Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím chci se zeptat jestli jste měla některá nález kyčlí u miminka III. A. Dostali jsme Frejkovu peřinku a já teď zjišťuji jak je to vážne a hrozí i nemocnice.
Je zde někdo kdo měl stejnou diagnózu a šlo to vyléčit i s touto peřinkou?
Kontrolu a rentgen máme za týden a ja mám hrůzu co bude.
Malé je 14 dnů.Děkuji za odpovědi
já nevím, jaký nález dcera měla (ani nevím, jestli se to kdysi psalo), měla peřinku asi od dvou měsíců. V šesti měsících bylo všechno v pohodě, dokonce se s ní naučila přetáčet a hned první den, kdy jsme ji sundali, se postavila na zemi o ležícího člověka.
Měli jsme u starší holky. Peří ku dostala už v porodnici po první kontrole a v šesti týdnech ortoped vyměnil peřinu za pavlikovy třmeny
Byla to otrava, ale za tři měsíce nebylo co řešit. Držím palce ![]()
Malá mela nález 3.A peřinka nepomohla. Dle rentgenu mela luxaci. Byli jsme v Brně kde visela na trakcich 10 dnů pak mela na 2 měsíce sadru. Chodit začala v roce bez problému. Na kontroly jezdíme jednou ročně. Jinak ty trakce jsou různé třeba b Praze miminka visí měsíc a půl. Ale uvidíte třeba perinka pomůže. A i kdyby ne o tohle se dá zvládnout.
@-Sára píše:
Malá mela nález 3.A peřinka nepomohla. Dle rentgenu mela luxaci. Byli jsme v Brně kde visela na trakcich 10 dnů pak mela na 2 měsíce sadru. Chodit začala v roce bez problému. Na kontroly jezdíme jednou ročně. Jinak ty trakce jsou různé třeba b Praze miminka visí měsíc a půl. Ale uvidíte třeba perinka pomůže. A i kdyby ne o tohle se dá zvládnout.
A můžu se prosím zeptat jak dlouho vám tu peřinku nechali a zkusili jestli to půjde jen s ní? a kolik vaší dceři bylo? děkuji moc za odpověď
@Anonymní píše:
A můžu se prosím zeptat jak dlouho vám tu peřinku nechali a zkusili jestli to půjde jen s ní? a kolik vaší dceři bylo? děkuji moc za odpověď
Peřinku dostala už v porodnici a mela ji 2 měsíce. Že je kyčel vykloubena poznali až na rentgenu. Za dva dny po něm jsme jeli do Brna. Znám ale i hodně maminek které dávali jen peřinku a spravilo se to.
Ahoj, prosím chci se zeptat jestli jste měla některá nález kyčlí u miminka III. A. Dostali jsme Frejkovu peřinku a já teď zjišťuji jak je to vážne a hrozí i nemocnice.
Je zde někdo kdo měl stejnou diagnózu a šlo to vyléčit i s touto peřinkou?
Kontrolu a rentgen máme za týden a ja mám hrůzu co bude.
Malé je 14 dnů.
Děkuji za odpovědi