Kvalitní, pohodlná karimatka do stanu

7398
19.5.25 10:13

kvalitní, pohodlná karimatka do stanu

Chceme jet v létě stanovat. Na pár dní. Co teď řešíme je karimatka. Koukala jsem na ty samonafukovací. Ale kterou? Abychom se vyspali opravdu pohodlně. Rozměry chceme na šířku jednu 120cm, jednu 70cm. Nějaký konkrétní tip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12940
19.5.25 10:23

Konkrétní ne, ale určitě vyber takovou, která má proskluzovou úpravu, jinak ty samonafukovací jsou trošku těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
19.5.25 10:28

Předpokládám, že vybavení dovezete autem a jen vybalíte-že to nikam neponesete v batohu?
Jestli jinak pod stan nechodíte, určitě bych si půjčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
19.5.25 10:35
@Kryptozoo píše: Více

ano dojedeme autem. Koukám na nějaké místo přes bezkempu.cz. V létě chceme jet určitě letos víceekrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
19.5.25 10:44

Jestli. víš, že vždy jen dojedete autem a jde vám nejvíc o pohodlí, osobně bych se nebála nafukovací kempinkové matrace.
Jinak u karimatek obecně a zjednodušeně čím vyšší a větší „buřtíky“, tim bude pohodlnější. Plus na léto bych nebrala tepelný odpor míň než 2,5.
Vůbec nejlíp uděláš když si to pojdete někam osahat :)
Nejlepší je na to výstava stanů (každé léto v Praze), jestli nemáte z ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
19.5.25 10:54

@KKK85 my máme z decathlonu nafukovací matrace + kompresor, 2× 140cm pro 4osoby
Pak mám nějakou samonafukovací karimatku, když někde děti přespávají a musí se obsloužit samotné. To jen povolis ventilek a nafoukne se, pak vymacknes vzduch a srolujes, ale přijde mi, že to uniká, člověk to hezky sroluje do původního stavu a časem je z toho zas mega role :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
19.5.25 11:01
@lucynka25 píše: Více

na decathlon právě jsem koukala. Na ty samonafukovací. Ta větší za 4tis, menší za 2,5tis.. docela pálky. Jsou to vysoké 8cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
19.5.25 11:09

Se samonafukovackami nemam dobre zkusenosti. A nejsem sama, komu ta karimatka za desne penize unika, takze je to porad napul vyfoukle. Pokud to budete vozit autem, vemte si normalni nafukovaci matrace. V Decathlonu k nim za par korun sezenete nozni pumpu a je to nafoukle velmi rychle. Nebo pak lehke nafukovacky do batohu, nebo penove karimatky (tam bych osobne sla do tech harmonikovych skladacich typu Thermarest Z-lite).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.5.25 11:16

Jestli chceš fakt komfort, kupte si nafukovací matrace z Decathlonu, je to jako v postýlce a auto to uveze. Jinak měli teď v Lidlu nafukovačky (za mě lepší, než samonafukovačky) za pár šlupek a už mi taky pěkně posloužila. Mám ráda i Penguin Tube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.5.25 11:17

Samonafukovačky mi vždy po několika spaních začaly někde ucházet, vyžužlal se ventil (vedro v létě) nebo lepené spoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11862
19.5.25 11:56

Jak píšeš, že uniká vzduch přes ventilek - ty samonafukovačky by se měly skladovat rozložené, s povoleným ventilkem, prodlužuje se tím jejich trvanlivost. I když samozřejmě chápu, že je to na houby, jak to zabere spoustu místa. Doma s tím bojuju, ještě máme kvalitní spacáky, které se taky nemají skladovat v kompresním obalu ale buď úplně rozložené, nebo aspoň ve větším obalu, kde nejsou moc zmačkané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
19.5.25 12:02
@unuděná píše: Více

jakože ty úplně levné za 500?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5630
19.5.25 12:03

Na samonafukovačku bych se být tebou vyprdla a koukala spíš po klasických nafukovacích. Pokud pojedete autem a nikam to moc nebudete nosit, tak bych se nebála si s sebou vzít fajn nafukovací matraci a kompresor.
Zběžně jsem koukla na Decathlon a tahle nevypadá zle a je za pár šupů. Dala bych tomu šanci, kor pokud někam pojedete jen párkrát do roka.
 https://www.decathlon.cz/…_/R-p-310034?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
19.5.25 12:20

@Titty aha tak to jsem netušila, už ji máme dlouho taky, tak už to nemá moc cenu řešit.
My máme na stanování tyto nafukovcky a jsou super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.5.25 12:30

Ano, taky máme tyhle a drží už 5. sezonu spaní na kdovíjakém povrchu a nesouce váhu dospělého + velkého dítěte a úplně v pohodě drží. A snadno se nafukují i pusou, když na to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí