Kvalita potravin

757
13.11.15 17:13

Kvalita potravin

Ahoj, zajímalo by mě, jestli zkoumáte složení potravin (palmový olej, glukózo-fruktózový sirup, apod.), jakým se vyhýbáte, kde nakupujete? Jezdíte pro potraviny do zahraničí? Nebo se o to vůbec nezajímáte? Děkuji za názor :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9918
13.11.15 17:18

Zkoumam uplne vsechno :mrgreen: nedam do pusy temer nic chemicky upraveneho. Palmovy ani kokosovy olej nejim, glukoz. fruktoz. sirup ani nahodou. Do zahranici pro potraviny nejezdim, v zahranici ziji, vyber kvalitnich potravin mame luxusni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
13.11.15 17:19

Daleko vic jsem zacala resit kvalitu jidla, co mame deti. a je fakt, ze od te doby, co ctu slozeni vyrobku na vsem, tak jsem nektere veci vyradila z jidelnicku a tak celkove mi je z tech slozeni blivno…
co se da varime doma od zakladu, ale zas vsechno nejde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
13.11.15 17:20

Studuji peclive, mam dost velka zdravotni omezeni, presto jsem schopna si vybrat v beznem ceskem supermarketu, i kdyz znacna cast potravin mym sitem neprojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
13.11.15 17:20
@Jana525 píše:
Zkoumam uplne vsechno :mrgreen: nedam do pusy temer nic chemicky upraveneho. Palmovy ani kokosovy olej nejim, glukoz. fruktoz. sirup ani nahodou. Do zahranici pro potraviny nejezdim, v zahranici ziji, vyber kvalitnich potravin mame luxusni.

Závidím :potlesk: Naštěstí to máme do Německa i do Polska kousek, takže nakupujeme tam. Ale i tak, měla jsem při nákupu chuť na něco sladkého a ve všem byl palmový olej 8o, tak jsem si nic nekoupila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
13.11.15 17:21

@Jana525
a kde zijes? ja jsem v zahranici taky a jako trhy s certvyma vecma super, ryby, morske plody super. ale spousta „obyc“ vyrobku v beznem marketu stejna hruza jak v CR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
13.11.15 17:22

Řeším to porad, co mam malého tak jeste vic..nakupuju ve zdrave výživě, farmarskych obchodech, DM, maso jen obcas a zásadně bio ci z farmy, pečivo kupuju u pekaru, kteří pečou v malém a specializují se na alternativní peceni(ze zitne mouky, bez cukru, bez lepku apod)..je to těžký, neříkám, ze mam doma vsechno zdrave, ale snažím se, aby to bylo aspon kvalitni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
13.11.15 17:24

Posledni dobou jsem polevila, nektere potraviny vyslovene nekupuju, treba oplatky s tukovou naplni, ale nekdy koupim neco a pak teprve doma cucim, co tam je.
Posledni dobou me irituje ten glukozo-fruktozo sirup, ktery se objevuje ve vyrobcich, kde pred par lety byl psany cukr, ten mi fakt pije krev, protoze pro deti je to fakt nic moc.
Mam tak nejak svuj okruh potravin, ktere kupuju a kdyz obcas necim ujedu, tak se svet nezbori.
Uplne neresit bych to asi nedokazala, navic deti uz jsou i navykle na nejakou kvalitu, treba jednou jsem koupila na vylete v nouzi nejakou standard sunku a detem nechutnala, jsme zvykli na 95% z Lidla. A i tak me trochu zere fakt, ze v te sunce jsou vtdycky nejake ty soli chemicke, tudiz se snazim, aby to nebylo xkrat tydne. Ale nehroutim se z toho. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
13.11.15 17:28

@Ali-Ali ziji v Britanii a v podstate si vse uvarim a upecu sama. Vyjimecne si koupim neco udelaneho, pak samozrejme musim priplatit za vyssi kvalitu. Ale proc bych si kupovala sladkosti v obchodech z palm. oleje a frukt. sirupu, kdyz si doma upecu dort slazeny sus. ovocem a nazdobim kremem z mascarpone slazenym za studena lisovanym medem. Proste nejsem blazen platit vyrobcum za sajrajty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
13.11.15 17:29
@Martina1991 píše:
Ale i tak, měla jsem při nákupu chuť na něco sladkého a ve všem byl palmový olej 8o, tak jsem si nic nekoupila :roll:

jo, mozna diky tomu zhubnu. jednou jsem stravila v sekci susenek a oplatku asi 40min studovanim slozeni asi na 50 vyrobcich. nasla jsem DVA, ktere nemely palmovy tuk a glokozu-fruktozu. vytaci me, ze ty nejvetsi sracka jsou i ve „zdravych“ vyrobcich, vyrobcich vylozene pro deti, vyrobcich oznacenych jako dobrych pro vase srdce (flora atd), v bio vyrobcich, proste ve vsem :nevim:
je to i v susenkach, ktere jsou pro deti od 6 mesicu 8o jako jasne, matka si ma precist, co v tom je a miminu to nedat. ale stejne mi to prijde hnusny pristup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
13.11.15 17:32
@Jana525 píše:
@Ali-Ali ziji v Britanii a v podstate si vse uvarim a upecu sama. Vyjimecne si koupim neco udelaneho, pak samozrejme musim priplatit za vyssi kvalitu. Ale proc bych si kupovala sladkosti v obchodech z palm. oleje a frukt. sirupu, kdyz si doma upecu dort slazeny sus. ovocem a nazdobim kremem z mascarpone slazenym za studena lisovanym medem. Proste nejsem blazen platit vyrobcum za sajrajty

tak kdyz si vse varis a peces sama, tak to je neco jineho a pak nema cenu rikat „tady mame vybornou kavlitu potravin“ :nevim:
ja toho doma delam taky hodne, uz i pecu ty susenky. ale pri dvou detech 2 a 3 roky jaksi fakt nedokazu vyrobit uplne vsechno. a proste me ten soucasny trend stve, ze v obchode, aby se clovek bal po necem sahnout. a to fakt nekupuju levne veci. jenze ty sragory jsou casto i ve velmi kvalitne se tvaricich vyrobcich typu 3eur za susenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.11.15 17:34

Složení sleduju, ale vyhýbám se spíš éčkám, pokud to jde. vím že ani výše jmenované není ideál, ale zase nehodlám v krámě nechat celej rodičák za 1 nákup. takže ten sirup a palmový tuk neřeším. jinak včera jsem docela vyděšeně zírala na termix od Milko mlékáren, měl tam napsaný něco jako tradiční, a ještě něco k tomu, a ve složení 50 procent tvaroh, a zbytek voda, želatina, zahušťovadla 8o 8o :zed: jako nejsme si jistá, že tohle je tradiční termix, jakej pamatuju z dětství :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
13.11.15 17:34
@Martina1991 píše:
Závidím :potlesk: Naštěstí to máme do Německa i do Polska kousek, takže nakupujeme tam. Ale i tak, měla jsem při nákupu chuť na něco sladkého a ve všem byl palmový olej 8o, tak jsem si nic nekoupila :roll:

Rychle chute resim slehackou s ovocem, horkou cokoladou nebo u nas se da koupit mini baleni vanilkove Haagen dasz, doma si treba udelam cokoladovou penu nebo sladky tvaroh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
13.11.15 17:36

@Ali-Ali bohuzel ty sragory uz zacali davat i do "luxusnich " vyrobku. Ale proste tady vetsinou i v supermarketu sezenes neco sladkeho co vyhovuje. A slane veci jsou tady bych rekla hodne v pohode. Narozdil od Evropy, tady se nemusim bat vyjet bez svaciny, vsude si neco muzu koupit nebo dat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
13.11.15 17:43

@Martina1991 vyborny tema! diky! snad se rozjede!

Ja to taky resim, asi nema smysl tady uplne vypisovat tu cestu k tomu, byla docela spletita prez vegetarianstvi, veganstvi…ve zkratce jsem presvedcena, ze davat pozor na to co jis, cist slozeni potravin, vybirat bio hlavne maso a mlecne produkty zeleninu z farmarskych trhu, nejist potraviny vyrabene v polsku a podobne se hodne odrazi na vasem zdravi…Mela jsem driv hodne alergie a vyrazky a prestalo hned jak jsem presla na vegetarianstvi, ale ted kdyz jim zase vsechno tak vidim, ze se me to treba trosku zhorsi, kdyz zacnu ve vetsim mnozstvi jist polotovary - treba i pribinacek, syry…Palmovy olej napr. vubec nepouzivame, jenom olivovy..posledni dobou se snazim pect i doma vlastni susenky, krekry…i kdyz treba z bile mouky, ale proste vis, co v tom je…Takze jsem rada, ze je nas vic takovych. Je to prace navic a stoji to vic, ale podle me se i clovek aspon neprejida nesmyslama…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii