Inverze

294
31.1.06 12:07

Inverze

Ahoj holky,
mám 3týdenní holčičku a když se konečně oteplilo a já se těším na první vycházky ven, tak zas hlásej celej tejden zhoršenou kvalitu ovzduší. váhám tedy, zda jít vůbec ven nebo ne. Berča byla venku všehovšudy asi 4×, protože byl pořád mráz, tak teď nevim, aby jí to taky neuškodilo.
Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
366
31.1.06 12:20

Být tebou,tak raději nikam nespěchám. My máme 4 a 1/2 měs. chlapečka,ale raději zůstávám doma,ten týden to ještě raději vydrž.Říkali,že je z toho jen bolení hlavy a u někoho dokonce i průjem 8O ,tak pokud by to mělo mít opravdu vliv,tak bych to nepokoušela.Stejně tam mrzne :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
31.1.06 12:52

Ahoj.

Předpokládám, že v Praze je podobný „hnus“ jako tady (Ostrava). Včera jsem musela s Radimem nutně na pochůzky a jsem ráda, že dneska ne. Nikam bych nespěchala, a s takovým malým mimi už vůbec ne. Ta inverze je fakt šílená, jsem celkem zvyklá, protože zde žiju od narození, ale i mi se dýchalo strašně. Však taky v předpovědi hlásili 16-ti násobné přakročení imisních limitů pro prach.

:roll: :roll: :roll:

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
31.1.06 12:54

počasíčko

Já bych radši taky ven nechodila - vlastně nechodím - a synovi už bude brzo 10 měsíců. Alespoň se mi naučil spinkat přes den v postýlce. Dříve přes den zabral jedině v kočárku :D
P.S. Tchýně pracuje ve školce a tam dostávají zprávy, když je inverze a ven nechodí.
Pavli a Tedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
31.1.06 12:58

BeruskaLosík - ahoj, ja som tiež z Ostravy. Moja dcérka má 6 mesiacov a tiež nevychádzame von (už je to celkom dlho). Naša doktorka mi to vyslovene zakázala. Len neviem, kde sa dočítať informácie o inverzii na každý deň v Ostrave, aby som vedela, kedy je vhodné ísť von. Nevieš mi poradiť. Díky. Ivana

http://lilypie.com/…131/EL5y.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
31.1.06 13:25

Ahoj, já jsem ze severu čech. Mám dceru které budou tři a sama jsem těhotná. Nevycházím ven pokud to není nezbytně nutné. Zvláště musím dávat pozor na náledí, které je tu pořád. Minulé inverze jsem trávila na horách což můžu vřele doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
31.1.06 13:44

Ahoj, my jsme z Prahy a ven posledních 14 dní skoro vůbec nechodíme. Buď je mráz nebo smrad. Maximálně vyběhneme na nákup, naštěstí to máme jen přes ulici, takže žádný dlouhý ježdění. Doma je to sice celý den dlouhý, ale musíme vydržet. Tak ať je co nedříve lepší počasí :!

Nila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
31.1.06 13:47

já mám 3 týdenního kluka a ještě jsme venku nebyli, jen autem u Dr. Taky mě to stve :( , ale doporučení je nechodit ven s dětmi do 3 let. Jen trochu větrám, protože ten vydýchaný vzduch taky určitě není zdravý.

Mašinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
31.1.06 13:57

Ahoj,
nevite, kde bych se dozvedela aktualnosti o stavu ovzdusi??
V Karvine to venku taky zadna vune neni. Vcera jsme byli venku a dozvedela jsem se az z vecernich zprav, jaky je stav veci.
Diky Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
31.1.06 14:13

Aktální stav ovzduší bych hledala zde
http://www.chmi.cz/…_region.html
jsou to stránky Českého hydrometeorologického ústavu zaměřené na Automatizovaný imisní monitoring … je tam spousta informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
31.1.06 14:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
31.1.06 14:21

Ahoj.

Něco se dá zjistit ze stránek ČHMÚ.
Pro Ostravsko a okolí:

Imisní limity: http://www.chmu.cz/…t/imlim.html

Konkrétní měření: http://www.chmu.cz/…c_CZ081.html

Jen je blbé, že v grafech nebo v tabulkách nejsou limity zapracované.
Když najdu něco dalšího, dám vědět.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
31.1.06 14:22

Ha, vidím, že nás několik hledalo a našlo totéž.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
31.1.06 14:41

nebo taky na teletextu ČT od strany 171 dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
31.1.06 15:01

Ahoj,
tak mooooocc dekuji uz jsem to obhlidla jestli jit i odpoledne na prochazku.
Jeste jednou diky. Na inetu jeste neumim moc hledat.
Diky Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky