Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo, je to špatný. jak tě to vůbec napadlo? Dej mu dudlík nebo kousátko.
No jako, pokud nemá zuby, tak ji asi neukousne tudíž se pravděpodobně ani neudusí. A někdo začíná s příkrmy brzo, takže asi ani neumře na otravu. Ale v životě by mě to nenapadlo ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, omlouvám se za anonym, ale mám celkem obavu z kritiky.Holky je špatné dát skoro čtyřměsíčnímu do ruky tvrdou mrkev, aby ji mohl „cucat“, když já jím?
vždy když se potřebuji najíst a nespí tak ho mám na rukách (cca jednou za tři dny to jinak nejde, když zrovna nespí a chce chovat) a on po mém jídle děsně slintá.
Já to tak dělala u dcery. Jídlo ji zajímalo víc než kousátka. U kluka to dělám stejně. Ale vždy jsem je měla a mam v pololehu a bedlivě je hlidala/hlidam. Nikdy jsem toto nepraktikovala, když leželi.
Když už, tak ji dej varenou (na hranolky, tloušťka jako prst, tvrdá tak, že ji s trochou síly rozmacknes mezi prsty). A dej ji cely ten kus (hranolky) do ruky a ať zkouší sama.
Syrovou by neměla, hrozí, že si ulomí dasni větší kus a bude se ti s ni dusit.
Ale ve 4 měsících bych nedelala, je to brzy. Radši třeba dat do lehátka s nějakou hračkou, jestli nechce ležet pod hrazdičkou
Zdravím, omlouvám se za anonym, ale mám celkem obavu z kritiky.
Holky je špatné dát skoro čtyřměsíčnímu do ruky tvrdou mrkev, aby ji mohl „cucat“, když já jím?
vždy když se potřebuji najíst a nespí tak ho mám na rukách (cca jednou za tři dny to jinak nejde, když zrovna nespí a chce chovat) a on po mém jídle děsně slintá.