Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kvasinky maji bohuzel tendence se hodne vracet. Me pomohlo omezit cukry, brat probiotika (investovala jsem do tech od Swissu a nelituji), a neprestavat to prelecovat antimykotiky - nejlepsi je volne prodejny Clotrimazol, ale pokud si na nej zvyknou, jdou predepsat i silnejsi u gynekologa. Pak se nemyt dole nicim jinym nez vodou (u me byl problem i intimni prostredky typu Chilli), myt se po kazdem styku a pripadne i prelecit pritele. No a nakonec poradim mozna zauvazovat o zmene HA pokud beres, ja mela kvasinky spustene hormonama v tehotenstvi
samotny vytok ale ani kvasinky nemusi znacit, pokud to nepali…
1. zajít na gynekologii, nechat si udělat stěry a léky na konkrétní mikroby co ti škodí. Zároveň tu samou účinnou látku je potřeba mazat na partnera, alespoň 10 dní za sebou. Do té doby spolu spát pouze s kondomem.
2. do té doby používat probiotické globule + mazat tím, co ti zafungovalo. Případně využívat lyzáty jako třeba candivac.
3. nenosit prádlo z umělých vláken déle, než jako součást předehry, kdy se rychle sundá, normálně nos volnější, prodyšné prádlo z přírodních vláken a hlavně nenos upnuté kalhoty. Ideální je chodit na ostro v sukni. Klín mýt pouze zvenčí, žádné výplachy a očisty a používat něco co má kyselé PH a co nejméně složek. Ale ve skutečnosti stačí i voda… Po koupání nezůstávej v mokrých plavkách. Při praní prádlo dezinfikuj - buď dezinfekcí, nebo vyvářením. To samé platí pro ručníky, kterými si utíráš klín.
@Anonymní píše:
@Okta Na Gynekologii mi to řekli že to zánět je
zánět nemusí být kvasinkového původu, pokud nedělali mikrobiologické rozbory, tak jen tipovali, protože to je nejpravděpodobnější příčina.
@Anonymní píše:
Co dělat když mi napomáhají tablety na kvasinkovou infekci vypadalo to že už to bude v pohodě ale jela jsem do Brna a měla jsem zase výtok
Jestli to nebylo tím, že jsi jela do Brna.
@Ou píše:
1. zajít na gynekologii, nechat si udělat stěry a léky na konkrétní mikroby co ti škodí. Zároveň tu samou účinnou látku je potřeba mazat na partnera, alespoň 10 dní za sebou. Do té doby spolu spát pouze s kondomem.2. do té doby používat probiotické globule + mazat tím, co ti zafungovalo. Případně využívat lyzáty jako třeba candivac.
3. nenosit prádlo z umělých vláken déle, než jako součást předehry, kdy se rychle sundá, normálně nos volnější, prodyšné prádlo z přírodních vláken a hlavně nenos upnuté kalhoty. Ideální je chodit na ostro v sukni. Klín mýt pouze zvenčí, žádné výplachy a očisty a používat něco co má kyselé PH a co nejméně složek. Ale ve skutečnosti stačí i voda… Po koupání nezůstávej v mokrých plavkách. Při praní prádlo dezinfikuj - buď dezinfekcí, nebo vyvářením. To samé platí pro ručníky, kterými si utíráš klín.
Ideální chodit naosteo, případně prádlu sušit na slunku. Omezit mydlo v intimních partiích.
@Anonymní píše:
Co dělat když mi napomáhají tablety na kvasinkovou infekci vypadalo to že už to bude v pohodě ale jela jsem do Brna a měla jsem zase výtok
V těhotenství k tomu bývá sklon. Tam pozor, zejména v časných fázích, na medikaci. Globule jsou účinné, ale zjistí si případně těhotenstvi, ať je vše ok.