Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím a prosím o radu.
Mám téměř šestiměsíční holčičku. Od porodnice jsme bojovaly s kojením, až jsem to po šestinedělí vzdala a přešly jsme na UM. A teď k problému. Od samého začátku má holčička problém s tím, aby si při sání nenapolykala vzduch. Jde o to, že ten její podtlak, který při sání bývá, je asi příliš slabý? Vždycky si při tom krmení udělá takovej „podcuc“, nebo jak to vysvětlit a při tom spolkne vzduch. Jenže jak vypije tolik vzduchu, tak pak pořád jen pláče a celý tři hodiny do dalšího krmení chce říhat. Zkoušela jsem jiné lahvičky (Avent natural i avent classic, MAM, Nuk, Canpool Babies, Tommy Lise, Medela) různé typy saviček, různě rychlé průtoky, antikolikové láhve, různé polohy při krmení, odříhnutí v půlce krmení.. Já už fakt nevím a už jsem z toho na prášky, protože je to problém i v noci, kdy jí ani nezvládám odříhnout, protože když při krmení usne, což usne vždycky, tak pak si prostě neodříhne. Jenže za hodinu se vzbudí s jekotem. Jak jí mám doprčic konečně naučit pít z lahvičky? ![]()
Ať vám lékařka zkontroluje zda nemá zkrácenou podjazykovou uzdicku, může to být tím. A zkusit sehnat co nejplacatejsi savicku, mohla by se jí lépe držet.
@LucEm píše:
Ať vám lékařka zkontroluje zda nemá zkrácenou podjazykovou uzdicku, může to být tím. A zkusit sehnat co nejplacatejsi savicku, mohla by se jí lépe držet.
Děkuji za odpověď. Jazyk vyplazuje celkem obstojně, ale určitě to doktorce řeknu. Placatou savičku máme právě tu od MAM a žádná změna, bohužel.
Zkus obyčejnou lahvičku z DM, antikolikova savička má hodně placatý tvar.
@Makola píše:
Zkus obyčejnou lahvičku z DM, antikolikova savička má hodně placatý tvar.
Já už zkouška i obyč z DM, fakt jsem zkusila co šlo..