Kvalitní prací prostředek?

2329
29.7.20 11:26

Kvalitní prací prostředek?

Podělte se o zkušenosti. ;) Jsem zvyklá prát v arielu na bílé prádlo. Po čemkoliv jiném mi přijde prádlo takové zaprané, každý druhý flek zůstává, i ariel color zdaleka tolik nefunguje. Na ekologii nehraju, v mýdlovém slizu prát nebudu a „eko“ výrobky mě nějak nepřesvědčily. Chtěla bych ale vyzkoušet něco nového. Máte doporučení na nějaký jiný prostředek, třeba i na objednání z amway, eurony nebo někde z drogerie, který by pral a voněl srovnatelně s tím arielem? :nevim: Btw. fleky předpírám Jelenem, ale běžnou dětskou špínu jsem zvyklá mít dobře vypranou tím práškem. Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2424
29.7.20 11:34

Tchýně nedá dopustit na práci prášek z Lidlu (Formil myslím) a dává do prádla od jejich značky i něco na skvrny a prý je to úžasný skvělý. Já to taky zkusila a za mě, teda zkusila jsem jen to na ty skvrny a musím říct, že dobrý. Nejsem z toho unešená jako tchýně, ale nejhorší to není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
29.7.20 11:36

Německý Sunil jemně voní a pere skvěle, ještě Savo prací prášek na bílé prádlo :kytka:

• Citovat
  • Upravit
860
29.7.20 11:37

Ariel a Persil jsou tutovka. Jinak ještě ten Formil z Lidlu kupuju, dá se srovnat kvalitou. Když jsem spokojená, nic nového nezkousim a jsem věrná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
29.7.20 11:46
@Romilda píše:
Ariel a Persil jsou tutovka. Jinak ještě ten Formil z Lidlu kupuju, dá se srovnat kvalitou. Když jsem spokojená, nic nového nezkousim a jsem věrná.

Ariel s Persilem jsem používala roky ale už mi „přestaly“ vonět ale jednou za čas se k nim vracím :kytka:

Příspěvek upraven 29.07.20 v 12:11

• Citovat
  • Upravit
7673
29.7.20 11:46

Já kupují prací gel od dm /takový fialový za myslím cca do 100Kč), a na bílé prádlo od dm prací prášek taky kolem do 100Kč. Kdysi jsem taky ariel a persil. Tyhle mi perou výborně oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
29.7.20 11:48

Formil z Lidlu a ještě prášek na praní od Sava, jak už tu někdo psal. Lepší zkušenost mám s práškem, než s gelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
29.7.20 11:54

No hlavně ten gel ucpává filtry v pračce, takže do pračky jedině prášek. Opraváři by o tom mohli psát romány… @Mahidevran

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
29.7.20 12:40

@Romilda Fakt? Léta peru jedině v gelech a v životě jsem neměla ucpaný filtr 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18599
29.7.20 12:57
@Ba-stet píše:
@Romilda Fakt? Léta peru jedině v gelech a v životě jsem neměla ucpaný filtr 8o

Já taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
29.7.20 13:19

Obecně se gel nedoporučuje kvůli nižší prací schopnosti, navíc obsahuje ještě o něco víc chemie než už tak sajrajtu plný prášek. Sliz z toho gelu se usazuje v pračce, ale pokud ji pravidelně cistite, neměl by to být problém. Opravář mi říkal, že stejné je to i u myčky. Ideálně prášek, ne gel. Moje zkušenost je taková, že po praní gelu prádlo sice víc vonělo, ale skvrny lépe pustil obyčejný prášek. Nepoužívám ani aviváž, je to jen další chemie navíc. A zbytečná, protože kvalitní prášky voní už tak dost. Teda nejsem žádná bio eko apod., ale poslední dobou mi ty chemické pachy smrdí čím dál víc. Jediná moje neřest je naředěný škrob, ten sice taky dělá ten sliz, ale nedávám ho pořád. Jinak ať si pere každý v čem uzná za vhodné a co mu vyhovuje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2329
29.7.20 13:47

O gelech jsem taky slyšela, že se mají aspoň střídat s práškem. Moc je nemusím. Je to poznat, pračka je pak taková zatuchlá, ten gel se tam prostě usazuje. Aviváž taky už nepoužívám, ale jsme prostě takový 🐷, že nám prášky šetrné k prostředí to prádlo nevyperou. A víc eko mi přijde nevyhazovat oblečení po dvou použitích než je prát v nějaké menší chemii. To by stejně člověk mohl používat leda tak ocet, aby přírodě neskodil. :nevim: Hmm, asi vyzkouším ten Lidl. Ještě nějaké tipy? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
29.7.20 13:59

Používáme Jelena (občas Formil), drive jsem používala Tierra Verde, ale manzelovi smrdí. Gely používám celý život a bez problémů, pračku tedy pravidelně čistím.
Na fleky dávám čistič na skvrny od Ecoveru. Na ruční praní mám tekutého jelena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
29.7.20 14:04

Nejlepší prášek byl Bonux, na bílé i barevné, kupovali jsme ho roky, teď už bohužel nikde není k dostání, škoda.

Přešla jsem na Surf, není to takové, jako můj milovaný Bonux, ale snad si zvyknu.

Persil a ariel mi připadalo, že strašně „vyzírá“ barvy, jakoby to nicil.

Výborný prášek je ještě Batole. Odprala jsem v něm obě 2 mateřský na všechny dětsky věci a používám dodnes na jemnější prádlo, halenky a tak.

Gely jsem neměla nikdy a ani jim nevěřím.

Aviváž jediné značku DM žlutou nebo modrou za 29 Kč, žádné lenory atd. - jsou strašně navonene, z DM je to akorát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
29.7.20 14:59

… používám Jelena - prášek i aviváž - pro děti Jelínka a jsem spokojená - ještě se mi nestalo, že by zůstala nějaká skvrna, u bílého prádla jsem si všimla, že je bělejší a obecně u všeho prádla mám pocit, že osvěžuje tkaninu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný