Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Už jsem v koncích, tak se jdu poradit k Vám. Od porodu se mi dělá kvasinková infekce. Na gyndě mi řekla, že mám špatné prostředí pochvy a že se to nešíří dál a že to není jakkoliv nebezpečné, že na to trpí mnoho žen. Jakmile ale vyléčím, tak se mi to zas po 14 dnech vrátí, už je to opravdu otravné a vadí mi to. Ten výtok je nepříjemný a svědění také. Poraďte prosím, co bych mohla vyzkoušet. Co pomohlo Vám, děkuji moc ![]()
@tiffany píše:
Zkoušela jsi dietu bez cukru a bílé mouky?
to opravdu zabírá… také nejíst jablka, zelí, pivo, víno… prostě to, co odporuje kvašení… nekonzumovat potraviny, které překyselují tělo - viz. google
@Sosopa ty protikvasinkové léky zlikvidují ty špatné potvory, ale i ty dobré… takže už tam nezbydou žádné bojovníci za správně poševní prostředí, proto se infekce často vrátí…
super jsou tyto kapsle - http://www.zbozi.cz/…obolky-14ks/ užívat třeba týden a pak co dva, co tři dny… a pak jednou týdně… dle pocitu a potíží…
Teď jsem někde četla, že i levandulová mast z justu by mohla pomoct, co myslíte?
@Sosopa zaměř se na vyrovnání ph těla a ph pochvy… stravou a gynocapsem ![]()
@Sosopa teď jsem se dívala do katalogu Just a četla o produktech z levandule… no, nevím, v čem by pomohla v pochvě… určitě bych si ji dovnitř nezaváděla. ![]()
@Sosopa píše:
@3HE Dobrý den, ty Gynocaps jsou volně prodejné v lékárně??
ano. Pokud ho nemají, jistě objednají…
Dobře, hned ho zajdu koupit a vyzkouším to. Ještě se zeptám jak je to se sexem, když to budu brát, určitě nějaký čas omezit že?? Omlouvám se, že se tak vyptávám, ale na gyndě mi vždy předepíše nějaké žlutě tablety do pochvy, ale stejně se to stále vrací, tak se ráda poradím s Vámi ![]()
@Sosopa píše:
Ahoj holky. Už jsem v koncích, tak se jdu poradit k Vám. Od porodu se mi dělá kvasinková infekce. Na gyndě mi řekla, že mám špatné prostředí pochvy a že se to nešíří dál a že to není jakkoliv nebezpečné, že na to trpí mnoho žen. Jakmile ale vyléčím, tak se mi to zas po 14 dnech vrátí, už je to opravdu otravné a vadí mi to. Ten výtok je nepříjemný a svědění také. Poraďte prosím, co bych mohla vyzkoušet. Co pomohlo Vám, děkuji moc
já jsem v 6 měsíci těhotenství u prvního těhu nic a nikdy jsem to neměla až teď
takže vím co to je
nejprve jsem běžela na gyndu doktor mi dal nějaký olej a tampóny - jo pomohlo to na 3 týdny, pak opět / a to sladký moc nejím/. Manžel kupil Idelyn - vkládací tablety, mast i mýdlo na mytí - NIC - to mýdlo pomohlo na 1/2 hodinky
nakonec mi kamarádka poradila Wobenzim - bohužel jsem nevyzkoušela jako na den 180,– je moc
a pak přišla na kafe moje těhotná sousedka a poradila tablety i pro těhotné candistop - po týdnu užívání SUPER - musím zaklepat zatím mám 2 měsíce pokoj
do toho mi ještě doporučila 2× týdně femigel s olejem tea tree. A mám svatej pokoj ![]()
@Alčák Buď se to těla dostanou probiotika usty - Candistop nebo i různá jiná probiotika… nebo spodem - např. Gynocaps - to je rychlejší cesta přímo na místo účinku. Mám s kvasinkami mnohé neblahé zkušenosti… nakonec jsem se dala touto cestou…
@3HE píše:
to opravdu zabírá… také nejíst jablka, zelí, pivo, víno… prostě to, co odporuje kvašení… nekonzumovat potraviny, které překyselují tělo - viz. google@Sosopa ty protikvasinkové léky zlikvidují ty špatné potvory, ale i ty dobré… takže už tam nezbydou žádné bojovníci za správně poševní prostředí, proto se infekce často vrátí…
super jsou tyto kapsle - http://www.zbozi.cz/…obolky-14ks/ užívat třeba týden a pak co dva, co tři dny… a pak jednou týdně… dle pocitu a potíží…
@Sosopa ty žluté tablety jsou fajn, ale zlikvidují prostě i to dobré, co v pochvě má být, proto je důležité to doplnit.
Mě se většinou Gynocaps nerozpustí celý během jedné noci… na druhý den něco vyteče, vypadne pak ta nerozuštěná kapsle… někomu se to nestává, ale mě ano, tak si nedovedu představit sex. Ale jinak by to vadit nemělo, ptž jsou to jen probiotika… a ta neuškodí ani penisu.. jen to nedělat hned o zavedení… ale třeba za 12 nebo ještě více hodin…
Tak já mám mykozu a ani o ní jsem nevěěla, žádné pálení nic, bylo mi řečeno, že v pochvě se běžně kvasinky vyskytují, akorát, že když se přemnoží teprve je to špatně. Takže mojí mykozu mi doktor neřeší. Je pravda, že tím trpí mnoho žen, mně pomáhá na to jen sex s kondomem, jakmile je bez tak mykoza zaútočí, že mi začne příšerné pálení.
Na opakované mykózy je dobrá antimykotická celková léčba, někdy stačí jednorázová tableta (napíše ti ji gynekolog). Protikvasinková dieta, kvalitní probiotika.
Já používám skoro preventivně boraxové globule, které mám pořád v lednici, dávám si je po sexu nebo když se cítím „tam dole“ nedobře a zatím ok.
Anebo existují dlouhodobější kúry jako je Candivac, ale to mně moc nikdy nezabíralo.
Já musím opakovaně pochválit Chytrou houbu. V těhotenství mi ji doporučili v lékárně a od té doby mám pokoj. Často jsem chodila plavat a opakoavně trpěla na kvasinky, což se v těhotenství ještě zhoršilo. Doporučili mi takové sedací koupele s chytrou houbu a super pomohlo. Hlavně mi bylo příjemné, že je to na přírodní bázi, tudíž jsem neměla strach o mimi
.