Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. Minulý příspěvek nešel nahrát tak snad to tu nebude 2krat. Jsem 30tt
Dr mě nyní upozornila že se mi dělá kyla…
Pupecni…malinká. když se hodně prejim. napiju tak mě fakt pupek picha /táhne…v souvislosti s tím jsem navíc viděla malou stříšku nad pupkem když zvednu hlavu
To jsem se dočetla, že je diastaza??. Dle cviku popsaného mám rozestup tak na 1 a půl prstů. Četla jsem ale že je ten rozestupy fyziologický a měl by se stáhnout sám. Nebo to znamená že když mám už i kylu v pupíku je to hodně a neumím to změřit?
Musí to spolu nutné souviset??
Před těhotenstvím jsem dost běhala a cvičila. Tak jsem myslela, že se mě to extra netýká. Ale už vím že jo. Brisko nemám velké…nahoře 4 kg
Do teď jsem myslela že diastaza vzniká až po tehotenstvi…po porodu
Ten rozestup vznika v tehotenstvi s roustoucim brichem, akorat sleduje se to a resi az po porodu, protoze ted samozrejme nevyresis nic a za normalnich okolnosti se to upravi casem samo, pokud ten rozestup neni prilis velky a clovek se chova primerene opatrne.
Doktor nejsem, ale tipla bych, ze to nesouvisi, diastazu ma prakticky kazdy a je to jakoby vertikalni rozestup, je spis „horizontalni“ otvor ve svalech ![]()
Nicmene rychly Google napovida, ze kyla kor v tohmle stadiu tehotenstvi by nemela byt zadny zasadni problem, bud na sebe opatrna a doporucuje se podpurny pas nebo jsem videla i tejpy…
Já sem zase četla že malá pupeční kyla může s diastazou souviset a že po porodu se to teoreticky může samo upravit…každopádně teď s tím stejně nikdo nic dělat nebude, až po porodu…
Já mám malou pupeční kýlu už od dětství. Vůbec mě to neomezuje, nebolí. Jen mám vystouplý pupík. Řešilo by se to operací, ale u mě to je estetický problém, takže dokud nezačne zlobit, nikam se nehrnu. Doktorka to jen sleduje.
Díky holky. Mě jde o to jestli znamená přítomnost kýly automaticky šílenou diastazu. Protože mě přijde ue ten rozestup není tak velký.
A taky zda s ní můžu rodit prirozene
@den93 to se zeptej svého lékaře. Každá to může mít jinak podle stavu té kýly. Já s ní přirozeně odrodila obě děti a diastazu jsem asi neměla. Lépe řečeno, já to fakt nezkoumala. Ale tebe ta kýla táhne a píchá, takže u tebe to může být vše úplně jinak.