Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, prosila bych o radu, jestli ještě pořizovat kočárek, nebo už ne. Syn bude mít rok a půl. Měří cca 90cm a váží necelých 14kg. Kočárek co máme teď z dvojkombinace (sporťák) je jen do 15kg a už teď mi někdy přijde, že není úplně stabilní. Syn už sice ujde velký kus cesty sám, ale problém je v tom, že jde prostě svým směrem. Takže když potřebuji dojít konkrétně někam tak bych to asi bez kočárku nedala. Napadlo nás jestli by nebylo fajn koupit třeba takovou tu trojkolku, kterou můžu i tlačit. Na druhou stranu, občas (asi tak 1 měsíčně) v tom kočárku syn spí, což by samozřejmě v té trojkolce nešlo
. Prostě bych potřebovala vědět plusy a mínusy, pokud s tím máte zkušenosti, případně poradit jaký kočárek vybrat? Něco jako jsou ty „golfky“? Případně kdybyste měli konkrétní tipy na kočárky nebo naopak ty tříkolky. Hlavně bych ocenila, kdyby měl celkem prostor na uložení věcí a aby to nebyl ten typ s minikolecky co nedokážou přejet přes patnik
. Děkuji za rady a přeji hezký den.
Já bych si teda ještě kočár pořídila - přesně jak píšeš, na delší cesty, do MHD, obchodu, na spaní ideálka. Já vozila cca do 3 let, pak jsem skoro obrečela, když jsme se ho zbavovali. Není nic lepšího, než si pod něj naložit nákup nebo v něm nechat dítě dosyta prospat na výletě.
Já taky. Využila jsem skoro do tří let - na hřiště, k vodě jsme v tom vezli všechny nezbytnosti a zpátky znavené dite
. Ale dcera se vozila ráda a myslím, že by si dala říct klidně i ted
.
Tříkolku s držátkem bych vůbec nekupovala. Neznám nikoho, komu by to nestálo doma nevyužité.
Jestli býváte dlouho venku/chodíte daleko/nepoužíváš neustále jen auto, golfky bych ještě koupila.
Osobně mám Maxi cosi Leona 2, nemá uplně prťavá kolečka, v rámci možností i pruží.
Zašla bych do krámu a podívala se osobně.
Rok a půl není tak moc, takže bych kočár určitě ještě koupila. Koukni klidně na bazárky po okolí, jistě se vhodný kočár najde, vzala bych spíše nějaký ten sportovní, může v tom ležet a je tam prostor na odkládání veci, na nákup, atd, to golfky obvykle nemají ![]()
Urcite bych jeste kocarek poridila. Z duvodu, ktere zminuje @unuděná.
Prvni dceru jsem obcas vozila cca do 3 let, druha od cca 1,5 roku skoro porad chodila, od cca 13 mesicu v pres den nespala, ale vyjimecne jsem ji do kocarku dostala - na nejake rychle presuny apod. V tu dobu byly treti dceri cca 3 mesice, takze jsem proste vozila dvojkocarek s tim, ze se v nem vyjimecne svezla druha. Jinak jsem ho pouzivala jako super nakupni vozik a taky na obcerstveni a nahradni obleceni pro deti. Pro 4 deti bych tyto veci do batohu nenarvala
Z tohoto duvodu jsme nikdy nemeli golfky, mezi detmi jsou 2 roky, 15 mesicu a 3 a 1/4 roku. Proste do golfek nic krome ditete nedam.
No a ten kocarek jeste vyborne poslouzil, kdyz druhorozena (ktera, jak jsem psala, od 1,5 roku v kocarku moc nejezdila) mela v 5 a 3/4 roce zlomenou panev a pak se ucila chodit. Takze jsem ji v 6 letech vozila spolecne s nejmladsi, v tu dobu 1,5letou. Je uvadena celkova nosnost kocarku 30 kg, nosnost 1 sedatka 22 kg. Dcera tehdy mela 120 cm a 17 kg, nejmladsi vazila 9,5 kg, naklad (jidlo, piti v lete, obleceni) urcite vic jak 5 kg a kocarek to v pohode vydrzel. Ta nejmladsi teda od 14 mesicu po traumatickem zazitku do kocarku moc nechtela. Ale obcas jsem ji do nej dostala.
Klidne muzes koupit kocarek z druhe ruky, kdyby se ti nechtelo vrazet do nej hodne penez na kratkou dobu. Ale spis si myslim, ze ho uzijete jeste dlouho. A pak ho muzes se slevou prodat.
A treba moje nejmladsi ted ma pres 2,5 roku a jeste pres den spi v kocarku. Doma neusne. Po rocni pauze, kdy po traumatu nechtela do kocarku, ho zase zacala milovat.
Příspěvek upraven 30.10.23 v 14:30
Vzala bych z bazaru. Já dítě vozila do dvou let, pak jezdilo na odrážedle na delší trasy
@sarka17 píše:
Dobrý den, prosila bych o radu, jestli ještě pořizovat kočárek, nebo už ne. Syn bude mít rok a půl. Měří cca 90cm a váží necelých 14kg. Kočárek co máme teď z dvojkombinace (sporťák) je jen do 15kg a už teď mi někdy přijde, že není úplně stabilní. Syn už sice ujde velký kus cesty sám, ale problém je v tom, že jde prostě svým směrem. Takže když potřebuji dojít konkrétně někam tak bych to asi bez kočárku nedala. Napadlo nás jestli by nebylo fajn koupit třeba takovou tu trojkolku, kterou můžu i tlačit. Na druhou stranu, občas (asi tak 1 měsíčně) v tom kočárku syn spí, což by samozřejmě v té trojkolce nešlo. Prostě bych potřebovala vědět plusy a mínusy, pokud s tím máte zkušenosti, případně poradit jaký kočárek vybrat? Něco jako jsou ty „golfky“? Případně kdybyste měli konkrétní tipy na kočárky nebo naopak ty tříkolky. Hlavně bych ocenila, kdyby měl celkem prostor na uložení věcí a aby to nebyl ten typ s minikolecky co nedokážou přejet přes patnik
Chápu. Od doby co dcera začla chodit 9dmitala být v kočárku. Hodně toho ale neušla. Pořídili jsme nejobyčejnější fotky za pár korun. Ještě, že tak v druhém kočárku byla tak 5×. Od té doby s ním odmítá být jen sdílet společný prostor v autě. Ke kočárku má vysloveně odpor. Pokud se dne někam dál nebo mezi opravdu moc lidí, máme kšíry.
Já bych s tím novým kočárkem počkala. Aby to nebyl zbytečný kup za spoustu peněz.
Nebo další možnost. Koupit hned, teď, okamžitě a nekompromisně používat aby jste si to užili
![]()
Určitě já vozila děti skoro do 3 let. Tříkolka s vodici tyči je fajn na léto, na kratší vzdálenost po asfaltu. Do terénu, na delší cesty nebo nedej bože sněhu je to úplně nepoužitelné. Navíc bude zima, děti třeba nechtějí chodit, když jsou závěje
dcera má 21 měsíců a kupovala sem teď kočárek nový, protože sme v lete zničili starý a ani mě nenapadlo uvažovat o tom, ze bych se už obešla bez nej.
Věk využití záleží na konkrétním dítěti. Mám 2,5 a kočár nepoužíváme. Delší trasy jezdí na odrážedle. Na dlouhé výlety používáme krosnu, ale fakt minimálně.
Ale u dítěte 1,5 roku bych kočár pořídila.
Pořídila bych, kočár jsem využila příležitostně az do 3let. Měla jsem Valcosnap, lehký, polohovací s kosikem.
@sarka17 píše:
Dobrý den, prosila bych o radu, jestli ještě pořizovat kočárek, nebo už ne. Syn bude mít rok a půl. Měří cca 90cm a váží necelých 14kg. Kočárek co máme teď z dvojkombinace (sporťák) je jen do 15kg a už teď mi někdy přijde, že není úplně stabilní. Syn už sice ujde velký kus cesty sám, ale problém je v tom, že jde prostě svým směrem. Takže když potřebuji dojít konkrétně někam tak bych to asi bez kočárku nedala. Napadlo nás jestli by nebylo fajn koupit třeba takovou tu trojkolku, kterou můžu i tlačit. Na druhou stranu, občas (asi tak 1 měsíčně) v tom kočárku syn spí, což by samozřejmě v té trojkolce nešlo. Prostě bych potřebovala vědět plusy a mínusy, pokud s tím máte zkušenosti, případně poradit jaký kočárek vybrat? Něco jako jsou ty „golfky“? Případně kdybyste měli konkrétní tipy na kočárky nebo naopak ty tříkolky. Hlavně bych ocenila, kdyby měl celkem prostor na uložení věcí a aby to nebyl ten typ s minikolecky co nedokážou přejet přes patnik
Neporadim ti konkretni kocarek, ale urcite bych jeste poridila. U obou deti se mi osvedcil i po tom roce a pul. Nejdriv mely sportaky a pak takovy poradny polohovatelny golfky, s nanoznikem a madlem, co se dalo i odcvaknout, ve strisce mel kocarek i zabudovanou plastenku. Byl super a fakt jsme ho vyuzili mockrat..
@Alušáček píše:
Pořídila bych, kočár jsem využila příležitostně az do 3let. Měla jsem Valcosnap, lehký, polohovací s kosikem.
Ano ano, taky máme. Lehký, skladný, s košíkem, polohovací, levný.