Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Třeba Canesten a nebo používám JENAMAZOL 2%, ten se může i zavádět.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za citlivé téma, ale nejspíš mám kvasinky kolem poševního vchodu. Můžu se udrbatUž jednou jsem to měla, dr mi tehdy napsala mastičku, která je i volně prodejná, bohužel si nepamatuju, její název. Poradí mi někdo prosím?
Muze to byt i clotrimazol.
No, vnější projevy jsou jen zrcadlem toho, co se děje uvnitř, takže mazání NESTAČÍ, musíš si ten Jenamazol či Clotrimazol (stejná účinná látka) zavádět i dovnitř. Existuje ještě Gyno-Pevaryl, ten má v combipacku i mastičku, ten má jinou účinnou látku. Pokud nic z toho nezabere tak do 5 dnů, mazat na gyndu.
Clotrimazol AL 100 se na kvasinky pouziva-zavadeci tablety, pripadne boraxove cipky.
Nejlepší je na to Macmiror, ale ten je na recept. Jinak taková krizovka - do bílého jogurtu nejlépe Holandia nakapat tak pět kapek teatree oleje a potírat. Hodně větrat.
Kvasinky a mykoza je to samé, macmiror je pouze na přepis, protože se předepisuje pokud je tam i bakteriální zánět, to musí posoudit doktor, ale většinou ke kvasinkám dost bolí břicho a když se to nechá rozjet, pak se tam udělá i zánět, skoč si zítra do lékárny pro jenamazol, na mykozu je výborný, jogurt na tampon uleví, já jsem ted vyzkoušela gynekologickou sul, dočetla jsem se, že pusobí výborně jako prevence a když je zánět nebo mykoza, tak udělat koupel 4 krát za sebou, řekla bych, že dobrý, stojí cca 200kc a je na 4 koupele, mají v lékárně, ale musí objednat
V lékárně mají volně prodejné globule, na krabičce je napsáno
Galenika Kymla, je jich tam 10 ks a stojí cca 100 Kč. Tuhle
mi to poradil telefonicky gynekolog, že by mi stejně nic
jiného nepředepsal. Zabraly hned ![]()
Já si koupila Fungicidin.Je taky volně prodejný, stojí okolo 50,– Pokud do týdne nepomůže, jít na gyndu a nechat si napsat prášky(čípky). Já s tímhle mívám hodně problém, když vypiju moc pomerančového džusu nebo sním moc sladkého
Mám třeba rok klid a pak zase
Je to hodně nepříjené.
@helenski1 píše:
jiného nepředepsal. Zabraly hned
Dnes jsem na doporučení lékaře taky koupila cena 80,– tak jsem zvědavá jak zabere ![]()
@helenski1 píše:
jiného nepředepsal. Zabraly hned
A ty se zavadějí do pochvy jestli se nepletu???!!!
Levný a účinný je boraxglycerin ve formě globulí.
Potom na zaléčení i jako prevence je super Femishea od Hadka (od objednání mi dorazí do 2 dnů). Je to na bázi bylinných výtažků, nevzniká na to rezistence, dá se použít i jako lubrikant (ne s kondomem samozřejmě). Uchovávám v lednici, na použití odrýpnu půl čajové lžičky a zavedu, event nechám rozehřát na prstech a ošetřím i zevně.
Teď v těhotenství to používám cca 1× týdně jako prevenci. Na léčbu mykózy obvykle používám 1× denně na noc 10dní po sobě, i když se už cítím ok, aby se to doléčilo.
Omlouvám se za citlivé téma, ale nejspíš mám kvasinky kolem poševního vchodu. Můžu se udrbat
Už jednou jsem to měla, dr mi tehdy napsala mastičku, která je i volně prodejná, bohužel si nepamatuju, její název. Poradí mi někdo prosím?