Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak proč ho posazujete na klín? Nedávej mu věci, za které by se přitáhl do sedu, spíš motivuj k přetáčení a hraní na bříšku. Ke správnému sedu si dojde za čas sám.
@Anonymní píše:
Ahoj mám špatný pocit.. nás maly má 5 měsíců a nějak jsem asi zanedbala jeho vývoj.. od 4 měsíců už sedí na klíně, porad se zvedá přes břicho.. jsem z toho dost špatná ale nejde tomu nijak zabránitv kocaru lezet nechce, ale jinak pretaci se na brisko, i zoet na zada
ehm no jak bych to řekla, spíše jsi ho dávala do nevhodných pozic a on se začal přitahovat přes přímé svaly - což je špatně!!!
prosím, přečti si toto: https://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61
Jde tomu zabranit, proste ho do takove pozice nedavej. Musis to vydrzet.
Pokud ho musíte mít na klíně, prostě mu víc podsaďte pánev, nožky chyť, jako když se miminko drží v klubíčku. V této pozici je nereálné, aby se zatnutím špatných svalů vytáhl do sedu. Nezapomínej ho dávat co nejvíc na bříško, ať se snaží posouvat ten psychomotorický vývoj správným směrem.
Ahoj mám špatný pocit.. nás maly má 5 měsíců a nějak jsem asi zanedbala jeho vývoj.. od 4 měsíců už sedí na klíně, porad se zvedá přes břicho.. jsem z toho dost špatná ale nejde tomu nijak zabránit
v kocaru lezet nechce, ale jinak pretaci se na brisko, i zoet na zada