Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, pejsek trpí na opakované kvasinky v uchu. Stěr byl proveden. Výsledek: kromě zralých keratinocytů nalezeny masivně kvasinky Malassezia spp. a masivně koky. Vet léčí Panalogem. Ucho čistíme, máme i Malacetic a Biodexin na vyčištění mazu, aby Panalog mohl působit. Jak ale vyřešit trvale problém kvasinek a kok? Děkuji
Jestli má převislá ušiska tak aspoň jednou týdně čistit. Jsou na to přípravky. Já mu ještě za tři dny vždy suchým kapesníkem papírovým uši vyčistím. U nepřevislých stačí jednou za 14 dnů nebo za měsíc. Když vidíte psa jak si ucho drbe delší dobu a vadí mu tam něco tak mu tam strčte prst nebo ten kapesník papírovy a trošku vysušte. Prostě klasická péče o psa by měla pomoci.
Nemáte doma i kočky? To jsou přenašeči nic jim není ale pes to může chytnout. Můj byl dvakrát v domácnosti s kočkama a pokaždé měl pak potíže.
@SracChcePomoci píše:Jestli má převislá ušiska tak aspoň jednou týdně čistit. Jsou na to přípravky. Já mu ještě za tři dny vždy suchým kapesníkem papírovým uši vyčistím. U nepřevislých stačí jednou za 14 dnů nebo za měsíc. Když vidíte psa jak si ucho drbe delší dobu a vadí mu tam něco tak mu tam strčte prst nebo ten kapesník papírovy a trošku vysušte. Prostě klasická péče o psa by měla pomoci.Nemáte doma i kočky? To jsou přenašeči nic jim není ale pes to může chytnout. Můj byl dvakrát v domácnosti s kočkama a pokaždé měl pak potíže.
ne
@maskovak píše:
ne
Jak píšete o čištění, čistíte průběžně i když zrovna problém nemá? Jestli ano zkusil bych mezi čištěním kapkami každý druhý den vytřít ucho papírovým kapesníkem, jenom na zbavení mazu a nečistot aby nebyla živná půda pro kvasinky.
@SracChcePomoci píše:
Jak píšete o čištění, čistíte průběžně i když zrovna problém nemá? Jestli ano zkusil bych mezi čištěním kapkami každý druhý den vytřít ucho papírovým kapesníkem, jenom na zbavení mazu a nečistot aby nebyla živná půda pro kvasinky.
ano, delame
@maskovak píše:
ano, delame
Nejsem veterinář ale ta mast nejsou antibiotika že ne? Na ty kvasinky se dávají antibiotika často. Kapky. Ta mast může být krátkodobý řešení protože to ty kvasinky nezabije. Zkusil bych jinýho veterináře a řekl mu že ten Panalog to dlouhodobě neřeší.
No u mé fenky pomohla bezlepková dieta. Veterinářka sama řekla, že když jsou ty infekce opakované, nejčastější příčina je nějaká potravinová intolerance, tak jsem se zamyslela a přestala jsem jsem jí dávat odkrojky z pečiva, co baštila skoro denně…no a zabralo to.
@safina píše:
No u mé fenky pomohla bezlepková dieta. Veterinářka sama řekla, že když jsou ty infekce opakované, nejčastější příčina je nějaká potravinová intolerance, tak jsem se zamyslela a přestala jsem jsem jí dávat odkrojky z pečiva, co baštila skoro denně…no a zabralo to.
Nebo alergie na krmivo. To chce překopat komplet jídelníček a když to přestane, tak byl problém v jídle. Postupně lze nahrazovat tou starou stravou a když se to objeví už se dá odhalit v čem byl problém a podle etikety pak zjistit na co ta alergie je. Ale já bych zkusil antibiotika na ty kvasinky se snad dávají.
Můj hafan má taky rád kůrku z chleba ale nechci to tím přecpávat. Nedat mu ale nemůžu to nejde. ![]()