Kvasinková infekce - přenos na partnera

24.1.25 15:56

Kvasinková infekce - přenos na partnera

Ahoj, v týdnu jsem byla u doktorky protože mě trápilo pálení a svědění, udělala mi stěr a zjistilo se, že mám přemnoženou kvasinku. Dala mi globule a polykací tablety, no a já se jí ptala, zda by neměl dostat nějakou mastičku i partner, na přeléčení. A ona mi řekla, že pokud nemá problémy, tak nic nepotřebuje. Ale všude čtu, že se má přeléčit i partner, tak nevím, co si o tom myslet. :nevim:
Máte s tímto někdo prosím zkušenost?

Díky za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35938
24.1.25 17:29

Určitě bych mu taky koupila mastičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.25 18:21

Já si to myslím taky, tak díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.25 19:01

Ještě se zeptám, mám příteli koupit cenesten krém nebo jenamazol? Nebo něco úplně jiného?

Díky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
24.1.25 19:20
@Veronika 692 píše: Více

Jj něco z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
24.1.25 21:25

Hezký večer, preventivně je lepší když se léčí i on, jinak si to budete předávat.
Ja je mela jednu dobu po atb dost přemnožené a meli sme je oba i na jazyku :) :D doktorka mi napsala tuším mykomax, je to jedna tableta pro každého a pak je klid. Ale je to na předpis no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.25 12:22

Aha, já si jdu léky vyzvednout až v pondělí tak nevím, co mi předepsala. @Elli20 a měla jsi taky nějaké globule na zavádění nebo jen tu tabletku?
Jako já mám mít každým dnem menstruaci, tak se mi nechce ty globule začít brát třeba na dva dny a pak s tím přestat a začít zas po ms, to si spíš počkám do konce ms a budu je brát bez vynechání, ať se nějak nenarušuje ten účinek. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.1.25 12:37
@Veronika 692 píše: Více

Hele ono na ty kvasinky většinou postačí to, co se prodává i volně v lékárně. Nebo většinou sem to tak řešila, normálně čípky na 6 dni a k tomu masticka. Ty kvasinky jsou normální součástí tvoji přirozené mikroflóry, tady to svědění a pálení dělají jen když se prostě přemnoží, právě například po antibiotikách (vymlátí kromě zlých bakterií i ty dobré, které tu mikroflóru drží v normálu), snížená imunita apod.
Pokud čekáš menstruaci, na tvém místě bych si skočila do lékárny normálně pro ty čípky canesten- ty ti nijak neublíží. Normalne je nasaď a jakmile přijde menstruace tak pauza a pak zas pokracuj a dober je. Menstruaci ty příznaky sama o sobě i zmírňuje, protože ty bakterie trochu vyplaví. A pak bych asi probrala s doktorkou, jestli nasazovat ještě to od ni, každopádně léčbu je nutný dodržet, aby se to fakt zalecilo a mela si klid.
K te tabletce, tu sem si nechala napsat na doporučení od kamarádky, ale ona mela s těma kvasinkama vetsi problémy, skrz nejakou jinou bakterii v tele (Ureaplasma).
Neboj, kvasinky jsou běžná komplikace a zbavuje se jich lehce, at si brzo zase fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
25.1.25 12:42

A ještě k tomu přeléčeni partnera - ono to asi záleží, co ti řekne doktor, ten by měl vědět nejlíp. Ve většině případů je ten problém fakt jen na tvé straně (v tvoji mikroflóře), takže když se zalecis ty, tak je to pak vetsinou v poradku. Pokud ty stejne problemy nema i partner - svedeni, pálení, tak bych to asi uplne neřešila, maximálně mu dej po tu dobu co to budes brát ty mastičku, at si to na noc trochu namaže taky a bude to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.25 13:56

Aha, tak dobře, děkuji za informace a rady ;) já mu tu mastičku teda asi koupím a ať se s ní pro jistotu maže, přece jenom jsme měly před týdnem sex bez ochrany - v té době jsem ještě problémy neměla ale pro jistotu. :)

Díky moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria