Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě dodám, že od porodu, což už jsou skoro dva roky, trpím suchostí ikdyž jsem vzrušená
dřív bych to mazivo mohla rozdávat po kýblech a teď ani kapka, před stykem používám pharmagel
Podle mě to v pořádku není a měl by minimálně navštívit doktora. Pro jistotu.
No on je na začátku klidně může mít od tebe. Tedy že tobě se to rozjíždělo, měli jste nechráněný sex, jemu se usadili na penisu, ty si je zaléčila, měli jste nechráněný sex, kvasinky se z domečku na penisu tvého muže nastěhovaly k tobě…
Co s tím? No mazat sebe i muže a muže přeléčit důkladně, tedy alespoň 10 dní mazat něčím antimykotickým a důkladně.
Mýt se (včetně manžela) gelem na intimní hygienu s kyselým PH (mýdlo je zásadité, to kvasinky rády), ty se omývej pouze zvenčí, žádné výplachy.
Zdraví poševní sliznice můžeš posílit probiotickými čípky/globulemi, probiotika podávaná orálně nijak mikrobiotu tvé pochvy neovlivní.
Nenosit prádlo z umělých vláken, nenosit upnuté kalhoty, prádlo i manželovo při praní dezinfikovat (vyvařit a nebo použávat dezinfekci na prádlo), nezůstávat v morkých plavkách moc dlouhu a dezinfikovat i ručníky používaná na intimní partie.
Příspěvek upraven 12.08.21 v 09:58
Kvasinky nejsou kapavka, aby jsi ji od někoho musela chytit. Ty máš narušenou mikroflóru, proto se ti to pořád vrací. Nejdřív přeléčit sebe i manžela a pak obnovit přirozenou mikroflóru. V lékárně koupilš kapsle na zavádění do pochvy…
Jo říkala jsem mu o tom, oba se tomu divíme,
mě celkově trápí, že mě celkem svědí vchod do pochvy, asi si budu muset zajít na gyndr, možná tam pokaždé dojde k mikro poranění v okolí jizvy a pak jak se to hojí, mě to svědí, byla jsem hodně šitá a nezašili mě úplně ideálně „rovně“
@Anonymní píše:
Jo říkala jsem mu o tom, oba se tomu divíme,mě celkově trápí, že mě celkem svědí vchod do pochvy, asi si budu muset zajít na gyndr, možná tam pokaždé dojde k mikro poranění v okolí jizvy a pak jak se to hojí, mě to svědí, byla jsem hodně šitá a nezašili mě úplně ideálně „rovně“
Hele když s tím dlouhodobě máš obtíže, hledej doktory/ky, kteří jsou ochotní vaginálnímu dyskomfrotu věnovat pozornost.
mrkni na tenhle text
https://www.heroine.cz/…lniho-zdravi
případně sem do skupiny a tam se můžeš poptat na někoho ve vašem okolí
@Anonymní píše:
Ahoj holky, s manželem jsme spolu 10 let, nikdy jsem neměla tento problém, ale poslední 3 měsíce, pokaždé když spolu máme sex tak dostanu kvasinky, už nevím čím to je, poprvé jsem to přisuzovala ke špatně umytému mýdlu, protože jsem ho před stykem žužlala a cítila mýdlo, upozornila jsem ho na to, ale kvasinky se opakují. Samozřejmě mě napadlo, že někoho má, jenže on je pořád doma, má homeoffice, nikam nejezdí, doma jsem i já, jsem na RPtak jinam ho asi nestrká. co s tím?
Musíte se oba přeléčit
@Ou tak to si dovolim odporovat, od doby co beru probiotika oralne, zadny kvasinky se nekonaj.
Doporucuju cipky Gynimun Rapid na 10dni a pak gynimun intim protect dalsich 10dni. Ted v tehu jsem mela po dlouhe dobe zase kvasinky a pomohlo mi to. Jde o to dodat pochve zpet ty mikroby kt potrebuje. Ty vase potize muze zpusobovat i ten pharmagel. Muzete mit na neho alergickou reakci ![]()
Vchod do pochvy a kuze na hrazi je ztencena a poskozena mykozou, doporucuji boraxove globule a fungicidin mast, ty boraxove globule potom dale i 1× tydne jako prevenci, manzelovi fungicidin mast. Potom zacni brat probiotika a z jidla vynechat potraviny, ktere obsahuji jednoduche cukry..manzel to spis neprinesl, jen si to predavate…jo a me teda mydla pro intim spis ublizuji..nejlepsi je proste cista voda..
Ahoj holky, s manželem jsme spolu 10 let, nikdy jsem neměla tento problém, ale poslední 3 měsíce, pokaždé když spolu máme sex tak dostanu kvasinky, už nevím čím to je, poprvé jsem to přisuzovala ke špatně umytému mýdlu, protože jsem ho před stykem žužlala a cítila mýdlo, upozornila jsem ho na to, ale kvasinky se opakují. Samozřejmě mě napadlo, že někoho má, jenže on je pořád doma, má homeoffice, nikam nejezdí, doma jsem i já, jsem na RP
tak jinam ho asi nestrká. co s tím?