho nepovedené pokusy jsme vraceli úspěšně zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
20.5.24 12:34
@ugluk píše: Více

Mamce loni vyplatili taky peníze, ale to štrachání se s tím, bylo děsný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí