Miminko neumí pít z lahvičky

167
8.7.21 21:21

Miminko neumí pít z lahvičky

Zdravím a prosím o radu.

Mám téměř šestiměsíční holčičku. Od porodnice jsme bojovaly s kojením, až jsem to po šestinedělí vzdala a přešly jsme na UM. A teď k problému. Od samého začátku má holčička problém s tím, aby si při sání nenapolykala vzduch. Jde o to, že ten její podtlak, který při sání bývá, je asi příliš slabý? Vždycky si při tom krmení udělá takovej „podcuc“, nebo jak to vysvětlit a při tom spolkne vzduch. Jenže jak vypije tolik vzduchu, tak pak pořád jen pláče a celý tři hodiny do dalšího krmení chce říhat. Zkoušela jsem jiné lahvičky (Avent natural i avent classic, MAM, Nuk, Canpool Babies, Tommy Lise, Medela) různé typy saviček, různě rychlé průtoky, antikolikové láhve, různé polohy při krmení, odříhnutí v půlce krmení.. Já už fakt nevím a už jsem z toho na prášky, protože je to problém i v noci, kdy jí ani nezvládám odříhnout, protože když při krmení usne, což usne vždycky, tak pak si prostě neodříhne. Jenže za hodinu se vzbudí s jekotem. Jak jí mám doprčic konečně naučit pít z lahvičky? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
774
8.7.21 21:31

Ať vám lékařka zkontroluje zda nemá zkrácenou podjazykovou uzdicku, může to být tím. A zkusit sehnat co nejplacatejsi savicku, mohla by se jí lépe držet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
8.7.21 21:41
@LucEm píše:
Ať vám lékařka zkontroluje zda nemá zkrácenou podjazykovou uzdicku, může to být tím. A zkusit sehnat co nejplacatejsi savicku, mohla by se jí lépe držet.

Děkuji za odpověď. Jazyk vyplazuje celkem obstojně, ale určitě to doktorce řeknu. Placatou savičku máme právě tu od MAM a žádná změna, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
8.7.21 22:25

Zkus obyčejnou lahvičku z DM, antikolikova savička má hodně placatý tvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
9.7.21 06:59
@Makola píše:
Zkus obyčejnou lahvičku z DM, antikolikova savička má hodně placatý tvar.

Já už zkouška i obyč z DM, fakt jsem zkusila co šlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí