Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@nuklear90 píše:
@Síma23Šár Tak to bych se na veterině hodně pohádala. S tím ocáskem jste dali jasné instrukce. Koukám, že si zažíváte taky svoje. Jednou jsem tady zakládala téma, že po operaci žláz je půl roku inkontinentní, co se s tím dá dělat. Přečetla jsem si tu, jak dítě nechávám žít ve špíně a ve sra**ách. Hrůza. Pevné nervy s některými diskutujícími. Zkusila bych, jak ti tu radí veterinární fakultu.
No já popravdě jen zaplatila a odešla. Nezmohla jsem se ani na pip a ani na nashledanou. Bylo mi tak ouvej, že jsem myslela, že se tam snad složím.
Nic si z toho nedělejte. On jak má špatné ledviny. Sem tam to nevydrží a třeba i ze spaní se počůrá. Proto má u místa psi záchod a na tom podložky, stejně jako pod pelíškem, kdyby náhodou
@Síma23Šár píše:
Dobrý den, nevíte kde najdu v ČR veterinu kde kopírují uši psům? Potřebovala bych sehnat někoho co nejdříve
Nikde. Jezdilo se na Slovensko, ale nevim. Prý kupiruji u nas max i jakože infekce nebo co. Za mě blbost.
Edit: docetla jsem celé. Příště to napiš do dotazu.
Těžko říct, pokud by to mělo byt pro záchranu psa, nevidím důvod to neudelat, ale neznam legislativu. Těžko chtít po doktorovi, aby udelal neco, co podle zakona nesmí. To zas
drzim palce.
Příspěvek upraven 29.09.21 v 19:45
@Síma23Šár píše:
Dražší by nevadilo. Jen kdyby se to nějak co nejdříve vyřešilo.
Punkce už nepřipadají v úvahu. To už se bojím, že by se i ohnal po minulé zkušenostia operace očividně nikam nevedou. Vždyť to už ani nemůže být zdravé, když vezmu v potaz analgetika.
Nevím jak to máte daleko, ale zkuste si třeba zavolat a popsat jim to pořádně, že už jste zoufalá, kolik toho má pes za sebou a že máte pocit že nejlepší bude psovi ty uši chirurgicky odstranit (nebo tak nějak aby to nevyznělo, jako že chcete kupírovat za účelem změny vzhledu). Jinak je to přímo klinika chorob psů a koček v areálu VFU Brno.
@Oli.Lyon píše:
Nikde. Jezdilo se na Slovensko, ale nevim. Prý kupiruji u nas max i jakože infekce nebo co. Za mě blbost.
Nějak jsem nepochopila tu druhou větu.
Ono to lze ze zdravotních důvod jenže nikomu se do toho buď nechce a nebo na něm dělají pokusy co zabere a co ne. Popravdě jsem nikdy neviděla psa jen za dva roky sníst tolik prášku a mít takových preparátů, až z tímhle prďolou. Vím, že kdysi paní na Facebooku řešila něco podobného s tím rozdílem, že měli jen záněty. Žádné operace za sebou a veterinář ji to udělal. Jenže to já už alespoň na konzultaci nedohledám ![]()
@Meggiska píše:
Nevím jak to máte daleko, ale zkuste si třeba zavolat a popsat jim to pořádně, že už jste zoufalá, kolik toho má pes za sebou a že máte pocit že nejlepší bude psovi ty uši chirurgicky odstranit (nebo tak nějak aby to nevyznělo, jako že chcete kupírovat za účelem změny vzhledu). Jinak je to přímo klinika chorob psů a koček v areálu VFU Brno.
Já to zkusím. Za to nic nedám, třeba mi poradí a nebo si nás pozvou. Jen to musím co nejdříve vyřešit než z toho budou další komplikace. Na oušku je jasné vidět, že se mu to plní doteď krvi a to ani předtím před operacemi až takhle hrozné neměl ![]()
@Síma23Šár píše:
Nějak jsem nepochopila tu druhou větu.
Ono to lze ze zdravotních důvod jenže nikomu se do toho buď nechce a nebo na něm dělají pokusy co zabere a co ne. Popravdě jsem nikdy neviděla psa jen za dva roky sníst tolik prášku a mít takových preparátů, až z tímhle prďolou. Vím, že kdysi paní na Facebooku řešila něco podobného s tím rozdílem, že měli jen záněty. Žádné operace za sebou a veterinář ji to udělal. Jenže to já už alespoň na konzultaci nedohledám
Uz jsem doplnila. Je důležité ty stěžejní věci psat rovnou. Pak bych ja nepsala hovadiny a ty nemusela reagovat
bohužel radu nemam. Je mi líto.
@Síma23Šár píše:
Já to zkusím. Za to nic nedám, třeba mi poradí a nebo si nás pozvou. Jen to musím co nejdříve vyřešit než z toho budou další komplikace. Na oušku je jasné vidět, že se mu to plní doteď krvi a to ani předtím před operacemi až takhle hrozné neměl
Přesně tak, za zkoušku nic nedáte. Chudák pejsek 😥
@Oli.Lyon píše:
Uz jsem doplnila. Je důležité ty stěžejní věci psat rovnou. Pak bych ja nepsala hovadiny a ty nemusela reagovatbohužel radu nemam. Je mi líto.
Jo, mě to nedošlo. Já to honem odklikla, protože mám obě holky nemocný a nejmladší ta roční, s ní je to o nervy chvílemi. Tak to byla taková rychlá akce ![]()
@Meggiska píše:
Přesně tak, za zkoušku nic nedáte. Chudák pejsek 😥
Jo taky už mě z něj trefí brzy. Já si ho vzala od kamarádky v dobré víře, že se jí nechtěně nakryla fena před kastrací a nakonec nejen že je geneticky a zdravotně celý špatně. Ale najednou mají další štěňata, prý nechtěně, ale teď už o tom pochybuju ![]()
@Síma23Šár píše:
Jo taky už mě z něj trefí brzy. Já si ho vzala od kamarádky v dobré víře, že se jí nechtěně nakryla fena před kastrací a nakonec nejen že je geneticky a zdravotně celý špatně. Ale najednou mají další štěňata, prý nechtěně, ale teď už o tom pochybuju
To tu kastraci očividně prokaučovali, když má zase štěňata..a očividně kryje špatně, když se rodí špatné štěňata 🤨 s prominutím je to kráva..
A budu ráda když dáte vědět, jak jste pochodila v Brně 🙂
Jistě, jsou tam kliniky, je to jako na medicíně. Ceny neznám, jsem už dost let venku.
@Meggiska píše:
To tu kastraci očividně prokaučovali, když má zase štěňata..a očividně kryje špatně, když se rodí špatné štěňata 🤨 s prominutím je to kráva..
A budu ráda když dáte vědět, jak jste pochodila v Brně 🙂
No my se po tom zjištění, že máme hluchého psa dozvěděli i od ostatních majitelů sourozenců, že mají zdravotní problémy taky a také neslyší. Z ní nakonec vylezlo, že jejich bílý pes jako stěně taky neslyšel a následně osluchl. Nakonec tvrdila, že s nimi na bear testech byla. Jenže kdyby byla tak by věděla, že ani jedno z bílých stenatek neslyší a slibovala, že hned jak se fena dá do kupy. Jeden z nich půjde na kastraci. No nakonec dva týdny zpět házela na net, že mají další štěňátka ![]()
Určitě sem dám vědět. Jak co kde jsme pochodili. Chci toho odvolat víc, ať vím jestli není vícero možností jak se toho zbavit.
ideální by bylo fakt natrvalo
@Síma23Šár píše:
@jita22
Kéž by. Na poslední veterině mi řekli, že oni to dělat rozhodně nebudou, navíc pan veterinář byl arogantní jak…
A taky proč by to meli dělat, že jo, když jim z toho tečou peníze.
Jen za uši jsme za ty dva roky nechali po veterinách skoro 50000
A když jste tak chytrá, tady máte fotku z dneška. A pokud se podíváte pořádně, tak uvidíte i zjizvení v uchu po 1.operaci
Zkuste nějakou pořádnou kliniku, přečtěte si recenze, zjistěte info a dejte šanci ještě jedné operaci. Přítelkyně studuje veterinu a říká, že u othematómu se musí naříznout vnitřní strana ušního boltce, tak aby tekutina mohla vytékat ven a z venku se ušní boltec úplně skrz na skrz, aby se k sobě dostaly nějaké listy, přichytili se a přirostly. Tím tam nebude vznikat prostor a ten výron se už tvořit nebude. Stehy se nechávají až tři týdny, někdy dokonce déle.
@Síma23Šár píše:
Už jsme jich vystřídali 6, i kvůli jiným zdravotním problémům. Ohledně uši máme za sebou 3 kliniky.
1. Kde mu to jednou týdně kolem 2 měsíců propichovali a vymačkávali, že operace není nutná a nikam to nevedlo.
2. Kde mu to odoperovali a tam byl právě zmínění ten arogantní veterinář a 3. Ta nedělá žádné větší zákroky. Stejně jako ostatní vět v okolí.
Hlavně mi přijde, že z nás snad všude chtějí tahat akorát peníze a nezajímá je zdraví a pohoda psa
Tak to nech proštupovat. My měli dva airedaly a jeden z nich na to trpěl a tak mu z levýho ucha udělali něco jako chňapku.
Myslim, ze ti nikdo verejne kontakt nenapise, i kdyz jde o zdravotni duvody. Osobne bych nesla na vetsi kliniku, ale po znamosti si nechala doporucit vesnickyho doktora. Bez znamosti to myslim nepujde. A zasla bych tam jeste nez se ousko uzdravi, at vidi veterinarni duvod.