Kurz sebeobrany - jaký vybrat?

Anonymní
14.1.16 20:31

Kurz sebeobrany - jaký vybrat?

Zdravím všechny maminky,
prosím omluvte anonym, chodí sem dost známých, a moc nestojím aby se na mne nahrnuly „zaručené“ a nevyžádané rady, případně posměšky typu "ve tvém věku začínat…)

Ale k věci - přemýšlím o tom, že začnu chodit na nějakou sebeobranu, přispívá k tomu hlavně situace v místě kde bydlím, kde i za dne kolikrát svírám v ruce pepřák a rozhlížím se co kde…

Na netu je toho spousta - např. aikido, tai-či, wing tsun, krav maga…všichni, kdo na netu příslušné kurzy nabízejí, samozřejmě vychvalují „to svoje“ jako nej nej nejlepší, tak by mně zajímal názor „obyčejných smrtelníků“ :lol:

Můžete doporučit něco konkrétního, ať už s vlastní zkušenosti, nebo nějak zprostředkovaně?
jde mi opravdu primárně o sebeobranu, nepotřebuju to jako sport, a ideálně něco, kde se nemusí chodit spoustu let aby se dostatečně zautomatizovalo a k něčemu bylo…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.1.16 20:40
@Anonymní píše:
Zdravím všechny maminky,
prosím omluvte anonym, chodí sem dost známých, a moc nestojím aby se na mne nahrnuly „zaručené“ a nevyžádané rady, případně posměšky typu "ve tvém věku začínat…)

Ale k věci - přemýšlím o tom, že začnu chodit na nějakou sebeobranu, přispívá k tomu hlavně situace v místě kde bydlím, kde i za dne kolikrát svírám v ruce pepřák a rozhlížím se co kde…

Na netu je toho spousta - např. aikido, tai-či, wing tsun, krav maga…všichni, kdo na netu příslušné kurzy nabízejí, samozřejmě vychvalují „to svoje“ jako nej nej nejlepší, tak by mně zajímal názor „obyčejných smrtelníků“ :lol:

Můžete doporučit něco konkrétního, ať už s vlastní zkušenosti, nebo nějak zprostředkovaně?
jde mi opravdu primárně o sebeobranu, nepotřebuju to jako sport, a ideálně něco, kde se nemusí chodit spoustu let aby se dostatečně zautomatizovalo a k něčemu bylo…

u nás tyhle kurzy pořádají přímo měšťáci nebo pčr. Takže mrkni na jejich stránky, zda něco nenabízí. Co se týče aikida, krav maga a pod, to nejsou sebeobrany jako takové ale bojové techniky. Spousta z nich Tě i učí, že to v běžném životě nemůžeš použít, protože netrénového můžeš přizabít. Takže asi tak. Mrkni na stránky města - buď Ti měšťani, nebo přímo město, zda něco takového nepožádá. POkud jsi z ovy, můžu doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
14.1.16 20:44

Chodila jsem na krav magu, rok, bylo to prima, byla jsem jedna ze dvou holek v partě kluků, byla tam sranda a dost nás naučili. Nikdy jsem nic podobného nedělala, takže jsem byla nepolíbená a za sebe můžu říct, že jsem se cítila už po půl roce neohroženě za tmy (s pepřákem v ruce samozřejmě). Takže za mě jednička krav maga. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
14.1.16 20:47

Je celkem jedno, co si vybereš jestli karate, aikido, nebo cokoliv jiného. Pokud to chceš vyloženě jenom kvůli obraně, tak bych volila přímo kurzy sebeobrany, jsou na to zaměřené. Každopádně trochu pochybuji o tom, zda to k něčemu je, pokud to právě neděláš nějakou dobu (nemyslím zrovna pár měsíců), tak to stejně nebudeš mít zautomatizované. Nicméně na konkrétně zaměřeném kurzu ti poradí třeba i citlivá místa (nejen ty co znají všichni :mrgreen: ) atd., na což nemusíš nic moc trénovat, stačí o nich vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.16 21:01

Anonym proto, že nemusí každý vědět, co dělám.
Určitě bude záležet i na instruktorovi. Já začala chodit na kurz sebeobrany pro ženy od Krav Maga a můžu říct, že se mi to moc líbilo, prostě nadšení. Uvažuji, že budu pokračovat v normálním jejich kurzu. Instruktor nám říkal, že tyhle kurzy by doporučil každé dívce od 13 let a že je jen dobře, když ženy chtějí udělat něco pro svou bezpečnost.

• Citovat
  • Upravit
10
14.1.16 21:33

Za mě určitě krav maga :palec: Mám roční zkušenost a nemůžu si to vynachválit. V Ostravě je skvělý instruktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
14.1.16 21:37

Krav maga za mě též. Příští rok doufám, že se uvolní místa a budu tam dávat děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
14.1.16 21:43

Taky dávám hlas krav maga. Naopak bych úplně vyřadila z rozhodování ty sporty, kde se jen učíš nějaké sestavy a v reálném konfliktu ti to moc nepomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
14.1.16 21:49

Se vtirnu, dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
14.1.16 21:54
@fifinka609 píše:
Taky dávám hlas krav maga. Naopak bych úplně vyřadila z rozhodování ty sporty, kde se jen učíš nějaké sestavy a v reálném konfliktu ti to moc nepomůže

To jsou které? Sestavy jsou pouze součástí těchto sportů a i ty mají svůj smysl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
14.1.16 22:13

Využitelnost těchto kurzů nebo úpolových sportů v reálném boji je problematická. Je to hodně také o o psychice. Nejlepší pro praxi pro ženu by byl asi nějaký boj s nožem nebo zbrojní průkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
14.1.16 22:57

Chodím na kyokushin Kay karate. Je to hodně fyzicky náročné. Je to zaměřené na obranu ale i útok. Řekla bych ubránit se ale zároveň ho knock outovat. :) pokud jsi doteď nic nedělala, začni něčím jednoduchým. Myslím, že kvalitní chvaty začneš ovládat cca po 3-5 letech trénování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
14.1.16 23:38

Mám za sebou karate, musado a taichi. Vse bylo dobre. Jednorazovy kurz sebeobrany ti moc nepomuze, kdyz nebudes pravidelne cvicit. A druha vec je v realne situaci to pouzit. Spis mi prijde dobry na nejaky kurz jit a kdyz pak nastane kriticka situace, tak aspon budes vedet co asi tak pouzit.
Mozna zkus nejaky klub MMA. Sice je to zabiracka, ale pro poulicni sebeobranu asi gut :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
15.1.16 00:06
@ixule píše:
To jsou které? Sestavy jsou pouze součástí těchto sportů a i ty mají svůj smysl :)

Píšu, co bych vyřadila já. Nikomu neberu možnost se rozhodnout. Znám pár lidí, kteří dělali karate a podobně a ti mi doporučili jít radši na krav maga. Já osobně totiž žádné sestavy cvičit nechci a navíc mě iritují ty zvuky, co při jejich cvičení mnohdy dělají. To že mají ty sestavy nějaký smysl je jasné, přece tam jen tak bezdůvodně netancují :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
15.1.16 07:40
@fifinka609 píše:
Píšu, co bych vyřadila já. Nikomu neberu možnost se rozhodnout. Znám pár lidí, kteří dělali karate a podobně a ti mi doporučili jít radši na krav maga. Já osobně totiž žádné sestavy cvičit nechci a navíc mě iritují ty zvuky, co při jejich cvičení mnohdy dělají. To že mají ty sestavy nějaký smysl je jasné, přece tam jen tak bezdůvodně netancují :mrgreen:.

To jo, ale z tvého příspěvku vyznělo, že je něco, kde se cvičí jenom sestavy, tak mě zajímalo, co to je, protože to neznám. Jinak ty „zvuky“ taky nejsou jen tak, ale to je na delší povídání, které tě nejspíš nezajímá, protože k tomu nemáš vztah :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze