Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky,rozhodli jsme se s manželem,že by jsme si chtěli pořídit nový vysavač, nějaké lepší kvality,hlavně kvůli našeho syna,je alergik.Nemohli by jste mi nějaký vysavač doporučit ,popř. napsat vaše zkušenosti?Děkuji Lenna
Ahoj tak já mám akorát antidoporučení - určitě ne vysavače od fy Concept, my jeden koupili, napsané je na něm pro alergiky, 7× násobná filtrace prostě samé úžasnosti…ale grrrr - strašně práší, smrdí a uvnitř špatně těsní sáček…
My naštěstí alergika nemáme, ale i tak nás vyhozené peníze štvou
Klaris
Ahojky,
tak já mám doma vysavač Zepter cleansy, je sice dražší, v té době stál 30tisíc, ale jsem s ním velmi spokojená. Místo prachových sáčků používá vodní filtr a Hepa filtr, má 8 úrovní filtrace, zničí 99,9% prachových částic i roztoče. Do vody se dá přidat ještě antibacteriální osvěžovač. Filtr se mění za 1-2roky. Vysavač je lehký.
Martina
Ahoj,
záleží, v jaké cenové relaci si chcete vysavač koupit. Zepter je výborný, Rainbow také, ale jsou to sakra drahé vysavače.
Máme vysavač Delfín, má vodní filtr, vysává moc dobře, jsem s ním spokojena. Jedinou nevýhodou je fakt, že po vysávání se čistí filtry. Není to jako u sáčkového vysavače, kdy ho vypneš a šoupneš za skříň. Tenhle vypneš, rozděláš, vyleješ vodu, umeješ filtry a necháš uschnout. Není to nějak moc práce, ale někdy jsem přesně kvůli tomu líná ten vysavač vzít:-))))
http://infozpravy.o-d.cz/…rveny/30103/
Nevím, jestli je to vysavač přímo pro alergiky, ale vodní filtr má, nečistoty aspoň „nelítají“ zpátky do místnosti:-)))
A je z těch levných vysavačů.
N a Stella
Ahoj, tak ja tiež pridám skúsenosť. Vzhľadom na to, že staršia dcérka má astma, tiež sme chceli vhodný vysávač. Svojou hlúposťou sme využili akciu na vysávač FAGOR EFi, má tiež Hepa Filtr, ale po každom vysávaní sa musí filtr vyčisiť, čo je fakt problém. Nesmie sa čistiť pod vodou, takže len vyklepať alebo vykartáčovať /aby ste aj nabudúce dobre povysávali, musíte vykartáčovať!/, čo je na nič, pretože prach, ktorý sa snažíte odstraniť z filtru, máte znovu všade naokolo. Ostatné časti opláchnete. Takže nie som s ním spokojná a pre alergikov nedoporučujem.
Nemáte niekto skúsenosť s firmou VORWERK?
Díky.
IVA.
http://lilypie.com/…131/EL5y.jpg
Nemáte někdo zkušenost s tímto vysavačem pro alergiky?
http://vysavace.heureka.cz/…0-ultra-one/#…
Přečetla jsem si, že důležité není, aby vysavač měl v názvu napsáno URČENÉ PRO ALERGIKY, ale aby měl hepafiltr nejméně 12, a tento vysavač má 13. Chtěla bych ho koupit.
Ráda bych obnovila tuto diskuzi, neboť jsou zde 7 let staré příspěvky a vysavače jsou stále novější a lepší
Takže, jaký byste doporučili vysavač pro alergiky (na domácí prach a roztoče). Díky
Tak Rainbow je podvod, jak pred nekolika roky bylo psano v D testu, nejlepsi je podle me forwerk, ale cena je priserna, my ho kupovali kdysi kvuli dceri ekzematicce a uz bych to podruhy nedelala, to se spis vyplati strhnout koberce a polozit treba plovoucku, coz jsme nakonec udelali taky, ale vysavac mame doted a porad funguje, uz 15 let
@rachel55 my jsme měli nejdřív worverk a ten jsme měnili za rainbow, jako je dobrej ale ta cena není úměrná, tak 15000 by za něj bylo akorát
Koberce nemáme, spíš mi jde o vysávání matrací, pohovky, apod.
Také bych šla znovu do Rainbow, tchýně má již zmíněný vorwerk a můžu říct, že je to opravdu verk, práší a nevysaje, sáček je hnus, kde se drží všechno možné, a hnije tam, fuj hnus
A LUX také práší…
Příspěvek upraven 22.11.13 v 22:06
@proska Klepač vysaje matrace do 20 cm, jsem u jiné hlavice neslyšela…
Mama ma teda rainbow a krome toho, ze je tezkej jako prase, tak ho zboznuju a casto si ho pujcuju
nejradeji sjizdim tim nastavcem na podlahy zaluzie
ja taky hledam podobny, jen levnejsi…