Hysterický pláč miminka při přebalování

970
12.7.21 14:11

Hysterický pláč miminka při prebalování

Prosím jdu si o radu od zkušenějších, máme týdenní miminko, 95% času prospí, ten zbytek propláče, hlavně při prebaleni řve doslova jak tur, mlátí s sebou, rozhazuje rukama, hysterak jak blázen… Nějaký tip jak utisit? Nejlépe prozatim bez dudlíku, případně se nebát dát dudlík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
695
12.7.21 14:20

Proč by ses bála dát dudlík? Když ho přijme a utiší ho, tak proč ne. Pokud ho neutiší dudel, rada zní: Přebaluj rychle :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
12.7.21 14:26

Kvuli kojeni? To mu klidne dej, kojim treti a vsechny deti mely dudlik, kojene skoro do tri let. A radu mam stejnou jako vyse, prebalovat rychle. :) Posledni syn mi tak rval, pri koupani, prebalovani a techto cinnostech, kde nema prso v puse. Ted ma 2 mesice a uz je to lepsi, povidame si a pri koupani rve, kdyz ho z vody vytahuji. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.7.21 14:27

To je normální, moje naprosto klidný dítě taky při přebalování řvalo jak Tarzan. Neřeš to, časem to přejde… Dudlík mu klidně dej, za mě jeden z nejlepších vynálezů lidstva…

• Citovat
  • Upravit
292
12.7.21 14:30

Dudlíku bych se nebála, ale moje dítko, pokud skutečně řvalo, ho vyfluslo a řvalo dál. Snažila jsem se s ním jednat pomalu abych ho nepolekala. Když začal brečet a já tam fofrem naběhla a hned ho zvedla, byl řev. Takže jsem už od dveří polohlasně mluvila a blížila se pomalu, jako bych měla v postýlce kobru, pomalu zvednout, pomalu přenést.
Je to úplně maličké mimi, je pro něj všechno nové, musí si zvyknou. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
12.7.21 14:35

Taky mi novošek u přebalování hrozně řval, ale zvyknul si. Naopak to po pár týdnech začal mít rád, protože zjistil, že ho to zbaví toho mokrého hadru na zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
12.7.21 15:02

Miminka brečej, uplně nemá smysl snažit se zjišťovat proč. Prostě přebaluj rychle (ale něžně, ať se nepoleká), asi mu to z nějakýho důvodu vadí - irelevantní, stejně ho přebalit musíš. Dudlíka zkus, taky můžeš zkoušet jestli se mu bude líbit když na něj budeš mluvit, zpívat mu, pustíš hudbu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
12.7.21 15:31

Dudlíku bych se nebála. Jinak moje dcera taky hrozně brečela, nesnášela být svlečená. Snažila jsem se být co nejrychlejší a jednu dobu se mi během toho vždycky počurala a převlíkala jsem komplet znovu :D Odeznělo to tak nějak po měsíci nebo dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
12.7.21 16:11

Holky moc moc všem děkuji za příspěvky! Příští prebaleni bude s dudlikem! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
12.7.21 18:21

@Mamca_1234 Já jsem spíš odpůrce dudlíku a jen kvůli pláči při přebalování bych ho na něj rozhodně neučila. Já tipuji, že možná se miminku nelíbí ten velký prostor, co má okolo sebe. Nebo jestli nejdřív přebaluješ a až potom kojíš, jak mě učili v porodnici, tak už má asi velký hlad. Ale když se s tím nebudeš zbytečně zdržovat, tak jde jen o chvilku a potom rychle uklidnit v náručí. Jinak bych zkusila při přebalování dát okolo miminka hnízdečko, jestli máš, nebo polštářky nebo něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4134
12.7.21 19:53

U nás taky často při přebalování řve. Dudlík jsem taky nechtěla dávat, ale nakonec jsem dala už v porodnici, protože pořád chtěla něco dudlat a moje bradavky to už nedávali :D takže ve finále nám zachránil kojení :D jinak ale když řve tak dudlík stejně vyflusava, u nás pomáhá hlavně při usínání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
12.7.21 23:02

Řeším teď to stejné.
Malý spinká, vzbudí se a tak jdeme přebalit a následuje strašný řev… podle mě ale nekřičí kvůli přebalování, ale protože má už velký hlad.
Pak hned nakojíme a je klid :D Když ho přebaluju jindy, tak nekřičí :)

V porodnici nás učili, že novorozence je třeba první přebalit a pak až nakojit… tak se tím řídíme i za cenu řevu :(
Jednou jsem zkusila první nakojit…a přesně jak mi bylo řečeno a je psáno…malému se “pomačkal” žaludek a hezky pěkně mě pozvracel :poblion:
Ale řev je to někdy strašný no :? u nás ani dudlík neprojde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.11.25 01:50
@Petule030 píše: Více

Je strašně “těžké” určit jestli dříve kojit a pak přebalovat. Kojili jsme před přebalováním - pak to vyblil. Přebalovali před kojením - nezvladatelný jak se vrtil, řval a nenechal se přebalit. Taktika trochu kojit a pak prebalit je naprosto stejná. Ale po prebalovani a tom umornem zapaseni se zklidni v momentě, kdy ho vememe. Nezkousel nekdo zvedat nebo aktivovat nejaky bod, nebo pri prebalovani pit z flasky? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí