Záchvaty u 3 měsíčního syna

13
9.7.21 13:48

Záchvaty u 3 měsíčního syna

Dobrý den,

jdu si za vámi s prosbou o radu nebo vaši zkušenost s miminky a jejich projevem (asi) vzteku. Píšu „asi“ protože nevím co to syn dělá.
Synovi jsou 3 měsíce a stala se nám už párkrát situace, že zatne pěstičky, ruce drží spíš zatnuté v pěst na úrovni ramen či hlavy, zatne bříško (někdy u toho zavře oči - ale nebylo to pokaždé) a na pár vteřin jakoby se do sebe tak „zatne“ nevím jak to popsat. Zkrátka mi to přijde jako celková tenze svalů. Někdy se potom ihned rozbrečí, někdy ne. Někdy je to silnější a trvá to cca 7 vteřin někdy je to jen 1 vteřina a je klid a třeba se ani nerozbrečí.
Vypozorovala jsem, že tato situace nastává např. když je uložen od autosedačky, stáhnu jej popruhy (né silně - to jsem kontrolovala - je to dle návodu) a teprve jdu s ním do auta a on se začne vztekat, až to vyústí ve výše popisované zatnutí pěstiček, třeba i zrudnutí v obličeji a na pár vteřin asi i zadrží dech nebo co. Také se ale takováto situace stala, když si hrál pod hrazdičkou a nešlo mu se přetočit na břicho a za chvíli se začal vztekat a pak to vyústilo až opět ve výše popisované. Četla jsem si příspěvky na téma „záchvaty vzteku u miminek“ co tady jsou. Jen bych chtěla napsat, že syn mi u toho nemodrá. Včera se to stalo znovu a tak jsem zkusila podle zdejších rad na něj fouknout. Včera byl ten „záchvat“ nebo co to je slabší a když jsem na něj foukla, tak se okamžitě vzpamatoval a byl v pohodě.
Dr. jsem to sdělila, odeslala nás na neurologické vyšetření pro jistotu. Ale čekací doby jsou dlouhé a tak se chci zeptat i vás tady - máte někdo s tímto zkušenost?
Předem děkuji za odpověď. :mavam: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
9.7.21 13:51

Je to normální, nervová soustava je stále ve vývoji.. první dcera to dělala často, myslela jsem si že má záchvat. Časem to dělat přestala, a je normální. Když se dlouho nenadechla, tak jsem na ni foukala taky.

• Citovat
  • Upravit
8722
9.7.21 13:53

Taky myslím, že je to normální. Krom projevů nezralé NS může taky jen projevovat emoce. Jak jinak to takhle malý dítě může dělat, že… dcera při emocích nebo nějakých vypjatých situaci zatne a trepe ještě občas i teď ve skoro 2 letech. Tak do roka, roka a půl to dělala úplně běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
9.7.21 13:54

@mackA159
Moc Vám děkuji za odpověď. Budu pevně věřit, že na neurologii dopadneme dobře. Paní dr. je asi pečlivá, což jsem ráda, ale jak vytáhla vyšetření na neurologii, tak jsem měla špatné spaní. A jak píšu, čekací doby jsou dlouhé.
Ještě jednou děkuji za sdílení zkušenosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
9.7.21 13:55

@Midaku
Také Vám moc děkuji za ochotu. Jsem prvorodička a tak zkušenost 0 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
9.7.21 13:56
@Midaku píše:
Taky myslím, že je to normální. Krom projevů nezralé NS může taky jen projevovat emoce. Jak jinak to takhle malý dítě může dělat, že… dcera při emocích nebo nějakých vypjatých situaci zatne a trepe ještě občas i teď ve skoro 2 letech. Tak do roka, roka a půl to dělala úplně běžně.

Dcera rok a půl zatíná zuby ze vzteku než zacne rvat…

• Citovat
  • Upravit
mackA159
9.7.21 13:57
@Denča91 píše:
@mackA159
Moc Vám děkuji za odpověď. Budu pevně věřit, že na neurologii dopadneme dobře. Paní dr. je asi pečlivá, což jsem ráda, ale jak vytáhla vyšetření na neurologii, tak jsem měla špatné spaní. A jak píšu, čekací doby jsou dlouhé.
Ještě jednou děkuji za sdílení zkušenosti. :kytka:

Ono než na tu neurologii dojdete, může mu to vymizet… :)

• Citovat
  • Upravit
13
9.7.21 13:59
@mackA159 píše:
Ono než na tu neurologii dojdete, může mu to vymizet… :)

No, to by bylo úplně nejlepší :lol: jste moc hodná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8722
9.7.21 14:00

@mackA159 ta naše opice ve vzteku kope a dupe nebo boucha do něčeho hlavou… zlaté zatinani zubů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
9.7.21 14:02
@Midaku píše:
@mackA159 ta naše opice ve vzteku kope a dupe nebo boucha do něčeho hlavou… zlaté zatinani zubů :D

To dělala v roce, lehla si na zem, a točila se a rvala :lol: :) Dneska ji nešlo moc brečet, nemohla ze sebe dostat slzičky, tak šla proti lince a hlavou do ní schválně narazila. 8o :zed:

• Citovat
  • Upravit
8722
9.7.21 14:39

@mackA159 jojo… prostě „všichni se dívejte, jak moc jsem naštvaná“ :mrgreen: jsou to herečky, kluci mi toto nedělali, ti se prostě normálně naštvali, brečeli, jeden se válel po zemi.. ale madam zcela jasně dělá jen demonstrativni scénky a jen když když se někdo dívá. Miluju období vzdoru, fakt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
9.7.21 14:48

U miminek běžné. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie