Kýla

1477
8.10.10 17:54

kýla

mamky jak se pozna kyla u miminka? malej posledni dobou hrozne az hystericky rve a ma nacervenalej pupik, myslite ze to ma souvislost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
8.10.10 18:43

brisni kylu ma vetsina mimin, vetsinou se to zahoji, kluci ji meli oba, jinak rev muze byt kolika. Bohuzel vim o cem mluvim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
8.10.10 18:53

většinou je pupík vypouklý a když na vypouklinu zatlačíš prstem zase „vjede“ dovnitř -ale pupeční kýla nebolí a většinou se neuskřinuje .Horší je tříselná ta se projeví stejně ale v tříslech (boulička co jde zastrčit)-ta se operuje .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
8.10.10 19:14
jizvíková píše:
brisni kylu ma vetsina mimin, vetsinou se to zahoji, kluci ji meli oba, jinak rev muze byt kolika. Bohuzel vim o cem mluvim

a kolika s to se nejak leci??? mame jet na pohotovost nebo jak, uplne chudak stracel hlas jak rval, ted je to zase dobry, jde uplne videt jak ta bolest prichazi a odchazi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
8.10.10 20:15

zkus ho vyprdět -přes rektální rourku nebo teploměr (do zadku) kluci na to často trpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
8.10.10 20:26

no prave ja si myslim ze prdici to nejsou, po tom co jsme zacali brat baba calm a rano davam 5 kapicek probiotickych kapek tak to bylo az do ted spokojeny mimco… spis jestli nemuze mit nejak ty streva treba zauzlovany nebo ja nevim… a taky jsem nesnedla nic co by ho nadymalo… chjo to je strasny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.10.10 07:03

Pokud má pupeční kýlu, jak tady holky píšou, tak s tím se nic u malého dítěte nedělá - pokud není nijak veliká. A nebolí to. Nám ji našli teď a máme předepsanou až kontrolu v pěti letech. Taky si myslím, že to nebude od toho, ale pro klid duše si zajdi k pediatrovi :wink:

• Citovat
  • Upravit
751
29.12.12 07:16

Ahoj holky, vcera jsme byli s 14denim prckem u doktorky. Nasla mu v trislech kylu.Pry se mozna vstreba, ale taky ne a musel by s tim jit na operaci.Cca ve 3mesicich.Mam Docela strach nechat rezat do tak malinkyho.Pry se to nekdy udela samo, my sq to nemuzeme a ovlivnit nicim se to pry taky neda.
potrebuju spis jenom uklidnit, kdo to prodelal s prckem taky.Ja hnedka zacla brecet, prijde mi to strasny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
29.12.12 08:10

Ahoj kajdo, Michálek měl tříselnou kýlu taky od 14 týdnů, asi tě trošku zklamu ale nevstřebá se to, to jen kdyby měl pupeční. Byli jsme na operaci v jeho 5 měsících, ale pohoda, na sále a pooperačním byl hodinu, dělali mu to laparoskopicky a ted ve 22 měsících není po jizvě ani památky. Jak jsou ty děti takhle malé tak o tom ani neví, jediné co tak po operaci spal asi 5 hodin, ale nic ho nebolelo, nebrečel. Nejhoší co bylo, tak nesměl od 12 do 8 ráno nic jíst ani pít a pak ještě 3 hodiny po operaci, ale když jsem ho nosila a chovala, ani si na to nevzpoměl. Hlavu vzhůru tohle je rutinní operace a kdybych mohla doporučit nemocnici nejlepší je v Českých Budějovicích, jsou tam pokoje po jednom a moc příjemný personál. Navíc ty jako maminka malého cvrčka budeš mít přednost a na operaci půjdete hned ráno :) Bere se to podle věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
29.12.12 08:27

Syn měl taky tříselnou kýlu, asi od tří týdnů, v pěti týdnech se mu vyhřezla(střevo) a nešlo to zpátky..takže akutní operace, během 15 minut mi hoodvezli na sál, vše zvládl v pohodě, jen pak brečel když se vzbudil jak nemohl jíst(nevydržel po narkóze spát tak jak měl). Byli jsme v Motole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.12.12 09:31

@kajda123 tříselnou kýlu měla malá taky, na první operaci byla v necelých třech měsících, operaci zvládla naprosto v pohodě, bez komplikací. No a na druhé operaci byla ve dvou a půl letech, objevila se jí tříselná kýla na druhé straně, i tehdy operace proběhla dobře a malá si ani nevšimla, že jí něco dělali. Opravdu se toho neboj, bude to dobrý. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
29.12.12 09:47

@kajda123 můj syn ji měl taky, vyklenula se mu dvakrát, z toho jednou ji vrátil doktor zpět na poslední chvíli, byla už trochu utažená. nikdy s tím na operaci nebyl, jen jsme chodili na kontroli a zavřela se sama. Záleží na tom, jak často se vyklenuje. ale pokud bude muset dojít k operaci, neboj. Je to chvilková záležitost(dělala jsem na dětské chirurgii).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
29.12.12 11:05

Holky dekuju mockrat za ukludneni.Ja se opravdu moc bala, aby to nebylo neco vazneho a tedka vidim, ze v tom nejsne samy(teda je ze bych to nekomu prala).Zatim mu jde normalne vratit Zpatky, vyleze mu hlavne kdyz place.No mame to pry sledovat.
Jeste jednou diky moc holky.Ja byla zprvu vazne moc vystrasena, protoze ani tady jsem tech diskuzi moc nenasla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí